«Svenske Hollywoodfruer»-stjernen knust av sorg

Britt Ekland spilte Bond-pike på 1970-tallet. Nå sørger hun over Roger Moores død.

SØRGER OVER MOORE: Den svenske Bond-piken Britt Ekland (nr to f.v.) uttrykker dyp sorg etter sir Roger Moores bortgang. Her er hun avbildet med  f.v: Åsa Westerlund  Maria Montazami og Gunilla Persson. Foto: Thomas Engström/TV3. Foto: Thomas Engstrøm/TV3
SØRGER OVER MOORE: Den svenske Bond-piken Britt Ekland (nr to f.v.) uttrykker dyp sorg etter sir Roger Moores bortgang. Her er hun avbildet med  f.v: Åsa Westerlund  Maria Montazami og Gunilla Persson. Foto: Thomas Engström/TV3. Foto: Thomas Engstrøm/TV3 Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Tirsdag ettermiddag kom nyheten om at den britiske skuespilleren sir Roger Moore hadde gått bort, 89 år gammel.

Filmstjernen, som spilte den hemmelige agenten James Bond i syv filmer, døde av kreft i Sveits etter en tids sykdom.

Etter at dødsfallet ble kjent, har en rekke store stjerner kommet med sine kondolanser og reaksjoner på Moores bortgang.

Blant dem er den svenske skuespilleren Britt Ekland (74), som spilte mot Roger Moore i Bond-filmen «Mannen med den gyldne pistol» (1974).

- Min Bond er borte. Jeg er fylt med stor sorg. Roger var symbolet på Bond. Vittig, sofistikert, elegant og morsom. Hvil i fred, sier Ekland til Aftonbladet via agenten sin.

Hylles av Bond-kollegene

Britt Ekland ble ikonisk i rollen som Bond-piken Mary Goodnight, og spilte i en lang rekke filmer både før og etter at hun stiftet bekjentskap med Roger Moore. Hun var gift med den kjente komikeren Peter Sellers fra 1964 til 1968, som hun fikk ett barn med.

For noen år siden var hun dessuten å se i «Svenske Hollywoodfruer» på TV3, og hun har medvirket i flere andre reality-programmer, som «Stjernene på slottet» og «I'm a Celebrity, Get Me Out of Here! NOW!».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer