Julianne Nygård:

Svarer på Instagram-hetsen

- Føler det passer bra med litt black and white love i feeden i dag, skrev influenseren på Instagram med et bilde av seg selv og ektemannen. Det fikk flere til å se rødt.

HUDLFETTES: Influenser Julianne Nygård mottok massiv hets etter at hun delte et bilde på Instagram onsdag. Foto: NTB Scanpix
HUDLFETTES: Influenser Julianne Nygård mottok massiv hets etter at hun delte et bilde på Instagram onsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tida har vært preget av det rystende dødsfallet til 46 år gamle George Floyd. Han døde da han ble pågrepet og brutalt tatt hånd om av fire politimenn i USA.

Politimannen Derek Chauvin er siktet for forsettlig drap, mens tre andre er siktet for medvirkning.

Dødsfallet har ført til enorme demonstrasjoner for å ta opp kampen mot rasisme og politivold, og en rekke ukjente og profilerte mennesker har tatt til orde for å slå ned på problemet.

Tirsdag var omtrent hele innholdet på Instagram svart som følge av kampanjen med navn «Blackout Tuesday». Bildedelingen ble raskt gjenstand for en debatt om verdien av å dele et svart bilde, og om hensikten bak.

Flere opplevde blant annet å få hets i kommentarfeltet for å ikke dele et svart bilde.

FORANDRING: George Floyds datter Gianna mistet faren sin, bare seks år gammel. De fire politimennene som var involvert er nå siktet i saken. En av dem for forsettlig drap og de tre andre for medvirkning til drap. Video: Stephen Jackson Vis mer

Hetset for bildetekst

Influenser Julianne «Pilotfrue» Nygård (30) var selv en av dem som delte det svarte bildet tirsdag. Dagen etter delte hun derimot et svart-hvitt-bilde av seg selv sammen med ektemannen Ulrik Nygård (40), med sine 57 000 følgere på Instagram.

«Føler det passer bra med litt black and white love i feeden i dag. Throwback til mine første minutter som forlovet med min kjære», skrev Nygård i den opprinnelige bildeteksten, som seinere har blitt endret til:

«Føler det passer bra med litt L O V E i feeden i dag».

Førsnevnte bildetekst fikk flere av influenserens følgere til å se rødt.

KRITISERES: Etter at Julianne Nygård delte et bilde av seg selv og ektemannen med denne bildeteksten så flere av følgerene hennes rødt. Foto: Skjermdump fra Instagram/pilotfrue
KRITISERES: Etter at Julianne Nygård delte et bilde av seg selv og ektemannen med denne bildeteksten så flere av følgerene hennes rødt. Foto: Skjermdump fra Instagram/pilotfrue Vis mer

Det var imidlertid ikke selve bildet som fanget oppmerksomheten, men heller bildeteksten og det tok ikke lang tid før flere begynte å rase fra seg i kommentarfeltet.

Mange påpekte at bildeteksten var svært upassende i disse dager, og at Nygård burde tenke nøye over hva hun deler.

«Smakløst», «kvalmt», og «selvsentrert» er gjengangere i kommentarfeltet til Nygård. Flere mente også at det var «tonedøvt», og at hun burde bruke plattformen sin rett og ikke få det til å handle om seg selv.

«Din dumme jævla hverdagsrasist», lyder en av kommentarene.

EMOSJONELL: Talkshow-verten James Corden bryter i tårer etter en samtale med sin kollega Reggie Watts, i kjølevannet av George Floyds dødsfall. Video: Rød Løper/The Late Late Show With James Corden Vis mer

- Resulterte i enda mer hat

Som følge av kritikken hun har mottatt, valgte Nygård til slutt å dele et nytt bilde på Instagram, men denne gangen benyttet hun anledningen til å beklage.

I form av et svart bilde med hjerter i ulike hudfarger, skriver Nygård at hun beklager så mye til alle dem som følte seg støtt av bildeteksten hun delte. Hun påpeker videre at det aldri var meningen å støte noen i den alvorlige situasjonen.

«Jeg synes også at det er helt grusomt å se på utviklingen i kjølvannet av skandalen, hvordan demonstrasjonene nå har spredd enda mer hat. Det er i disse tider vi skal stå sterkere sammen», fortsetter hun.

BEKLAGER: Etter den massive kritikken Julianne Nygård mottok som følge av bildeteksten hun delte til et bilde på Instagram, besluttet hun å beklage i form av et nytt innlegg. Foto: Skjermdump fra Instagram/Pilotfrue
BEKLAGER: Etter den massive kritikken Julianne Nygård mottok som følge av bildeteksten hun delte til et bilde på Instagram, besluttet hun å beklage i form av et nytt innlegg. Foto: Skjermdump fra Instagram/Pilotfrue Vis mer

«Jeg ønsket å dele litt kjærlighet i alt dette hatet, men det resulterte dessverre i enda mer hat. Jeg ber dere alle sammen og tenke over hva dere skriver. Det er ekte mennesker som leser dine kommentarer. Jeg beklager igjen for hvordan jeg ordla meg i bildeteksten. Jeg håper hatet ikke får fortsette å vokse», avslutter hun innlegget med.

RØRT: Hertuginne Meghan snakket om George Floyds død da hun talte til avgangselever på sin tidligere skole. Vis mer

- Fått skremmende mye hat

Overfor Se og Hør forklarer Nygård at tanken bak bildet var å spre kjærlighet i en tid med masse hat. Hun hadde aldri sett for seg at teksten og bildet skulle oppfattes totalt motsatt og bli misforstått.

- Men jeg har forståelse for at folk misforsto meg nå i ettertid, og jeg er utrolig lei meg for at jeg ikke tenkte meg bedre om før jeg delte innlegget, sier hun.

Videre hevder Nygård at hun har fått «skremmende mye hat» fra alle kanter, men påpeker at hun også har mottatt noe støtte.

- Folk som kjenner meg vet at jeg ikke mente dette vondt og at jeg har gode verdier, fortsetter hun.

HAR GÅTT FOR LANGT: Julianne Nygård mener at hun fortjener konstruktiv kritikk, men ikke å høre at hun burde bli skutt i nakken eller ikke burde hatt barn. Foto: NTB Scanpix/Terje Pedersen
HAR GÅTT FOR LANGT: Julianne Nygård mener at hun fortjener konstruktiv kritikk, men ikke å høre at hun burde bli skutt i nakken eller ikke burde hatt barn. Foto: NTB Scanpix/Terje Pedersen Vis mer

Til Se og Hør uttrykker Nygård at hun har forståelse for at innlegget hennes fikk reaksjoner.

- Jeg fortjener konstruktiv kritikk, men jeg fortjener ikke å høre at jeg burde bli skutt i nakken eller at jeg ikke burde hatt barn. Dette har gått altfor langt, forteller influenseren.

Avslutningsvis mener Nygård at uansett hva hun skriver blir det feil for noen, og at dette har hun lært seg å leve med.

LES OGSÅ: Hevder hun ble skutt av politiet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer