«Maskorama»:

Svarer på ryktene: - Må skuffe dere

«Alle» er overbevist om at Charlotte Frogner er med i «Maskorama». Se hva hun og de andre mistenkte svarer om spekulasjonene.

HET KANDIDAT: Blant de heteste navnene i den store gjetteleken finner man Charlotte Frogner, her sammen med TV-eksmann Jon Almaas - også kjent som Celine og Christian Kopperud. Foto: Anders Grønneberg

HET KANDIDAT: Blant de heteste navnene i den store gjetteleken finner man Charlotte Frogner, her sammen med TV-eksmann Jon Almaas - også kjent som Celine og Christian Kopperud. Foto: Anders Grønneberg

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kunne ivrige fans og seere igjen benke seg foran TV-skjermene, med notatbøkene klare og hjernene skrudd på for fullt, i håp om å løse de åtte nye mysteriene i «Maskorama».

Det ble krimforfatter Jørn Lier Horst (53) som måtte kaste maska først i den fjerde sesongen av NRK-programmet. 53-åringen skjulte seg bak «Magikeren».

Men gjettingen, spekuleringen og teoriene om hvem som kan skjule seg bak de gjenværende syv maskene, har i aller høyeste grad fortsatt etter lørdagens sending.

Blant navnene som trekkes frem mest er uten tvil skuespiller og «Side om Side»-stjernen Charlotte Frogner (42), komiker og skuespiller Kevin Vågenes (37) og NRK-profil Nicolay Ramm (34).

«MASKORAMA»: Se og Hør har fått tak i den hemmelige «Maskorama»-kontrakten. Reporter: Nora Skavhaug. Vis mer

Les hva Frogner, Vågenes og Ramm har å si om «Maskorama»-ryktene overfor Se og Hør lenger ned i saken!

Mange i sosiale medier er nemlig overbevist om at de befinner seg bak henholdsvis «Spøkelse», «Kattepusen» og «Skilpadda».

Kjendissylist og tidligere «Maskorama»-detektiv Jan Thomas (56) vil hver lørdag de kommende ukene gjette hvem han tror gjemmer seg bak maskene. De elleville gjettene finner du på Seoghør.no.

Derfor tror «alle» hun er «Spøkelset»

I et video på TikTok, som tirsdag formiddag har over godt 300 000 visninger, går en bruker gjennom hintene gitt av «Spøkelset» under lørdagens sending.

AVSLØRT? Folk ser ut til å være overbevist om hvem som skjuler seg bak den mystiske figuren. Foto: Espen Solli / Monster / NRK
AVSLØRT? Folk ser ut til å være overbevist om hvem som skjuler seg bak den mystiske figuren. Foto: Espen Solli / Monster / NRK Vis mer

På en plakat i introduksjonsvideoen står det «Gratulerer 94 år». Frogner spilte nemlig en 94 år gammel versjon av seg i stykket «Evig Ung» på Det Norske Teatret i 2009.

Mange mener også at stemmen er slående lik hennes, spesielt etter å ha hørt Frogner synge i rollen som Celine, som hun spiller i «Side om side».

Det lille spøkelset, som Maskorama-figuren har med seg på scenen, tror mange også er et hint til «Side om side», fordi spøkelsene står side om side. Flere tror også at det rett og slett kan symbolisere Feng, pomeranianen til Frogners karakter i samme serie.

Flere har også hengt seg opp i den italienske pizzaen som vises, og påpeker at det for eksempel kan være et hint til restaurantkjeden Villa Paradiso som har lokaler på Frogner.

FØRSTEPLASS: Årets «Maskorama»-vinner avslører at det har vært krevende å håndtere alt glitteret som følger med kostymet. Vis mer

- En kompliment

Se og Hør har konfrontert Frogner med ryktene, og på spørsmål om hvordan det føles at hennes navn blir trukket frem sier hun følgende:

- Det er flere som har henvendt seg og mener de har plassert meg inn i det TV-programmet. Men jeg må skuffe dere. Jeg har premiere på teateret på torsdag og har ikke nok timer i døgnet fra før av.

- Men jeg forsto at «Spøkelset» sang fint, så jeg får vel bare ta det som en kompliment.

Derfor tror «alle» han er «Kattepusen»

Det er spesielt ett hint mange har hengt seg opp i ved «Kattepusen». I introduksjonsvideoen ser man en liten sprayflaske av et slag. På etiketten står det «Eau Oui Lou». Legger man godviljen til, og leser det på norsk måte, kan det høres ut som «Og vi lo» som er en kjent replikk fra serien hans «Parterapi».

MJAU: Er det Kevin Vågenes som skjuler seg bak pusen? Foto: Espen Solli / Monster / NRK
MJAU: Er det Kevin Vågenes som skjuler seg bak pusen? Foto: Espen Solli / Monster / NRK Vis mer

I videoen ser man også et postkort fra Stockholm, hvor Vågenes har studert.

37-åringen har også spilt i komiserien «Mellom bakkar og berg», og i serien heter karakteren hans Kevin Geir Larsen. I introduksjonsvideoen kan man også se et postkort fra Geiranger.

MASKORAMA: Ingrid Gjessing Linhave forteller at hun sendte lapper med en av de andre deltakerne. Video/reporter: Celina Morken Vis mer

TikTok trekkes også et utsagt fra «Kattepusen» frem, hvor figuren sier: «Jeg kjenner mange av dere igjen. Jeg har studert dere i detalj». Vågenes måtte studere mennesker for å hente inspirasjon til sine mange karakterer i blant annet «Parterapi».

RYKTER: Folk tror Kevin Vågenes er blant deltakerne. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
RYKTER: Folk tror Kevin Vågenes er blant deltakerne. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Kattepusen sier også: «Jeg har hatt mange titler», noe flere brukere mener refererer til at Vågenes har spilt mange forskjellige roller og at han mestrer mange dialekter.

- Høres ikke ut som meg

Overfor Se og Hør har komikeren og skuespilleren følgende å si om påstandene:

- Jeg har fått noen meldinger om at folk tror at jeg er katten. Det stemmer dessverre ikke. Jeg syns ikke det høres ut som meg, men det uansett gøy at noen spekulerer på at det er meg.

Derfor tror mange han er «Skilpadda»

«Skilpadda» er også blant figurene mange mener de har greid å røpe allerede, selv om det er noe mer usikkerhet å finne her.

FARGERIK: Er det Nicolay Ramm som skjuler seg bak den fargerike skilpadda? Foto: Espen Solli / Monster / NRK
FARGERIK: Er det Nicolay Ramm som skjuler seg bak den fargerike skilpadda? Foto: Espen Solli / Monster / NRK Vis mer

Det er likevel tidligere Maskorama-detektiv Nicolay Ramm (34) som er blant personene som trekkes frem mest.

Også her er det flere på TikTok som mener det må være ham.

Det er blant annet på grunn av stemmen mange tror det er Ramm. Samt hintingen til sport i introduksjonsvideoen - som igjen kan hinte til serien «Helt Ramme sporter».

TILBAKE? Nicolay Ramm var tidligere en del av detektivpanelet. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør.
TILBAKE? Nicolay Ramm var tidligere en del av detektivpanelet. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør. Vis mer

- Heldigvis mer kreative

Overfor Se og Hør forteller NRK-profilen at det ville vært veldig lite kreativt av statskanalen om han ble med som deltaker samme året som han ble byttet ut i panelet.

- Jeg har innboksen full av folk som mener å ha avslørt meg. Det er i så fall godt gjort - for jeg sitter hjemme og passer barn på lørdagskveldene! Og det ville jo vært tidenes mest forutsigbare casting om jeg skulle vært en av maskene i år. De som lager «Maskorama» er heldigvis mer kreative enn som så.

«MASKORAMA»: Vi spurte Jan Thomas om hvorfor han alltid tror det er prinsesse Märtha Louise som skjuler seg bak en maske i «Maskorama». Reporter: Karoline Henriette. Video: «Maskorama» - NRK/ Nora Skavhaug Vis mer

Videre forteller Ramm at han har mye på tapetet for tiden.

- Jeg har hendene fulle med å få ferdig siste episode «Helt Ramme Sporter» som skal ut på fredag, så her finnes det ikke noe handlingsrom til å være skilpadde, dessverre!

Det gjenstår å se hvem som skjuler seg bak de gjenværende syv maskene. Om Frogner, Ramm eller Vågenes er blant deltakerne vet man ikke for sikkert før maska faktisk faller.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer