Gina Tricot:

Svarer på kritikk

Klesgiganten har fått passet sitt påskrevet etter at de brukte influenseren i en reklamekampanje.

SPISEFORSTYRRELSE: Bianca Ingrosso er åpen om sin spiseforstyrrelse, bulumi. Foto: NTB
SPISEFORSTYRRELSE: Bianca Ingrosso er åpen om sin spiseforstyrrelse, bulumi. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Bianca Ingrosso (27) er for tiden modell i en kampanje for klesgiganten Gina Tricot. Dette har klesmerket høstet kritikk for. Ingrosso er åpen om at hun har slitt med bulimi i oppveksten, og har sagt at hun fremdeles sliter med spiseforstyrrelser.

Kritikken mot Gina Tricot går ikke på Bianca Ingrosso som person, men at de viten og vilje bruker en modell med uttalte spiseforstyrrelser til å fronte den nye kolleksjonen.

Blant annet har Camilla Gervide, kvinnen bak bloggen Bloggbevakning.se gått hardt ut mot klesmerket.

I innlegget titulert «Fronter Gina Tricot bevisst med en spiseforstyrret modell?» er hun tydelig på at kritikken ikke er rettet mot Ingrosso, men et selskap med stor innflytelse på yngre.

ÅPNE OPP: Bianca Ingrosso har slitt med bulimi i flere år, og snakket åpent om det på besøk hos «Skavlan» lørdag. Video: TV 2 Vis mer

Svarer på kritikken

Gervide etterlyste et svar fra Gina Tricot, og nå har de tatt til orde på Instagram. I et nå forsvunnet innlegg i Instagrams historiefunksjon, forklarte selskapet at de forstår at de har et ansvar, og at tematikken er viktig for dem.

De skrev også at de er et selskap som jobber for kvinner, og at de ønsker det skal gjenspeiles i deres kommunikasjon.

«Vi samarbeider med Bianca fordi hun er en av Sveriges fremste profiler og en framgangsrik karrierekvinne. I sine sosiale medier løfter hun emnet og det er diskusjon og åpenhet. Det siste året har vi samarbeidet med Bianca, men også andre profiler og modeller for å alltid være inkluderende og inspirerende», er blant det de skriver.

De skriver også at de setter pris på tilbakemelding på produkter og kampanjer generelt, men ikke tolererer kommentarer som er negativt ladet og rettet mot enkeltpersoner.

FORHOLD: Gjennom serien «Wahlgrens verden» har man fått innblikk i livet til datter Bianca Ingrosso og mamma Pernilla Wahlgren. Men forholdet deres har ikke alltid vært så bra som det er i dag. Nå forteller de hva som endret det. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Thea Hope/Dplay/Rød Løper Vis mer

Ikke fornøyde

Gervides følgere mener imidlertid at Gina Tricots svar ikke holder mål.

«Dette er virkelig et ikke-svar. Kritikken var jo rettet mot Gina Tricot som har gått vekk fra sin tidligere kommuniserte policy om å bare jobbe med profiler som ikke lider av spiseforstyrrelser. Det er pinlig at de velger å dukke for kritikken på denne måten», skriver en følger.

En annen sier seg enig og mener kritikken aldri har vært rettet mot enkeltpersoner.

«Kommentarer som retter seg mot en person? Kommentarene retter seg jo mot Gina Tricot og setter spørsmålstegn ved deres valg av modell», skriver vedkommende.

BIANCA INGROSSO: Når du er så stor influenser som Bianca Ingrosso, oppstår det mange rykter. Det siste er at hun har ligget med rapperen Asap Rocky. Nå svarer hun på ryktene. Vis mer

«Dårlig svar. Personer som ikke følger Bianca da, og ikke kjenner til alt om henne og hennes åpenhet rundt spiseforstyrrelser? Hvordan skal de vite de om man ikke følger henne. Uansett så blir unge personer matet med usunne idealer. Jeg syns Bianca er en fin person, så ingenting vondt om henne», skriver en tredje.

Ingrosso selv har ikke kommentert saken.

LES OGSÅ: Røper puppe-triks

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer