Mario Riera:

Svarer på Instagram-kritikken: - Ser dumt ut

Morten Dalhaug fra «Love Island» går hardt ut mot «Paradise Hotel»-deltaker Mario Riera.

FALSKE FØLGERE: Tidligere realitydeltaker Morten Dalhaug gikk tirsdag hardt ut mot «Paradise Hotel»-deltaker Mario Riera og hevdet at han kjøper seg følgere. Her er Mario Riera avbildet sammen med kjæreste og «Paradise»-kollega Sofie Karlstad. Foto: Jonas Scheie Hammer
FALSKE FØLGERE: Tidligere realitydeltaker Morten Dalhaug gikk tirsdag hardt ut mot «Paradise Hotel»-deltaker Mario Riera og hevdet at han kjøper seg følgere. Her er Mario Riera avbildet sammen med kjæreste og «Paradise»-kollega Sofie Karlstad. Foto: Jonas Scheie Hammer Vis mer
Publisert

At det går an å kjøpe seg flere følgere på bildetjenesten Instagram, er ikke et ukjent fenomen - og for mange kan det sikkert virke fristende å skaffe seg en større følgerskare enn det man opprinnelig har.

Kjøp av følgere er ikke særlig populært hos bildedelingstjenesten, og i november gikk selskapet ut med en pressemelding hvor de uttalte at de kommer til å slå hardere ned på brukere som kjøper følgere og likes for å se mer populære ut.

«I det siste har vi sett kontoer bruke tredjeparts-apper for å øke publikummet sitt kunstig. Hver dag kommer folk til Instagram for å få ekte opplevelser, inkludert genuine interaksjoner. Det er vårt ansvar å sørge for at disse opplevelsene ikke ødelegges av falsk aktivitet» skrev selskapet i en pressemelding den gang.

Til tross for at Instagram forsøker å rydde opp, kan det se ut til at flere fortsetter med å benytte seg av å kjøpe følgere.

Hardt ut mot «Paradise»-Mario

«Love Island»-vinneren Morten Dalhaug (26) er en av dem som mener det blir helt feil å kjøpe seg popularitet på Instagram. Det er ikke uvanlig at realitydeltakere får en aldri så liten «boost» i sosiale etter å ha vært på tv, noe Dalhaug selv har fått erfare - med sine over 14 000 følgere på Instagram.

Men å kjøpe seg følgere faller ikke i god jord hos Dalhaug, som nylig valgte å gå hardt ut mot «Paradise Hotel»-deltaker Mario Riera (20).

På Instagrams historiefunksjon delte Dalhaug en rekke bilder av «Paradise Hotel»-deltakeren, der han blant annet brukte emneknaggen #kjøpektefølgereikkefalske, og med det hevdet at Riera hadde kjøpt seg følgere.

FALSKE FØLGERE: Dalhaug delte en rekke bilder på Instagram om Mario Riera. Foto: skjermdump fra Instagram.
FALSKE FØLGERE: Dalhaug delte en rekke bilder på Instagram om Mario Riera. Foto: skjermdump fra Instagram. Vis mer
ØNSKER SVAR: Realitydeltakeren vil ha et svar på hvorfor folk velger å kjøpe seg følgere. Foto: skjermdump fra Instagram.
ØNSKER SVAR: Realitydeltakeren vil ha et svar på hvorfor folk velger å kjøpe seg følgere. Foto: skjermdump fra Instagram. Vis mer

Riera har i skrivende stund over 80 000 følgere på Instagram, men Dalhaug mener altså at mange av dem er kjøpt og betalt.

Videre delte Dalhaug en rekke bildekollasjer av Riera i ulike settinger hvor han hadde photoshoppet bilder av sistnevnte og lagd såkalte «memes».

Blant annet på en svart T-skjorte valgte Dalhaug å lime inn et bilde av Riera med følgende tekst:

«Gidder ikke trene når jeg kan operere.

Gidder ikke jobbe når jeg kan kjøpe followers».

T-SKJORTE: På en T-skjorte med opprinnelig bilde av Mads Hansen og hans sangtekst fra låta Sommerkroppen lagde Dalhaug sin egen vri. Foto: skjermdump fra Instagram
T-SKJORTE: På en T-skjorte med opprinnelig bilde av Mads Hansen og hans sangtekst fra låta Sommerkroppen lagde Dalhaug sin egen vri. Foto: skjermdump fra Instagram Vis mer
LUFTSLOTT: «Love Island»-vinneren stilte også et spørsmål til Mario Riera hvor han selv skrev hva han mener sistnevnte ville ha svart. Foto: skjermdump fra Instagram.
LUFTSLOTT: «Love Island»-vinneren stilte også et spørsmål til Mario Riera hvor han selv skrev hva han mener sistnevnte ville ha svart. Foto: skjermdump fra Instagram. Vis mer

Videre stilte Dalhaug et spørsmål til «Paradise Hotel»-deltakeren hvor han skrev:

- Men fra spøk til alvor, når skal du innrømme at hele Instagrammen din er et luftslott?

GIKK HARDT UT: Morten Dalhaug synes ikke noe om at Mario Riera kjøper seg følgere på Instagram. Foto: Marie Røssland /Rune Bendiksen/TV3
GIKK HARDT UT: Morten Dalhaug synes ikke noe om at Mario Riera kjøper seg følgere på Instagram. Foto: Marie Røssland /Rune Bendiksen/TV3 Vis mer

- Ser jævlig dumt ut

Se og Hør har vært i kontakt med Mario Riera, som mener at dette absolutt ikke er tilfellet, og at han aldri har kjøpt seg følgere.

- For ei uke siden åpnet jeg brukeren min for å bli verifisert av Instagram, og da var det noen som kjøpte følgere til meg, men jeg har ikke gjort det selv, forteller Riera.

Han forteller videre at han er enig med Dalhaug i at det ikke er greit å kjøpe seg følgere, og at det er bakgrunnen for hvorfor han har stengt profilen sin igjen.

- Nå ser det jo jævlig dumt ut for meg, men det er faktisk sannheten. Hvis noen har noen tips til hvordan jeg kan få fjernet de falske følgerne, så tar jeg dem gjerne imot.

FLYTTER SAMMEN: «Paradise»-deltakerne Mario Riera og Sofie Karlstad har tatt forholdet et steg videre. Nyheten ble først sluppet på bloggen til Mario: www.marioriera.blogg.no. Vis mer

- Handler ikke om Riera

Det er informasjon fra nettsiden Socialblade.com som er bakgrunnen for at han valgte å gå ut mot Riera, forklarer Dalhaug til Se og Hør.

Nettsiden er blant annet et verktøy for å se statistikk over antall følgere i sosiale medier, og er dermed et nyttig verktøy for eksempelvis å avdekke en kunstig økning av følgere. Nettsiden viser nemlig statistikk over antall følgere hver enkelt bruker har fått, og i hvilken tidsperiode denne økningen har foregått.

Ifølge nettstedet har Riera fått i overkant av 13 000 nye følgere daglig den siste måneden, og det er dette tallet som fikk Dalhaug til å reagere.

VANT REALITYPROGRAMMET: Morten Dalhaug og kjæresten Andrea Sveinsdottir stakk av med seieren i den norske versjonen av realityprogrammet «Love Island». Foto: TV3
VANT REALITYPROGRAMMET: Morten Dalhaug og kjæresten Andrea Sveinsdottir stakk av med seieren i den norske versjonen av realityprogrammet «Love Island». Foto: TV3 Vis mer

Han kjøper heller ikke nødvendigvis Rieras forklaring om at disse falske følgerne er blitt kjøpt av noen andre.

- Jeg synes det høres veldig rart ut at noen andre skal sitte og kjøpe følgere til han sånn uten videre. Da ville jeg i så fall gått ut og sagt fra til mine følgere at dette er skjedd og prøvd å gjøre noe med det med én gang. Det lurer jo både følgere og potensielle annonsører til å tro at han er større på Instagram enn det han egentlig er. Så jeg synes det høres ut som en tynn unnskyldning, sier Dalhaug, og legger til:

- Når det er sagt, er ikke dette noe personlig mot Riera. Jeg kjenner ham ikke og følger heller ikke med på «Paradise Hotel». Han er sikkert en trivelig fyr, så for meg handler dette om å sette fokus på sak, ikke person.

LES OGSÅ: «Paradise Hotel»-profilen åpner seg om den vonde sykdommen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer