SUKSESS: Det norsk-svenske programkonseptet "Skavlan" har oppnådd stor suksess. Men nå ønsker ekspertene å se flere norske gjester i studio. Foto: Stella Pictures
SUKSESS: Det norsk-svenske programkonseptet "Skavlan" har oppnådd stor suksess. Men nå ønsker ekspertene å se flere norske gjester i studio. Foto: Stella PicturesVis mer

Svenskene dominerer Skavlan

- Det har vært for mye svensk prioritet og prioritet på Sverige framfor Norge.

SEHER.NO: Fredag er det klart for en ny sesong av talkshow-suksessen "Skavlan", som nå skal sendes fra Oslo, og med det mener ekspertene det er på tide at flere norske gjester blir invitert til programmet.

- Jeg mener det er både ønskelig og riktig å ta med flere norske gjester i "Skavlan", sier mediedirektør Jarle O.Thalberg i mediebyrået Aegis Norge til Dagbladet.

I høst ble suksessen spilt inn og sendt i Sverige, og ifølge Dagbladet var hele 44 prosent av høstens gjester svenske, mens antallet norske gjester har vært 28 prosent - altså like mange prosent som fra andre land.

- I forhold til å bevare de enorme seertallene i Norge, må man ta litt mer hensyn til norske særinteresser også, mener Thalberg.

Også TV-direktør Espen Barås Bye i mediebyrået OMD Norge mener det har vært for mange svenske gjester i "Skavlan".


- Det har vært for mye svensk prioritet og prioritet på Sverige framfor Norge, så "Skavlan" har nok fortsatt litt å hente i Norge, mener han.


NRK understreker til Dagbladet at de ikke kan love flere norske gjester i kommende sesong, men at de lager programmet så godt de får til.

Det norsk-svenske programkonseptet "Skavlan" har på det meste hatt 2,9 millioner seere, og står dermed i posisjon til å kunne gjeste flere av verdens mest berømte mennesker. Tidligere denne sesongen har Fredrik Skavlan hatt besøk av kjendiser som Jay-Z, Will Smith, Shakira og Robbie Williams. Denne uken er det den amerikanske artisten John Mayer som tar plass i Skavlans egeninnkjøpte stoler på Marienlyst.

Onsdag ble det kjent at superstjernen Rihanna (21) neste uke tar turen til Oslo for å gjeste det populære talkshowet.


"Skavlan" sendes på NRK1 fredager klokka 21.25 

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Her er programleder-favorittene