SØRGER OVER MOORE: Den svenske Bond-piken Britt Ekland (nr to f.v.) uttrykker dyp sorg etter sir Roger Moores bortgang. Her er hun avbildet med  f.v: Åsa Westerlund  Maria Montazami og Gunilla Persson. Foto: Thomas Engström/TV3. Foto: Thomas Engstrøm/TV3
SØRGER OVER MOORE: Den svenske Bond-piken Britt Ekland (nr to f.v.) uttrykker dyp sorg etter sir Roger Moores bortgang. Her er hun avbildet med  f.v: Åsa Westerlund  Maria Montazami og Gunilla Persson. Foto: Thomas Engström/TV3. Foto: Thomas Engstrøm/TV3 Vis mer

«Svenske Hollywoodfruer»-stjernen knust av sorg

Britt Ekland spilte Bond-pike på 1970-tallet. Nå sørger hun over Roger Moores død.

Publisert

(Seoghør.no): Tirsdag ettermiddag kom nyheten om at den britiske skuespilleren sir Roger Moore hadde gått bort, 89 år gammel.

Filmstjernen, som spilte den hemmelige agenten James Bond i syv filmer, døde av kreft i Sveits etter en tids sykdom.

Etter at dødsfallet ble kjent, har en rekke store stjerner kommet med sine kondolanser og reaksjoner på Moores bortgang.

Blant dem er den svenske skuespilleren Britt Ekland (74), som spilte mot Roger Moore i Bond-filmen «Mannen med den gyldne pistol» (1974).

MINNES MOORE: Britt EKland avbildet med Roger Moore i 1974. Foto: Pa Photos/ NTB scanpix
MINNES MOORE: Britt EKland avbildet med Roger Moore i 1974. Foto: Pa Photos/ NTB scanpix Vis mer

- Min Bond er borte. Jeg er fylt med stor sorg. Roger var symbolet på Bond. Vittig, sofistikert, elegant og morsom. Hvil i fred, sier Ekland til Aftonbladet via agenten sin.

Hylles av Bond-kollegene

Britt Ekland ble ikonisk i rollen som Bond-piken Mary Goodnight, og spilte i en lang rekke filmer både før og etter at hun stiftet bekjentskap med Roger Moore. Hun var gift med den kjente komikeren Peter Sellers fra 1964 til 1968, som hun fikk ett barn med.

For noen år siden var hun dessuten å se i «Svenske Hollywoodfruer» på TV3, og hun har medvirket i flere andre reality-programmer, som «Stjernene på slottet» og «I'm a Celebrity, Get Me Out of Here! NOW!».

BEGGE SPILTE BOND: Roger Moore og Sean Connery avbildet sammen i 1990. Foto: Pa Photos/ NTB scanpix
BEGGE SPILTE BOND: Roger Moore og Sean Connery avbildet sammen i 1990. Foto: Pa Photos/ NTB scanpix Vis mer

Og den svenske Bond-piken er ikke alene om å minnes Roger Moore etter hans død. Sean Connery (86), som spilte i like mange Bond-filmer som Moore, har kommet med følgende uttalelse:

- Jeg ble veldig trist over å høre om Rogers bortgang. Vi hadde et usedvanlig langvarig forhold etter Hollywood-standarder, som var fylt med vitser og latter. Jeg kommer til å savne ham, sier Connery, ifølge Sky News.

Også den tidligere Bond-skuespilleren Pierce Brosnan (64) har delt noen varme ord om forgjengeren sin. Brosnan trekker dessuten frem Moores mangeårige rolle i tv-serien «Helgenen».

- Du var en stor del av livet mitt, fra Helgenen til James Bond ... du var en fabelaktig James Bond og en som viste vei for meg, verden vil savne deg og din unike sans for humor i uoverskuelig fremtid, skriver han på Instagram til et bilde av de to sammen.

TRIPPEL BOND: Både Timothy Dalton, Roger Moore og Pierce Brosnan har gestaltet rollen som James Bond. Her er de avbildet sammen i 1996. Foto: Reuters/ NTB scanpix
TRIPPEL BOND: Både Timothy Dalton, Roger Moore og Pierce Brosnan har gestaltet rollen som James Bond. Her er de avbildet sammen i 1996. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

- Han var min James Bond

Det er ikke bare Britt Ekland som minnes Roger Moore som den fremste versjonen av den fiktive agenten James Bond, også kjent som 007.

Da dødsfallet ble kjent tirsdag, sa filmkritiker Brita Møystad Engseth følgende til Seoghør.no:

- Han var min første Bond, da jeg så ham i filmen «For Your Eyes Only», og de som sier at Sean Connery var selve Bond, tar feil. Roger Moore hadde mer varme, var kvikkere og mer glamorøs enn Sean Connery, mente Engseth.

Skuespiller Jane Seymour (66) omtaler også Moore som «sin» Bond. Hun spilte Bond-piken Solitaire i «Å leve og la dø» (1973), og trekker fram mentorrollen den drøyt 20 år eldre motspilleren inntok på filmsettet den gang:

- Jeg er knust over å høre om Roger Moores bortgang. Den første hovedrollen jeg hadde var som Bond-pike, og det var en så ny og skremmende verden.

- Roger holdt meg i hånden og veiledet meg gjennom alle prosessene. Han lærte meg om arbeidsmoral og ydmykhet. Han var så morsom, snill og omsorgsfull overfor alle rundt seg, og Roger lærte meg hva en filmstjerne virkelig var og bør være (...) Han var min Bond, skriver Seymour på Instagram.

LES OGSÅ: - Dette er så falskt og trist

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer