Carola Häggkvist:

Svensk regel stopper Carola fra å adoptere flere barn

Popstjernen vil gjerne ha flere barn, men får ikke lov. 

ELSKER BARNA: Carola har barna Amadeus (18) og Zoe (7) fra før, men skulle gjerne ha hatt flere. Det får hun derimot ikke lov til. Her er hun sammen med barna i 2013. Foto: Stefan Söderström / EXP, NTB scanpix
ELSKER BARNA: Carola har barna Amadeus (18) og Zoe (7) fra før, men skulle gjerne ha hatt flere. Det får hun derimot ikke lov til. Her er hun sammen med barna i 2013. Foto: Stefan Söderström / EXP, NTB scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: Den svenske popsensasjonen Carola Häggkvist (50) har vært aktiv i flere tiår, og har levert poplåter som «Fångad av en stormvind» og «Micky» siden debuten i 1983.

50-åringen har solgt mange plater i Norge, men er også kjent for sitt tidligere forhold til den norske predikanten Runar Søgaard. De to var gift i ti år, og fikk sønnen Amadeus (18) sammen. I 2000 gikk de hver til sitt.

Carola har også datteren Zoe (7), som hun adopterte fra Sør-Afrika.

Får ikke adoptere

I dagens utgave av Dagbladet forteller popartisten at hun gjerne skulle ha hatt flere barn, men at hun ikke får lov.

Häggkvist har rett og slett blitt for gammel.

- Det kan jeg ikke ifølge svensk lov. Jeg er blitt for gammel. Ellers hadde jeg gjort det, forteller hun til avisen.

Ifølge adoptera.se følger de fleste kommuner i Sverige Socialstyrelsens anbefalinger om at ingen som er eldre enn 42 år får adoptere barn. Det finnes ingen konkret aldersgrense, men det er altså 42 som brukes som øvre alder de fleste steder.

Det er dette som setter en stopper for popstjernens planer.

Artisten fortalte nylig til Dagbladet at hun har endret seg etter at hun tidligere i høst fylte 50 år. Mammatilværelsen er likevel ganske lik nå som den gang Amadeus var liten.

- Jeg behøver litt mer søvn enn tidligere, men jeg og Zoe finner på mange morsomme ting, og jeg nyter det å være mor minst like mye nå so da, forteller hun.

Carola kjøpte seg nylig et hus i Sør-Afrika, det sydlige landet datteren er adoptert fra. Det var der familien i år feiret jul. Popstjernen er i dag sammen med Jimmy Källqvist (47), som også ifølge avisen var med på juleferingen i år.

Ble ranet

Carola har lenge vært åpen om husdrømmen i Cape Town, noe Seoghør.no skrev om i allerede 2012. Starten av samme år var det derimot ikke bare fryd og gammen i den sørafrikanske hovedstaden.

Häggkvist ble nemlig ranet, noe hun fortalte åpent om i en rekke meldinger på nettstedet Twitter.

«Jeg fikk et uventet besøk søndag morgen i Sør-Afrika da jeg åpnet porten på gården og ble uten mobiltelefon, mildt sagt. Mørbanket», skrev Carola og fortsatte:

«For å gi noen myke svar angående mobilranet. Det finnes jo mer enn bare glade supportere som følger meg her. Jeg elsker jo Sør-Afrika, men virkelighetens ansikt kom opp og ble tydelig for meg på søndag. Hus og jobb til alle ønsker jeg. Rusfritt med fremtidshåp.»

Carole elsker å feriere i Cape Town, og er der som regel hver eneste januar.

LES OGSÅ: Jahn Teigen og Carola: - Det er noe spesielt mellom oss