Svensk influenser kidnappet - mistenker løgn

Politiet startet etterforskning av mannen etter at bilder dukket opp av ham blodig.

MISTENKER FALSKE ANKLAGER: Svensk politi etterforsker mulig bortføring av influenser. Mannen ble funnet i Östergötland-området. Foto: Google Maps
MISTENKER FALSKE ANKLAGER: Svensk politi etterforsker mulig bortføring av influenser. Mannen ble funnet i Östergötland-området. Foto: Google Maps Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne helgen kom det opplysninger om at en svensk, mannlig influenser var blitt funnet av politiet. Lørdag ble det, ifølge Aftonbladet, publisert flere bilder av ham blodig, og tilsynelatende i fangenskap, på sosiale medier.

En politipatrulje fant ham i et urbant område i Östergötland lørdag kveld, opplyser kilder til Aftonbladet. Området inkluderer Linköping og Norrköping og er øst for Göteborg.

Nå mistenker imidlertid politiet at det er snakk om iscenesettelse.

Mulig falske anklager

Politiet har opprettet etterforskning av hendelsen, der etterforskningen skal gjelde både kidnapping og grov mishandling. På egen hjemmeside skriver de at det har blitt jobbet intenst med etterforskningen lørdag og søndag morgen.

«Aktor og politi mener det har kommet fram opplysninger i etterforskningen som gjør at man kan sette spørsmålstegn ved hva som egentlig har skjedd», skriver politiet, og legger til at ingen har blitt frihetsberøvet.

- Det har kommet opplysninger som tyder på at det kanskje ikke stemmer. Det er en rotete sak med mange spørsmål, sier Åsa Willsund, talsperson ved politiet i region Øst, til Expressen.

Politiet vil imidlertid ikke uttale seg om bildene, og hvorvidt de er troverdige.

RYSTET: Den amerikanske realityprofilen Masika Kalysha hevdet at hun ble kidnappet og banket opp. Så kom sannheten frem. Video: Rød Løper Vis mer

Blodig

Avisen skriver at det er mannen selv som la ut bilde på en av sine sosiale medier-kontoer, noe som førte til at de ble spredt. Avisen skriver videre at influenseren var blodig og at hanskekledde hender tilsynelatende tvang ham til å se i kamera.

Det opplyses ikke om skadeomfanget, men politiet skriver at personen ble sjekket av ambulansepersonell, men at han ikke var nødt til å fraktes til sykehuset for videre sjekk.

Kilder forteller også til Aftonbladet at hendelsen kan settes i sammenheng med en konflikt i et kriminelt nettverk.

Det opplyses ikke om det er mistenkte eller pågrepne i saken.

LES OGSÅ: Slutter etter kritikkstorm

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer