Melina Johnsen:

Svarer på Gullrute-kritikken: - Opplevd mye hat

- Jeg viste de ekte sidene av meg selv.

SVARER: Forrige lørdag, under utdelingen av Gullruten i Bergen, ble Melina Johnsen kåret til årets deltaker. Det er ikke alle like fornøyde med. Nå svarer hun på kritikken. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SVARER: Forrige lørdag, under utdelingen av Gullruten i Bergen, ble Melina Johnsen kåret til årets deltaker. Det er ikke alle like fornøyde med. Nå svarer hun på kritikken. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige helg ble Melina Johnsen (23), kjent fra fjorårets sesong av «Ex on the Beach», kåret til årets deltaker da Gullruten ble arrangert i Bergen. Realityprofilen, som det siste året har markert seg kraftig på både tv og i andre medier, løp begeistret opp på scenen da navnet hennes ble ropt opp.

På veien opp mistet hun en sko, men humøret var på topp. Produsent Anne Berit Valla (34) sto ved Johnsens side på scenen og argumenterte for hvorfor prisen var fortjent. Det er nemlig ikke alle som mener at Johnsen burde ha forlatt Bergen med en gullrute.

Lørdag publiserte blogger Line Victoria Husby-Sørensen (36), alias Supporterfrue, en kronikk i VG, der hun skrev at hun «følte seg som en sint gammel dame i sofaen» da prisen ble delt ut. Hun pekte spesielt på den nå famøse sekvensen i første sesong av «Ex on the Beach», der Johnsen skjeller ut en annen deltaker.

EX ON THE BEACH: Vera (88), Leif (92) og Torill (72) så den første episoden av den skandaleombruste TV-serien «Ex on the beach». Lite visste de at det for det meste skulle handle om nakenhet, utskjelling og alkohol. Video: Malene Storrusten Vis mer

Kritisk røst

«Jeg klarer ikke å slå meg til ro med at det er greit å kalle noen bitch, feit, stygg og bleik i et program som våre ungdom følger slavisk, og i tillegg henter hjem en høythengende pris for oppførselen sin?», skrev Husby-Sørensen blant annet.

Hun spurte også om seere har «blitt så hjernedøde at vi syns at en alkoholpåvirket ung jente som skriker ukvemsord til meddeltakerne sine er magiske øyeblikk verdt bransjens fineste pokal». Bloggerens ord gikk rett hjem hos folket.

Kronikken gikk sin seiersgang i sosiale medier lørdag, og ble likt og delt av tusenvis. Bloggeren er ikke den eneste som har hatt sitt å si om Johnsens pris. Flere andre har kommentert at de synes realityprofilen fra Moss er en uverdig vinner, og de aller fleste peker på den mye omtalte utskjellingen som fant sted tidlig i «Ex on the Beach»-sesongen.

Nå har Johnsen bestemt seg for å svare på kritikken.

VANT SIN FØRSTE PRIS: Melina Johnsen Gullruten i kategorien «årets deltaker». Video: Rød Løper Vis mer

- Ekstremt stolt

I et langt innlegg på Instagram går hun hardt ut mot kritikerne. Se og Hør har vært i kontakt med Johnsen, som ikke har noe å tilføye. Hun har derimot gitt tillatelse til at teksten hennes kan siteres i sin helhet:

«Nå er det litt over en uke siden jeg opplevde det største jeg noensinne har opplevd, jeg vant Gullruten. Alle de følelsene som strømmet igjennom kroppen min kan jeg faktisk ikke forklare, det var glede, sjokk og tårer på en gang. Jeg er faktisk ekstremt stolt over meg selv, tenk at jeg som tok Norge med storm over natten vant Gullruten», skriver 23-åringen i innlegget, og fortsetter:

«Jeg kan forstå mange av dere mener det er feil at jeg vant, fordi dere mener jeg vant på grunn av ordene jeg sa inne på «Ex on the Beach». «Du er stygg, du er feit», men det er jo så mye mer enn det, Jeg gjorde en figur noen ikke har gjort på TV før. Jeg tok min plass, jeg viste alle sidene mine på TV. Da jeg var sint, lei meg, glad, full, danseløve, klovn og så videre. Jeg viste de ekte sidene av meg selv», skriver hun til sitt forsvar.

Videre påpeker 23-åringen at det siste året har vært like tøft som det har vært fint. Mange har hatt sitt å si om henne, og nå er hun lei.

«Jeg har opplevd ekstremt mye hat, men også kjærlighet. Jeg skjønner ikke hvorfor enkelte ikke kan unne andre kjærlighet og suksess? Greit at dere har en mening, men det hjelper ikke å spre det, for det blir bare mer hat av det. Peace and love from me», avslutter hun.

VANSKELIG VALG: Melina Johnsen får et vanskelig i valg i «Ex on the Beach», når Daniel dukker opp igjen. Video: Discovery Vis mer

- Ingen prestasjon

På spørsmål fra Se og Hør om Husby-Sørensen har lest Johnsens tekst på Instagram, svarer hun at hun tror realityprofilen har misforstått deler av innholdet.

- Hun skal selvsagt få være stolt over å ha «tatt Norge med storm», som hun kaller det, men burde vel heller være mer stolt over hvordan prisen hun mottok har vekket en enorm avsky mot juryens avgjørelse som premierte mobbing og dårlig oppførsel med en høythengende pris, forteller hun til Se og Hør.

Det er nemlig hovedsakelig juryen bloggeren ønsker å rette kritikk mot. Hun forteller at hun mener juryen ikke bør belønne oppførselen som ble vist i «Ex on the Beach», for det «er definitivt ingen prestasjon».

- Jeg er usikker på hva hun mener med «Greit dere har en mening, men det hjelper ikke å spre det, for det blir kun mer hat av det.» At jeg «spredde» min mening om Melinas gullrutepris, har i grunn bare vist meg hvor mange som er uenig i juryens avgjørelse og hvor mange som ikke godtar at mobbing blir premiert i beste sendetid lørdag kveld, mener bloggeren, og forteller at hun har fått gode tilbakemeldinger på kronikken.

- Flotte tilbakemeldinger i kommentarfelt fra både ungdom og voksne viser at vi nordmenn bryr oss om gode verdier, holdninger og oppførsel på tv - noe Gullrute-juryen åpenbart ikke trodde om oss seere.

Slapp låt om skandaleutsagnet

De fleste minnes sikkert, som nevnt, utsagnet «du er stygg, feit og bleik. Du drar ned håret og leker deilig. Du er ikke en dritt, bitch! Bare hør her» som Johnsen meldte i en av de aller første episodene. Ordene sa hun Marielle Kvernaas Efford, som i ettertid har uttalt at det ikke er dårlig stemning mellom de to i dag.

Utsagnet gikk sin seiersgang på nettet i ettertid, og har blitt et uttrykk mange bruker i komiske sammenhenger. I fjor høst ble det også til en låt, sunget av hovedpersonen selv.

ENDRING: Melina Johnsen lot kamerateamet fra «Influenserne» bli med inn da hun skulle gjøre en endring på utseendet. Video: Dplay / Kine Falch. Reporter: Thea Hope Vis mer

Sangen starter med at utsagnet sies, før den glir over i elektroniske beats og andre vers om hvordan det var å spille inn serien og hvordan det er å være Melina Johnsen. Da Se og Hør møtte Johnsen i anledning slippet av låten i september, husket hun ikke teksten på singelen, som fikk tittelen «Bitch, hør her».

- Jeg synes det er jævlig lættis, hvem skulle trodd at jeg hadde kommet med en låt. Den ble morsom, så får vi se hva den norske befolkningen tenker. Jeg tror nok ikke det blir flere låter, men om noen vil lage noe med meg, er det bare å ta kontakt, flirte hun overfor Se og Hør.

LES OGSÅ: Märtha og Dureks bryllupslykke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer