Ukraina-krigen:

Svartelistet

Russlands mest kjente fjes har havnet i trøbbel.

FJERNET: Den russiske artisten Sergej Lazarev er seg i trøbbel, etter at han uttalte seg om Russlands invasjon av Ukraina. Foto: Maja Suslin / AFP PHOTO / TT News Agency / Sweden OUT / NTB
FJERNET: Den russiske artisten Sergej Lazarev er seg i trøbbel, etter at han uttalte seg om Russlands invasjon av Ukraina. Foto: Maja Suslin / AFP PHOTO / TT News Agency / Sweden OUT / NTB Vis mer
Publisert

Siden 24. februar har «alles» øyne vært rettet mot Ukraina, etter at den russiske presidenten Vladimir Putin (69) besluttet å invadere landet. Invasjonen regnes som den største militære konflikten i Europa i det 21. århundre.

De seneste ukene har mange gått benhardt ut mot Putin, deriblant flere russere.

Dét til tross for at det er et lovbrudd å spre informasjon om krigen som myndighetene mener er falsk, noe som kan gi opp til 15 års fengsel i Russland. Hittil har nesten 13 000 mennesker blitt arrestert for å ha demonstrert mot krigen.

Nå er også to av Russlands mest kjente fjes i trøbbel.

Fjernet fra Instagram

I både 2016 og i 2019 dukket popstjernen Sergej Lazarev (38) opp i Eurovision Song Contest som representant for hjemlandet Russland. Han er blant landets mest kjente og populære artister.

I kjølvannet av hjemlandets invasjon av Ukraina har han imidlertid blitt utsatt for en hatstorm og flere trusler, skriver Expressen.

Det skjedde etter at han publiserte et bilde for sine 4,5 millioner følgere på Instagram. I teksten til innlegget ba han offentlig om at Putin skulle stanse krigen, og skrev at «ingen støtter krigen mot Ukraina».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer