Ulrikke Falch:

Svarer på kjærestehetsen

- Jeg tillater ikke noen å diskreditere meg og min aktivisme på bakgrunn av den jeg er sammen med.

HETS: Ulrikke Falch blir omtalt som dobbeltmoralsk på bakgrunn av at hun er blitt sammen med reality-deltaker Henrik Elvejord Borg. Det finner hun seg ikke i. Foto: NTB Scanpix
HETS: Ulrikke Falch blir omtalt som dobbeltmoralsk på bakgrunn av at hun er blitt sammen med reality-deltaker Henrik Elvejord Borg. Det finner hun seg ikke i. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Onsdag kunne Henrik Elvejord Borg (24), kjent som deltaker i den mye omtalte TV Norge-serien «Ex on the Beach», bekrefte at han og «Skam»-stjernen Ulrikke Falch (22) er blitt et par.

Gladnyheten gikk ikke ubemerket hen, da paret på kort tid havnet på forsiden av flere norske aviser og nettsteder.

Selv om en kanskje skulle tro at det å få seg kjæreste skulle være utelukkende hyggelig, har Ulrikke Falch imidlertid fått en helt annen opplevelse.

De siste timene har det nemlig haglet inn med kommentarer om hvor «dobbeltmoralsk», «dum» og «oppmerksomhetssyk» 22-åringen er. Og det er hvem Falch er blitt kjæreste med, som tilsynelatende provoserer mange.

Tok til Instagram

Det er for det meste på nettsamfunnet Jodel Ulrikke Falchs nye forhold blir diskutert.

Saken fortsetter nedenfor.

HEMMELIG OPPDRAG: Da Henrik Elvejord Borg var på «Ex on the Beach»-innspilling, jaktet han ikke på kjærligheten. Han var der nede for å skrive bok, og nå begynner den å ta form. Han leverte selvfølgelig en smakebit. Video: Ruben Pedersen / Helén Skogstad Vis mer

- Ulrikke bekjemper kroppspress og kaller seg feminist. Er det ikke diskriminering at gutter får legge ut så mye kropp men ikke jenter? Spent på hva hun har å si om den nye skjorteløse typen sin, skriver en bruker på det anonyme nettsamfunnet.

- Kommer liksom ikke over at Ulrikke Falch går ut og kaller seg feminist og deretter blir sammen med en fyr som både objektifiserer kvinner og lever i baris på Instagram. Dobbeltmoral eller null selvrespekt, skriver en annen.

Selv har 22-åringen lagt ut flere av slengbemerkningene på sin egen Instagram-story, der hun blant annet gjør et humoristisk poeng ut av det.

- Glem det med at jeg snakker om psykisk helse og feminisme og kroppspress. La oss snakke om analsex, sier hun blant annet, og refererer til det kjente sitatet fra kjæresten under deltakelsen av «Ex on the Beach»: «Jeg har to lidenskaper i livet, god litteratur og analsex».

- Står ikke til ansvar

At Falch skal stå til ansvar for hva kjæresten hennes har sagt og uttalt under sin deltakelse i «Ex on the Beach», er hun selv helt uenig i.

- Flere av uttalelsene og oppførselen til Henrik på «Ex on the Beach» er bak mål og ugrei, men jeg kommer ikke til å stå til ansvar for hans uttalelser, eller tillate noen å diskreditere meg og min aktivisme på bakgrunn av at den jeg er sammen med har vært på reality-TV, sier 22-åringen til Se og Hør og fortsetter:

- Jeg står fortsatt for alt det jeg har stått for. Og i den grad jeg kan utfordre ham og bidra til at han har en sunn påvirkningskraft, gjør jeg det - men Henrik tar sine egne valg, og han respekterer at jeg tar mine valg.

At det skulle bli et så stort engasjement rundt Falchs nye forhold, var kanskje ikke ventet. Likevel er ikke «Skam»-stjernen helt sjokkert.

- At folk har meninger om privatlivet ditt, er noe som følger med å være offentlig. Men jeg synes det er verdt å problematisere fordi det ikke bare er jeg som opplever personangrep fordi jeg hever stemmen min, sier hun.

- Norges fineste hjerne

Selv om det kanskje kom som et sjokk på mange at Falch har funnet lykken med «Ex on the Beach»-Henrik, har duoen mer til felles enn man kanskje skulle tro.

Ulrikke Falch har nettopp lansert boka «Jenteloven» sammen med komiker Sofie Frøysaa (28), mens Elvejord Borg for tida jobber med et utleverende verk om tida han tilbrakte på «Ex on the Beach»-innspilling.

Han har planer om å selvpublisere verket på nettet når den en dag blir klar.

- Boka tar for seg tankene mine om ting, og hver dag er en ny dag. Jeg skildrer for eksempel hvor sykt forbanna jeg ble om jeg ikke fikk en god kopp kaffe da jeg var stengt inne i det huset, har han sagt til Universitas.

I samme intervju uttalte han for øvrig at «Ulrikke har Norges fineste hjerne».

Interessen for litteratur er ikke det eneste som binder realityprofilen og «Skam»-skuespilleren sammen. Begge trives nemlig åpenbart foran kameraet. Falch er snart aktuell med et nytt TV-prosjekt, som programleder i P3-dokumentarserien «F-ordet».

LES OGSÅ: Ble bedratt av sin store kjærlighet