Adnan Mzori:

Svensk «Robinson»-deltaker dømt til 14 års fengsel for medvirkning til drap

En tobarnsfar ble skutt seks ganger.

TIDLIGERE REALITYSTJERNE: Adnan Mzori var 23 år gammel da han deltok i den svenske versjonen av «Robinsonekspedisjonen». Bildet er fra 2000, året han deltok i realityserien. Foto: NTB scanpix
TIDLIGERE REALITYSTJERNE: Adnan Mzori var 23 år gammel da han deltok i den svenske versjonen av «Robinsonekspedisjonen». Bildet er fra 2000, året han deltok i realityserien. Foto: NTB scanpix Vis mer

Adnan Mzori (41), tidligere Adnan Amedi, ble kjent i Sverige som 23-åring da han deltok i fjerde sesong av den svenske utgaven av «Robinsonekspedisjonen» i 2000.

Ifølge svenske Expressen røk han ut av programmet i sjette episode, som ble sett av hele 2,4 millioner seere.

Nå er han dømt til 14 års fengsel for medvirkning til drap, etter at en tobarnsfar ble skutt seks ganger på en skole i Katrineholm i Sverige i fjor.

41-åringen ble arrestert i juni i fjor, men i dag falt dommen i Nyköping tingrett.

Der ble det kjent at Mzori kontaktet tobarnsfaren to dager før drapet, at han hadde kontakt med personen som sto bak selve skytingen, og at han i ettertid hjalp til med å gjemme drapsvåpenet.

I tillegg ble han dømt for grovt bedrageri, grov utpressing og grovt brudd på våpenloven.

En 22 år gammel mann ble dømt til 18 års fengsel for å ha stått bak selve skytingen.

Ble kåret til «årets profil»

Ifølge Expressen skal den tidligere tv-profilen ha vært informant for politiet i lengre tid. Kort tid etter drapet skal Mzori ha blitt kontaktet av politiet, som var på jakt etter informasjon.

«Robinson»-profilen skal dermed ha forsøkt å lede politiet på villspor ved å tipse om en mann i Norrköping. Han skal også ha sendt dem bilder av mannen.

Hans rolle som informant ble bekreftet av politiet i retten, der Mzori også fortalte at han ble rekruttert som informant i 2012, etter at han ble utnevnt som «årets profil i 2009» i hjembyen Katrineholm.

Prisen vant han etter å ha grunnlagt fotballaget IFC Katrineholm, et fotballag for unge innvandrere i byen.

Det skal ha vært 41-åringens kontaktnettverk blant kriminelle ungdommer som var ettertraktet, og ifølge politiet skal han jevnlig ha gitt informasjon om ulike forbrytelser i lokalsamfunnet.

I ettertid skal politiet ha tvilt på om han utnyttet sin rolle som informant for å spre feilinformasjon, skriver den svenske avisa.

LES OGSÅ: Slik svarer Kylies livvakt på farsskapsryktene