Shawn Mendes:

Svarer på homoryktene

Artisten tar et oppgjør etter å ha blitt kalt homofil siden han var 15 år gammel.

OPPKLARER: Artist Shawn Mendes snakker ut om homoryktene i podkast. Foto: NTB
OPPKLARER: Artist Shawn Mendes snakker ut om homoryktene i podkast. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 22 år gamle artisten Shawn Mendes har siden i fjor vært i et forhold med artist Camila Cabello (23). Romanseryktene florerte lenge rundt paret etter at låta «Señorita» nådde hitlistene.

Duoen holdt imidlertid først kortene tett til brystet rundt privatlivet, men etter hvert bekreftet Cabello at hun hadde funnet kjærligheten med Mendes.

Til tross for at Mendes er i et forhold med Cabello har det ikke stoppet ham fra å bli utsatt for rykter om seksualiteten sin.

Det kommer fram i en samtale med Dax Shepard (45) i podkasten «Armchair Expert», ifølge People.

STJERNEPAR: Shawn Mendes og Camila Cabello bekreftet at de var blitt et par i fjor. Foto: Evan Agostini / Invision / AP
STJERNEPAR: Shawn Mendes og Camila Cabello bekreftet at de var blitt et par i fjor. Foto: Evan Agostini / Invision / AP Vis mer

Frustrerende

I podkasten tar artisten et oppgjør med homoryktene, og legger ikke skjul på at det til tider har vært frustrerende. Stjernen innrømmer at han selv har mennesker i livet sitt som ikke har turt å komme ut av skapet.

- Det er en innviklet greie. Du ønsker bare å si: «Jeg er ikke homofil, men det er heller ikke noe galt ved å være det, men jeg er ikke det». Du vet ikke helt hvordan du skal reagere på situasjonen, forteller han åpenhjertig.

FIKK KRITIKK: Shawn Mendes og Camila Cabello har blitt fortalt at de kliner som fisk. Slik svarer de. Video: @shawnmendes. Vis mer

Det kommer også fram at stjernen har blitt kalt homofil siden han var 15 år gammel. Mendes innrømmer at han tidligere har hatt problemer med hvordan stemmen hans høres ut, og måten han sitter med beina i kryss på, som han selv mener er feminint.

Ryktene har imidlertid ført til at stjerna har blitt mer ærlig og åpen. Mendes tror at det finnes mange menn som er homofile, men som er livredd for å komme ut av skapet.

- Vi trenger å gråte

Artisten påpeker videre i podkasten at hans feminine trekk stammer fra oppveksten.

- Jeg vokste ikke opp med å bryte. Jeg vokste opp med å få håret mitt flettet på nyttårsaften. Det kommer helt an på hvordan oppvekst du har og omgivelsene dine.

Sangeren forteller også om hvordan forholdet til Cabello har gjort det mulig for ham å være mer sårbar. Han håper at andre menn også vil innse at det er helt greit å gråte.

ETTERLYSER SÅRBARHET: Artisten mener at menn trenger å gråte, og at de ikke skal være redde for det. Foto: Sara Jaye Weiss / REX / NTB
ETTERLYSER SÅRBARHET: Artisten mener at menn trenger å gråte, og at de ikke skal være redde for det. Foto: Sara Jaye Weiss / REX / NTB Vis mer

- Menn må være mer sårbare. Vi trenger å gråte. Slutt med å være modige og sterke, og begynn heller å tenke i motsatt retning. Vi holder igjen disse følelsene, gråter ikke og er drittsekker. Ingenting av dette er noe hyggelig, avslutter han.

Artistens uttalelser kommer kort tid etter at Cabello åpnet seg om forholdet til Mendes i et lengre innlegg på Instagram. Der kom det fram at hun har lært mye om kjærlighet fra 22-åringen.

- Ikke så enkelt som det ser ut

Hun delte derimot også at kjærlighet ikke alltid er like lett.

«Når du er i et forhold med noen føles det som de er et speil som reflekterer tilbake på deg selv. Jeg må konstant konfrontere min frykt, angst, usikkerhet, tankesett og det jeg tror om livet og meg selv. Det er ikke så enkelt som det ser ut på bilder alltid. Noen ganger er det sølete, ukomfortabelt og stygt», skrev hun.

Hun la imidlertid ikke skjul på at det likevel ikke er noe sterkere enn kjærlighetens kraft, og at man lærer å være sterkere, tøffere og bedre.

«Det er så instinktivt for oss å elske, selv om tankene våre prøver å verne oss mot det noen ganger, men det hører til vår natur som mennesker å elske», fortsatte hun.

LES OGSÅ: Marion Ravn hinter om nytt brudd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer