Svein Østvik:

Svarer på kritikken fra «Charter»-Hilde

Tv-profilen blir «hudflettet» for å ha deltatt i lørdagens demonstrasjon. - Omtrent som jeg regnet med, sier han.

CHARTER-SVEIN: Svein Østvik brenner munnbindet sitt under coronaskeptikernes markering utenfor Stortinget. Video: Jesper Nordahl Finsveen / Dagbladet. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Flere coronaskeptikere møtte lørdag opp utenfor Stortinget i Oslo, der de demonstrerte og blant annet skal ha arrangert en stor gruppeklem, i tillegg til å brenne munnbind. Én av dem som deltok i demonstrasjonen var tv-profil, Svein Østvik (59).

- Sjokkert

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter stuntet, og overfor Nettavisen la «Charterfeber»-kollega Hilde Skovdahl (51) mandag ikke skjul på at hun tar sterk avstand fra scenene som utspant seg foran Stortinget.

DEMONSTRERTE: Svein Østvik tok lørdag del i demonstrasjonen utenfor Stortinget, der de blamnt annet brant munnbind. Foto: Heiko Junge / NTB
DEMONSTRERTE: Svein Østvik tok lørdag del i demonstrasjonen utenfor Stortinget, der de blamnt annet brant munnbind. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Skovdahl og Østvik har begge figurert som frontfigurer i TV3-programmet.

– Jeg ble sjokkert. Jeg måtte se videosnuttene og bildene flere ganger for å se om det var ham. Jeg kunne ikke skjønne det. Jeg ble lei meg og rasende da jeg skjønte at det var ham, sa Skovdahl til Nettavisen mandag - etter først å ha delt et innlegg på Facebook der viste tydelig forakt for at Østvik tok del i demonstrasjonen.

- Står opp for mine rettigheter

Til Se og Hør svarer nå den 59 år gamle tv-profilen på utspillene fra «Charter-»Hilde.

- Det er omtrent som jeg regnet med. Mennesker trenger å sette folk i bås, og manges traumer blir trigget av selvstendighet - så jeg har forståelse for det, skriver han i en sms til Se og Hør.

STAYER: Svein Østvik, for de fleste best kjent som Charter-Svein, har vært med på det meste innen tv. Denne høsten blir han nok en gang å se på skjermen. Vis mer

Han fortsetter:

- Jeg har selv hatt sterke antipatier fram til jeg skjønte at det dreide seg om mine egne traumer. Oppfordringen til dem som har behov for å sette meg i bås er å kjenne etter om det kanskje kan være noe uforløst i de sterke provoserende følelsene jeg vekker når jeg står opp for mine rettigheter.

KRITISK: Hilde Skovdahl gikk mandag hardt ut mot Svein Østvik, som tok del i lørdagens demonstrasjon i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB
KRITISK: Hilde Skovdahl gikk mandag hardt ut mot Svein Østvik, som tok del i lørdagens demonstrasjon i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

Gikk direkte på TV 2

Østvik mener at det går an «å mildne følelsene gjennom å se at de vonde energiene man kjenner er tillærte ting fra barndom og oppvekst».

- For meg har det å se innover i meg selv i stedet for å skyte på andre vært noe av den beste forandringen i mitt liv. Jeg er trygg på at det nå er utrolig mange empati- og kjærlighetsfulle mennesker som er i ferd med å sette foten ned. Og at det må komme fram et større bilde av det som skjer. Når store avgjørelser står på spill må man vite at intensjonene er gode.

59-åringen var mandag ettermiddag også direkte på nyhetskanalen, der han fortalte at dette var den aller første demonstrasjonen han noensinne har tatt del i.

KUPPER SENDINGEN: Svein Østvik vant «årets kjendis»-prisen under årets kjendisgalla, og forteller om den tunge tiden. Midt i intervjuet avbryter Ulrikke Falch på merkelig vis. Video: Christian Wehus / Reportere: Kine Falch og Jonas Scheie Hammer Vis mer

- Jeg har over tid hatt en sterk følelse av at noe skurrer. Det er logiske brister, som jeg ser på som alvorlig. Samtidig er det stor uenighet, og det er mennesker med ulik oppfatning som ikke kommer til orde, sa han på direkten.

- Mange som hyler

På spørsmål fra TV 2 om hva han mente med at noe skurrer, svarte han følgende:

- Det er alltid bra være skeptisk myndighetene. Det er en falitterklæring at legemiddelindustrien er blitt en så stor industri. At man tjener så mye på de som er syke.

Han etterlyser større fokus på dem som sliter psykisk som en følge av tida vi lever i.

- Og så er det mange som hyler mot dem dem som er skeptiske i en veldig spesiell situasjon.

Savner argumentasjon

Hilde Skovdahl mener Østvik fortsatt har til gode å argumentere for sine handlinger.

- Jeg reagerer veldig på at han har låst seg til en mening uten refleksjon og ordentlig argumentasjon. Derfor synes jeg dette er ren idioti, sier hun til Se og Hør.

51-åringen slettet sitt eget Facebook-innlegg kort tid etter at det ble publisert.

– Det var et bra innlegg, som jeg fortsatt står for, men jeg slettet det fordi jeg ikke orket å diskutere i kommentarfeltet med mennesker uten ordentlig argumentasjon. Jeg fikk for det meste støtte, og det var flere som skrev at de var enige med meg, men det er alltid noen som skal mene noe annet. Jeg er for diskusjon, men det går ikke an å diskutere med folk som ikke har noen saklige argumenter, sa hun mandag til Nettavisen.

LES OGSÅ: - Det var veldig, veldig forferdelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer