Adam Alsing:

Svensk programleder død av corona

Gikk bort 51 år gammel.

DØD: Onsdag kom den triste beskjeden om at programleder Adam Alsing har gått bort som følge av coronaviruset. Her avbildet med Brita Møystad Engseth som han ledet den norsksvenske samproduksjonen av «Big Brother» med i 2005. Foto: TVNorge
DØD: Onsdag kom den triste beskjeden om at programleder Adam Alsing har gått bort som følge av coronaviruset. Her avbildet med Brita Møystad Engseth som han ledet den norsksvenske samproduksjonen av «Big Brother» med i 2005. Foto: TVNorge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske programlederen Adam Alsing er død, 51 år gammel. Alsing gikk bort etter å ha blitt smittet av coronaviruset.

Det melder Expressen.

Dødsfallet bekrefter familien hans i en uttalelse via Discovery Networks til nyhetsbyrået TT.

- Det er med stor tristhet og et enormt savn at vi blir tvunget til å kunngjøre at vår elskede Adam ikke lenger er med oss. Etter et par ukers kamp mot Covid-19 døde Adam onsdag, lyder uttalelsen fra Alsings familie.

MISTET LIVET: Adam Alsing gikk bort 51 år gammel. Foto: NTB Scanpix/ Erik Simander/TT
MISTET LIVET: Adam Alsing gikk bort 51 år gammel. Foto: NTB Scanpix/ Erik Simander/TT Vis mer

- Familie og pårørende vil takke det fantastiske personalet som ga Adam omsorg under oppholdet på Södersjukhuset i Stockholm. Vi ønsker også å appellere til respekten for vårt privatliv i løpet av denne tida av sorg og stillhet, heter det videre.

Discovery har også kommet med en egen uttalelse som lyder følgende:

- Det er med stort savn og forferdelse at vi har mottatt beskjeden om at Adam ikke lenger er med oss. Våre tanker går til Adams familie og slektninger.

Ledet «Big Brother»

Alsing er blant annet kjent som programleder for den svenske utgaven av realityprogrammet «Big Brother» som han ledet fra 2000 til 2004. 51-åringen ledet også den norsksvenske samproduksjonen av serien sammen med filmkritiker Brita Møystad Engseth (53) i 2005.

ANGRER: Ireland Tate var sikker på at hun ikke skulle bli syk. Så ble hun corona-smittet. Reporter: Marie Røssland / Dagbladet TV Vis mer

Ifølge den svenske avisen har Alsing den siste tiden vært sykmeldt fra podkasten «Adam och Kompani» som han har sammen med Daniel Breitholtz og Vanessa Falk.

25. mars delte han et innlegg på Instagram-profilen sin hvor han meddelte at han satt i hjemmekarantene, men at han skulle komme tilbake igjen til podkasten. Slik ble det altså ikke.

Adam Alsing deltok i en rekke forskjellige tv-serier etter at han ble et kjent fjes i begynnelsen av 1990-tallet på TV4. 51-åringen hadde også sitt eget talkshow med navn «#Adam» på TV3.

Det siste året jobbet han i radiokanalen NRJ som programleder i «NRJ Morgon med Adam Alsing» og med sin egen podkast.

NRJ Morgon har delt et innlegg på Instagram i anledning hans bortgang.

«Vår kjære kollega og venn Adam Alsing har tragisk gått bort. Det er utrolig smertefullt og våre tanker går til Adams familie. Hvil i fred Adam, vi glemmer deg aldri», lyder innlegget.

Alsing etterlater seg kona Anette Alsing og sine to sønner, Sebastian og Kasper Alsing.
LES OGSÅ: Mistet sin nyfødte sønn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer