Sophie Elise Isachsen:

Svarer på kritikken

- Siden jeg hadde muligheten valgte jeg å betale for å legge meg inn.

VAR INNLAGT: Sophie Elise svarer nå på rykter og kritikk angående det at hun var innlagt for rusmisbruk. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
VAR INNLAGT: Sophie Elise svarer nå på rykter og kritikk angående det at hun var innlagt for rusmisbruk. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I den første episoden av NRK-podkasten «Sophie og Fetisha», med influenserne Sophie Elise Isachsen (27) og Fetisha Williams (28), kom det frem at førstnevnte hadde tilbrakt fem uker på rehabilitering.

- Jeg valgte selv å legge meg inn etter å ha brukt godt over ett år på å juge til alle rundt meg om at jeg hadde sluttet på beroligende tabletter. For det var altså problemet mitt, piller, fortalte en åpenhjertig Isachsen.

I etterkant av nyheten om innleggelsen, har det florert flere rykter og kritikk på sosiale medier. Nå svarer Isachsen i en ny podkastepisode.

ÅPNER OPP: I Sophie Elises nye bok, «Ting jeg har lært», åpner hun opp om ting som så langt har vært veldig privat. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter/ Rød Løper Vis mer

- Jeg hadde sterke abstinenser

Det er under spalten «Ukas jodel» at Williams leser opp kritikk og kommentarer Isachsen har fått på den anonyme sladreappen Jodel.

Kommentarer som Williams leser opp handler om at noen hevder det ikke er mulig å bli frisk på kun fem uker, mens andre tror at influenseren rett og slett lyver om at hun i det hele tatt har vært innlagt.

«Hun kan umulig ha klart å slutte på pillene på fem uker», står det i den første kommentaren Williams leser opp.

Isachsen forsvarer seg selv ved å si at hun først var innlagt på sykehus. Der ble kroppen vant til mindre og mindre doser av pillene. Hun anbefaler ingen å trappe ned like raskt som hun selv gjorde.

- Jeg hadde sterke abstinenser. Jeg gikk på en mye kortere, fortere og hardere nedtrapping enn anbefalt. De ville helst ha meg der i tre måneder, det ønsket ikke jeg. Det er fullt mulig, men ikke anbefalt.

AVSLØRER: I vår nye spalte «har/har ikke» blir vi bedre kjent med kjendisene, og denne gangen er det Fetisha, kjent fra «Sophie Elises verden», som letter på sløret. Vis mer

Betalte for innleggelsen

27-åringen avviser også ryktene om at hun lyver om hvor hun «egentlig» var de fem ukene. Hun forteller at hun var innlagt på den offentlige klinikken WeCare i Gjerdrum.

Videre tar Williams opp kritikken Isachsen har fått rundt det at mange andre må stå på venteliste i lang tid for å motta hjelp.

- Jeg dro til en offentlig klinikk, men det var venteliste. Jeg følte problemet mitt var akutt, som det sikkert er for mange, men siden jeg hadde muligheten valgte jeg å betale for å legge meg inn på en offentlig klinikk.

- Det vil si at jeg betalte 120 000 kroner for de fem ukene jeg var der. Det var raskere enn å måtte stå på offentlig venteliste.

REHAB: Sophie Elise Isachsen ble i sommer lagt inn på rehabilitering for rus. Fredag gjester hun Lindmo for å snakke om opplevelsen. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Var redd for å miste alt

Da influenseren gjestet «Lindmo» forrige uke, fortalte hun om hva som til slutt gjorde at hun tok grep. Hun innså at hvis hun fortsatte med pillene ville hun ikke kunne prestere i fremtiden.

- Jeg har ventet på det riktige øyeblikket å legge meg inn på, men det finnes jo ingen riktige øyeblikk. Når skulle det ha vært da? Jeg har ventet på det riktige øyeblikket i ett år. Det kommer jo aldri. Da var jeg sånn at «ok, jeg må bare gjøre det nå. Så får det bare stå til». Jeg var redd for å miste alt hvis jeg la meg inn, men sannheten er jo heller at jeg mister alt hvis jeg lar være, fortalte Isachsen til Lindmo.

Se og Hør har vært i kontakt med Isachsen som sier hun ikke har noe å tilføye utover det hun sier i podkasten.

LES OGSÅ: Emilie Voe Nereng er sykmeldt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer