ÅRETS DELTAKERE: Vinneren av Top Model Skandinavia ble svenske Ronja Manfredsson som står helt til høyre på bildet. Foto: TV Norge.
ÅRETS DELTAKERE: Vinneren av Top Model Skandinavia ble svenske Ronja Manfredsson som står helt til høyre på bildet. Foto: TV Norge.Vis mer

«Top Model Skandinavia» 2016:

Svenske Ronja stakk av med seieren

- Jeg er utrolig stolt over å komme så langt, sier norske Jannie som endte på fjerde plass. 

SEOGHØR.NO: Torsdag kveld var det duket for den store finalen i «Top Model Skandinavia».

I snaue to måneder har 18 skandinaviske skjønnheter har kjempet i Lisboa for å kapre den gjeve modelltittelen.

I finalen sto norske Jannie (25), svenske Ronja (19) og de to danske jentene Aida (22) og Malene (20).

Og helt til slutt var det Ronja Manfredsson fra Gräsö i Sverige som kunne juble over tittelen «Top Model 2016».

19-åringen vant i tillegg en eksklusiv kontrakt med Milk Management, hun får også sitt vinnerbilde på coveret av SLINK Magazine og skal en kampanje for Change Lingerie.

Seoghør.no har prøvd å komme i kontakt med Top Model-vinneren uten hell.

Saken fortsetter under bildet.

NÅDDE IKKE HELT TIL TOPPS: Norske Jannie Gefle havnet på fjerde plass i konkurransen.
NÅDDE IKKE HELT TIL TOPPS: Norske Jannie Gefle havnet på fjerde plass i konkurransen. Vis mer

Stolt over fjerdeplassen

I finale episoden gjorde jentene sin siste fotoshoot for sesongen, der samtlige ble stylet for coveret til det britiske bladet SLINK Magazine.

Etter shooten var det Oslo-jenta Jannie som ble den første som måtte forlate konkurransen på finaledagen.

- Det var veldig merkelig å være siste norske jente igjen til slutt. Jeg er utrolig stolt over å komme så langt. Jeg skjønte at det var min tur til å ryke ut, så det gikk fint. Jeg fikk en ekstra drive til å kjøre på for å representere lille Norge da jeg var den siste norske igjen, sier hun til Seoghør.no.

- Jeg vil absolutt fortsette med modellkarrieren etter dette. Jeg jobbet jo som modell i to år før «Top Model», men for et lite byrå i Oslo. Nå ønsker jeg å søke til noen større byråer i utlandet, sier 25-åringen.

Saken fortsetter under bildet.

DE NORSKE DELTAKERNE: Her er de seks norske jentene som kjempet mot seks svenske og seks danske jenter i kampen mot å bli Skandinavias neste toppmodell. Her sammen med dommer og programleder Janka Polliani (i midten). Foto: FEM
DE NORSKE DELTAKERNE: Her er de seks norske jentene som kjempet mot seks svenske og seks danske jenter i kampen mot å bli Skandinavias neste toppmodell. Her sammen med dommer og programleder Janka Polliani (i midten). Foto: FEM Vis mer

Avslørte seieren på Facebook

Da seerne i Norge fikk annonsert hvem som van konkurransen torsdag kveld, hadde imidlertid både publikum i Sverige og Danmark allerede fått vite svaret.

Dette røpet nemlig vinneren, Ronja Manfredsson, selv på sin Facebook-profil før finalen var sendt i Norge.

- I begynnelsen var vi 18 jenter, og til slutt var vi tre. Én skulle ta hjem tittelen som Top Model 2016. Og det er meg. Jeg vant!!!, skrev hun 19-åringen på Facebook.

Overfor Dagbladet forklarer mediesjef i TVNorge og Discovery Networks, Hanne McBride, hvordan denne situasjonen kunne oppstå.

- Top Model har tidvis vært sendt på ulike dager i de skandinaviske landene. Det har med noe så kjedelig som utfordringer med programplanleggingen å gjøre. Det er ikke alltid mulig å samkjøre over landegrensene, men dette har vært helt uproblematisk gjennom hele sesongen. Vi har ikke fått noen tilbakemeldinger fra seere om dette, skriver hun i en e-post til Dagbladet.

Ville vise sunne forbilder

Nytt for årets sesong av «Top Model» var at deltakerne utfordrer de tradisjonelle modellidealene, og flere av jentene var såkalte «formfulle modeller».

- Vi er på jakt etter de modellspirene som ikke nødvendigvis får plass i «size zero». Vi ser først og fremst etter karisma, utstråling og personlighet – og selvsagt potensialet til å se helt fantastisk ut på bilder, skrev McBride i en pressemelding før programmet startet.

LES OGSÅ: Her bryter Top Model-deltakeren sammen i gråt

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.