Kathrine Sørland:

Svarer på parykk-ryktene

- Har vært vanskelig å forklare det til alle som har spurt.

AVSLØRER: Etter et sår i hodebunnen måtte Kathrine Sørland ty til hårtransplantasjon. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
AVSLØRER: Etter et sår i hodebunnen måtte Kathrine Sørland ty til hårtransplantasjon. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer
Publisert

Som tidligere «Miss Universe»-deltaker vet Kathrine Sørland (42) mye om det som foregår i skjønnhetsverden. Likevel var hun ikke klar over at hårtransplantasjon også var en mulighet for kvinner, forteller hun til Se og Hør.

For en stund siden klarte nemlig Sørland å slå hodet sitt så kraftig inn i baderomsdøren at hun fikk et åpent sår foran ved pannen som ikke ville gro ordentlig.

Dette førte til at det ikke vokste hår på akkurat det området av hodebunnen, og 42-åringen oppsøkte en klinikk som spesialiserer seg i hårtransplantasjon for å få hjelp.

HÅRTRANSPLANTASON: I serien «Lisa &Henrik» fikk vi bli med da Henrik Borg skulle ta hårtransplantasjon. Video: Rød Løper/Steffen Pettersen Vis mer

Nå har Sørland stilt opp som referanse for klinikken, og kan fortelle til Se og Hør at hun er veldig fornøyd med behandlingen hun har fått.

- Jeg fikk klinikken anbefalt gjennom en venn av meg, og jeg skjønte at jeg var i gode hender. Håret mitt har aldri vært fyldigere, tjukkere og finere enn det er nå, mener hun.

Sørland forteller at hun fikk utført en såkalt PRP-behandling hvor de tok blodprøver som deretter ble sentrifugert. Etter dette injiserte de blodet hennes inn i fettet i hodebunnen.

STJERNEMØTE: Kathrine Sørland møtte president Donald Trump da hun konkurrerte om å bli Miss Universe i 2004. Slik var det. Video: Nina Hansen. Reporter: Ruben Pedersen. Foto: Geir Hamnes. Faksimile: Se og Hør. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Dekket såret til med en hårdel

For å dekke til den hårløse flekken valgte Sørland å bruke en såkalt hårdel mens hennes transplanterte hår vokste ut. Hun forteller at hun fikk god hjelp til å velge ut en passende hårdel.

- Jeg tenkte bare: «hvorfor har jeg ikke gjort dette før? Det er jo genialt». Hvis jeg har en dårlig hårdag kan jeg bare ta på den! Jeg har en vanlig hårdel og en del med lugg, så da kan jeg jo bestemme litt dag til dag.

Selv om en hårdel kan være praktisk, kan den også by på noen ulemper. Derfor er Sørland takknemlig for at den bare var midlertidig.

MISTET HÅRET: Mari Haugersveen, kjent fra blant annet «Tigerstaden», mistet mye hår etter fødselen. Video: Mari Haugersveen Vis mer

- Det er jo også veldig deilig å slippe å gå med en slik hårdel hver dag. Man blir for eksempel veldig varm, den føles jo litt som et lokk på hodet. Jeg sto på det kjøkkenet og holdt på å svette i hjel, forteller hun lattermildt, og refererer til deltakelsen sin i «Camp Kulinaris», hvor hun kom på en tredjeplass.

Fikk flere kommentarer

Da kokkekonkurransen ble sendt på TV, var det flere som bet seg merke i den tidligere missedronningens fyldige manke.

Sørland innrømmer at hun har fått flere meldinger hvor folk har spurt om hun har brukt parykk.

- Det har jo vært vanskelig å forklare det til alle som har spurt. Det er mitt hår og mitt problem, og jeg trenger jo ikke å dele alt her i verden.

TAR ALT: Den kreftsyke influenseren bestemte seg for å fjerne alt håret. - Jeg trodde det skulle være vanskelig, skrev hun på Instagram. Video: Instagram / @elin.kjos Vis mer

Nå mener imidlertid 42-åringen at tiden er inne for å være åpen om hva som har skjedd, og hun ønsker å være ærlig om behandlingen hun har gått gjennom.

- Jeg synes ærlighet er riktig vei å gå og nå slipper jeg å svare folk her og der. Hår kan jo være supersensitivt for noen, og i mitt tilfelle ville jeg ikke gå med en hårdel resten av livet. Derfor er jeg utrolig glad for at jeg tok behandlingen, og etter kun ett år har håret mitt vokst ut igjen, påpeker hun.

LES OGSÅ: Gjenforent med datteren: - 100 dager på sykehus

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer