Avril Lavigne:

Svarer på rykter om sin egen død etter 15 år

Siden 2003 har flere fans vært overbevist om at hun har blitt erstattet av en dobbeltgjenger.

VAR PÅ TOPPEN: Popstjerna Avril Lavigne har vært i rampelyset siden starten av 2000-tallet. Siden har hun opplevd både opp- og nedturer. Foto: NTB scanpix
VAR PÅ TOPPEN: Popstjerna Avril Lavigne har vært i rampelyset siden starten av 2000-tallet. Siden har hun opplevd både opp- og nedturer. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På starten av 2000-tallet tok den kanadiske sangstjerna Avril Lavigne (34) verden med storm, med hitlåter som «Sk8ter boi» og «Complicated».

Albumet «Let Go» toppet hitlistene, og med det ble hun den yngste kvinnelige solisten som nådde en førsteplass i Storbritannia.

I 2003 begynte det imidlertid å svirre rykter i sosiale medier om at den populære stjerna hadde tatt sitt eget liv, etter å ha gått gjennom en dyp sorg etter bestefarens dødsfall.

Ryktene spinnet videre på at plateselskapet dermed hadde hyret inn en dobbeltgjenger ved navn Melissa Vandella for å erstatte henne etter sangerens død, ifølge US Weekly.

Ryktene har ført til forvirring hos fansen, og i årene etterpå har ulike teorier blitt dratt opp igjen og igjen, der flere har hevdet at Lavignes håndskrift, klesstil og framtoning har endret seg. Flere har sammenlignet gamle og nye bilder av 34-åringen, og mange er sikre i sin sak: Avril Lavigne er død.

15 ÅR SIDEN: Sangstjerna Avril Lavigne under Juno Awards i 2003 - samme året som ryktene om hennes død begynte å svirre. Foto: NTB scanpix
15 ÅR SIDEN: Sangstjerna Avril Lavigne under Juno Awards i 2003 - samme året som ryktene om hennes død begynte å svirre. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Veldig merkelig

Nå, hele 15 år senere, svarer popstjernen endelig på de ville ryktene.

Da hun denne uken gjestet det australske radioshowet «KISS 1065Opens a New Window», ble hun spurt om hun selv har hørt ryktene om at hun er død.

- Ja, mange tror at det ikke egentlig er meg når de møter meg, så det er veldig merkelig, sa hun og la til:

- Altså, hvordan kan noen i det hele tatt tro det? sa hun, ifølge US Weekly.

Så sent som i fjor ble nemlig de gamle ryktene dratt opp igjen med emneknaggen #notmyavril, der flere Twitter-brukere mente at de hadde tydelige bevis på at Lavigne har blitt erstattet med en dobbeltgjenger.

«Okay, så jeg så på disse bildene og øynene har forskjellig form», skrev en, mens en annen påpekte at smilet hennes har endret seg.

Artistens håndskrift ble også et tema, der en Twitter-bruker mente at den hadde endret seg drastisk med årene.

Også en rekke humoristiske meldinger ble delt i sosiale medier, der folk gjorde narr av ryktene som nok en gang ble dratt opp igjen:

Trakk seg unna

Den kanadiske artisten har til sammen utgitt fem album, men siden 2013 har det vært relativt stille fra henne. I år skal hun imidlertid etter planen gjøre comeback - fem år etter hun ga ut sitt femte album.

I 2014 gikk det rykter om at sangeren slet med helseproblemer og alkoholmisbruk, etter at en Twitter-melding spredte seg. I meldingen, angivelig fra en falsk konto, sto det at hun ikke følte seg bra og hadde helseproblemer, men da dette nådde stjernen, svarte hun følgende: «Disse rehab-ryktene er hysteriske».

Året etter ble det kjent at Lavigne var rammet av sykdommen borreliose, en infeksjon som ifølge henne selv kom som følge av et bitt hun fikk i løpet av 2014.

- Jeg lå sengeliggende i to jævla år. Det er en bakterie - en spiroket - så når man begynner å ta antibiotika, dreper man dem, sa hun nylig til Billboard.

Ifølge Store norske leksikon er spiroket en gramnegativ, trådformet og spiralsnodd bakterie. Det er slekten Borrelia hun ble bitt av, som kan forårsake borreliose.

- Det er en smart bakterie. Det snor seg inn til en cyste, så man må ta antibiotika samtidig. Det tok lang tid før det ble diagnostisert, og det var ganske jævlig, sa hun til musikkmagasinet.

Hun begynte å frykte for sitt eget liv, forklarte hun videre.

- Jeg hadde akseptert at jeg skulle dø. Der og da føltes det som jeg var under vann og holdt på å drukne. Jeg prøvde å komme opp for å gispe i meg luft.

Faller for rockestjerner

34-åringen var som nevnt blant 2000-tallet største stjerner, og var spesielt kjent for sin rocka klesstil - i motsetning til popstjerner som Britney Spears, Jessica Simpson og Christina Aguilera, som også regjerte på den tiden.

I 2003, da Dagbladet møtte henne i forkant av en konsert hun holdt i Oslo, snakket hun om «tomboy»-stempelet.

- Jeg tror bare at jeg ikke er noen typisk fin chick som fniser «oh, my God». Jeg vokste på en måte opp med gutter, jeg spilte ishockey, drev med allslags sport, hadde en eldre bror som banket meg opp, jeg havnet i slåsskamper hele tiden. Jeg har mye aggresjon i meg, sa hun den gang.

Hun erkjente også at hun tradisjonelt sett tiltrekkes rockestjerner - noe hun i senere tid har bevist.

Saken fortsetter nedenfor.

TOMBOY: Avril Lavigne er kjent for sin rocka klesstil og framtoning. Her avbildet i 2013. Foto: NTB scanpix
TOMBOY: Avril Lavigne er kjent for sin rocka klesstil og framtoning. Her avbildet i 2013. Foto: NTB scanpix Vis mer

I 2006 giftet hun seg med Deryck Whibley, vokalisten i rockebandet Sum 41, i en hemmelig seremoni. Duoen hadde da vært et par siden Lavigne var 19 år gammel.

Etter kun tre år tok ekteskapet slutt.

I 2012 forlovet stjernen seg på nytt - også den gang med en musiker. Nickelback-vokalisten Chad Kroeger og Lavigne giftet seg året etter i Frankrike, men etter to år skilte duoen lag.

- Det er med tungt hjerte at Chad og jeg kunngjør at vi går fra hverandre. Gjennom både ekteskapet og musikken har vi laget mange uforglemmelige øyeblikk sammen, skrev hun på Instagram den gang.

LES OGSÅ: Slik svaret hun på forlovelsesryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer