Prinsesse Victoria 40 år:

Svenske Stefan raser mot kronprinsesse Victorias fest

Ble tvunget til å ta del i festen mot sin vilje.

BURSDAG: Prins Daniel arrangerte bursdagsfest for sin kone, kronprinsesse Victoria. Nå klager naboen på bråk fra Haga Slott. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
BURSDAG: Prins Daniel arrangerte bursdagsfest for sin kone, kronprinsesse Victoria. Nå klager naboen på bråk fra Haga Slott. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

(Seoghør.no): 14. juli fylte kronprinsesse Victoria av Sverige 40 år, og som seg hør og bør var det et tettpakket program for feiringen av Sveriges arvtaker til tronen.

Men den private bursdagsfesten holdt de for venner og familie først denne helgen. Mange vil tro at de fleste royale fester foregår i dempede omgivelser, og er noe roligere enn en «vanlig» fest.

Fest hele natten

Men mye tyder på at den svenske kongefamilien vet å lage god fest. Nå har nemlig den nærmeste naboen til Haga Slott, Stefan Sahl, langet ut mot kongefamilien, etter at han ikke skal ha fått noe søvn natt til søndag, ifølge Aftonbladet.

Stefan bor knappe 500 meter fra slottet, og overfor den svenske avisen avslører han at de hadde musikken på full guffe frem til halv seks søndag morgen.

Stefan sier han følte seg tvunget til å ta del i festen - mot sin vilje.

- Siste gang jeg så på klokken var den ti over fem på morgenen og lyden var ikke dempet overhodet, forklarer han.

BLE FEIRET: Store deler av det svenske folket møtte opp for å feire Victorias 40 årsdag i juli. Foto: NTB Scanpix
BLE FEIRET: Store deler av det svenske folket møtte opp for å feire Victorias 40 årsdag i juli. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Likevel innrømmer Stefan at det til vanlig er svært rolig i området rundt Haga Slott, og at han ikke kan huske noe lignende.

Skuffet

- Det er klart at man skal få ha fest en lørdagskveld, men det normale er å dempe lyden ved 24-tiden. Jeg skulle aldri kunne ha hatt en sånn fest hjemme hos meg uten at noen ringte politiet, forklarer han.

Informasjonssjef ved det svenske hoffet, Margareta Thorgren forklarer overfor avisen at de ikke kommenterer en privat fest - det er Stefan Sahl svært skuffet over.

- Det virker som de er helt vanlige, omtenksomme mennesker. Tydeligvis er det bare en fasade. Når det gjelder deres egne private vaner tas det ingen hensyn når det kommer til å forstyrre en mindre del en hel natt. Vi burde kunne forvente oss noe bedre fra en kommende statsleder, forklarer han.

Det er ikke kjent om politiet har blitt kontaktet i forbindelse med festen på slottet.

- Vi har ikke fått noen telefoner i løpet av natten såvidt vi kan se nå, og vi har hvertfall ikke sendt noen bilder dit, sier Anna Westberg ved det svenske politiet.

Saken fortsetter nedenfor.

Feiret i flere dager

Da kronprinsessen fylte år tidligere år feiret hun den store dagen over flere dager, hun mottok også en rekke gaver, blant annet fra det svenske folket.

Fra riksdagen - og det svenske folk - meldte Svensk Damtidning at prinsessen fikk et helt spesielt krydderstativ.

Det høres kanskje ikke ut som verdens mest ekstravagante gave, men magasinet skriver at det var av 18 karat sølv og svenskt gull.

Stativet er designet av den svenske sølvsmeden Petronella Eriksson og er i tillegg inngravert med prinsessens monogram.

I bursdagskortet til kronprinsessen sto det blant annet:

«Krydder har alltid vært en viktig del av livet, og saltet til og med nødvendig for menneskenes overlevelse. Ved måltider på det kongelige slottet er det en lang kulturhistorisk tradisjon å dekke på med personlige krydder og saltkrukker til medlememr i den kongelige familien».

FEIRING: Hele familien var samlet da kronprinsesse Victoria fylte 40 år 14. juli. Foto: Shutterstock
FEIRING: Hele familien var samlet da kronprinsesse Victoria fylte 40 år 14. juli. Foto: Shutterstock Vis mer

Lagde sang til Victoria

Resten av fødelsdagen til kronprinsessen ble feiret med blant annet en helt spesiell konsert av to kjente, norske tvillinger.

Marcus og Martinus hyllet jubilanten med sangen «On This Day» som var skrevet spesielt til Victoria.

Det var ingen tvil om at det var stas - for begge parter.

DEDISERT TIL KRONPRINSESSEN: Marcus og Martinus opptrådte for kronprinsesse Victoria og resten av publikum. Foto: SVT
DEDISERT TIL KRONPRINSESSEN: Marcus og Martinus opptrådte for kronprinsesse Victoria og resten av publikum. Foto: SVT Vis mer

- For en kveld! Dette var helt spesielt, noe vi aldri kommer til å glemme. Utrolig hyggelig å bli invitert, en fantastisk kveld. Ekstra hyggelig var det å få hilse på kronprinsessen og prinsesse Estelle, de er veldig søte! sa Martinus.

- Det føltes helt fantastisk. En stor ære å få gi bort en sang i gave til kronprinsessen. Den svenske kongefamilien klappet og sang med, så jeg tror de likte den skikkelig godt, legger Marcus til.

I tillegg til den nye låta, fremførte duoen også «Elektrisk», «First Kiss» og «Like it Like it» for kronprinsessen og de andre oppmøtte.

LES OGSÅ: Hertuginne Kate og prins William venter sitt tredje barn