Svenskekongens venn begikk selvmord

Sykdommen ble for mye for Opel-arvingen, Brigitte Bardots eksmann og svenskekongens venn, Gunter Sachs.

TOK SITT EGET LIV: Den tyske milliardæren og fotografen Gunter Sachs valgte lørdag å ta sitt eget liv, etter at han ble rammet av en mental sykdom, ifølge sitt eget selvmordsbrev. Her er han med kona Mirja. Foto: Stella Pictures
TOK SITT EGET LIV: Den tyske milliardæren og fotografen Gunter Sachs valgte lørdag å ta sitt eget liv, etter at han ble rammet av en mental sykdom, ifølge sitt eget selvmordsbrev. Her er han med kona Mirja. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Store deler av Europas øverste sosietet er i sorg etter at den tyske milliardæren Gunter Sachs tok sitt eget liv lørdag, ifølge Expressen.

Sachs - som i tillegg å være en suksessrik fotograf er kjent som barnebarn og arving til bil-gründeren Adam Opel - var en nær venn av flere europeiske kongelige, blant annet prinsesse Caroline av Monaco og svenske kong Carl Gustaf.

I et brev, som etter Sachs' ønske ble gitt videre til tyske medier av hans etterlatte, hevder fotografen at det var en mental sykdom som fikk ham til å begå selvmord.

- Det å miste mental kontroll var en uverdig tilstand, som jeg bestemte meg for å motvirke med besluttsomhet, skriver han ifølge Expressen.


I sitt selvmordsbrev gir han sin sykdom navnet «sykdommen A».

Ifølge nyhetsbyrået AFT tyder tegnene han beskriver på at det dreier seg om Alzheimers sykdom.

Sachs - som ble 78 år gammel-  etterlater seg kona Mirja og to sønner.

Fra 1966 til 1969 var han gift med den tidligere filmstjernen Brigitte Bardot. Hun skal ifølge avisen The Telegraph være sønderknust over dødsfallet til eks-mannen, som hun har holdt tett kontakt med i årene etter skilsmissen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Katie Price viste fram ring på fingeren

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer