FÅR KRITIKK: Flere svenske kjønnsforskere hevder de vil takke nei til å stille opp i en svensk versjon av Harald Eias TV-serie «Hjernevask». Foto: Seher.no/Kirsti I. Ertsås
FÅR KRITIKK: Flere svenske kjønnsforskere hevder de vil takke nei til å stille opp i en svensk versjon av Harald Eias TV-serie «Hjernevask». Foto: Seher.no/Kirsti I. Ertsås Vis mer

Svenske forskere sier nei til Eia

Nekter å stille opp i svensk versjon av «Hjernevask».

Publisert
SEHER.NO: Harald Eia (45) skapte heftig debatt i forbindelse med sin TV-serie «Hjernevask», etter at flere norske forskere følte seg misbrukt i blant annet reportasjene om kjønnsforskning.

Nå jobber Eia ifølge Dagbladet med å selge konseptet til utlandet, blant annet Sverige og Storbritannia.

Men svenske kjønnsforskere sier til avisa at de tror det kan bli vanskelig å få noen av dem til å stille opp for en eventuell svensk serie.

- Tvert nei! Jeg mener mine kolleger i Norge ble uetisk behandlet i programserien. Jeg er interessert i spørsmålene Eia reiser, og ville selvsagt stilt opp dersom de ble reist på en vanlig forskningsjournalistisk måte. Det er jo det Staten betaler meg for!

- Men Eia er en person som allerede har bestemt seg for hva han vil fram til, og da er der det ikke aktuelt, sier Janne Bromseth ved Universitetet i Uppsala til Dagbladet.

Hun får ståtte av Isabelle Dussauge, som er forskerassistent ved institutt for tenatiske studer ved Universitetet i Linkøping.

- Jeg ville ikke stilt opp for Eia. Hjernevask-konseptet har helt feil innstilling, sier hun til Dagbladet.

Harald Eia hevder imidlertid at han ikke vil få noen problemer med å finne forskere til en eventuell svensk versjon av serien.

- Det er ikke overraskende at det blir rabalder. Men det finnes mange spennende forskere og man finner alltids noen som vil stille opp, sier han til Dagbladet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Eia dater 18 år yngre kvinne

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer