«Ex on the Beach» Norge:

Svarer på «Ex on the Beach»-sexbråk

Daniel Aakre Pedersen (26) mener han er framstilt feilaktig i programmet. Meddeltaker kjøper ikke forklaringen.

IDYLLEN BRAST: Marielle Kvernaas Efford (20) og Daniel Aakre Pedersen (26) gikk til sengs sammen allerede i første episode av «Ex On The Beach». Etterpå kjølnet forholdet fullstendig. Foto: TVNorge
IDYLLEN BRAST: Marielle Kvernaas Efford (20) og Daniel Aakre Pedersen (26) gikk til sengs sammen allerede i første episode av «Ex On The Beach». Etterpå kjølnet forholdet fullstendig. Foto: TVNorge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva er det egentlig som definerer sex? Spørsmålet har vært grunnmuren for en rekke opphetede diskusjoner i de foreløpig fire episodene av TVNorge-realityen «Ex on the Beach», der deltakerne Marielle Kvernaas Efford (20) og Daniel Aakre Pedersen (26) er konfliktens kjerne.

Seerne fikk allerede i første episode se at de to gikk til sengs sammen - der det helt tydelig skjedde noe under dyna. Problemene begynner derimot ikke før uka etterpå, når den etter hvert så sagnomsuste handlingen blir tatt opp i plenum.

For hadde realityparet sex eller ikke? Det har det definitivt vært delte meninger om.

Får kritikk

I programmet står hovedpersonene selv på hver sin side av frontlinjen. Mens Marielle Kvernaas Efford fastslår at de to faktisk lå sammen, mener Daniel Aakre Pedersen at det var snakk om penetrering, men ikke «sex-sex».

Sistnevnte bruker beskrivelser som at han «bare dyppa laksen», og at «penisen kanskje sklei litt inn», som argumenter for å forsvare at han ikke hadde samleie. Han får støtte av flere meddeltakere, og slakt av andre. Også utenfor tv-villaen er problemstillingen blitt tema for debatt.

Saken fortsetter nedenfor.

EX ON THE BEACH: Vera (88), Leif (92) og Torill (72) så den første episoden av den skandaleomsuste TV-serien «Ex on the beach». Lite visste de at det for det meste skulle handle om nakenhet, utskjelling og alkohol. Se den eldre gardes reaksjoner på det mye omdiskuterte skandaleprogrammet. Reporter: Julie Solberg. Video: Malene Storrusten. Klipp: Emilie Rydning / Malene Storrusten. Vis mer

Dagbladets Katinka Sletten er blant dem som reagerer på Pedersens forsvarstale i tv-ruta. I en kommentar, publisert i helgen, oppsummerer hun det slik:

«Når ble det greit å si at penetrering ikke er ordentlig sex? Som om penisen lever sitt eget liv, og rett og slett bare sklir inn mellom lårene, og videre inn i vaginaen til kvinnen i senga ved siden av ham. Sånn, helt uten videre (...) Hvordan i all verden ville du følt deg om du hadde litt sex med en mann, og han hadde penisen sin inni deg, men likevel forsøkte å prate seg ut av situasjonen?»

I STRUPEN PÅ DELTAKER: Dagbladets Katinka Sletten har en tydelig mening om sexbråket i «Ex on the Beach». Foto: Nina Hansen / Dagbladet
I STRUPEN PÅ DELTAKER: Dagbladets Katinka Sletten har en tydelig mening om sexbråket i «Ex on the Beach». Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Kjenner meg ikke igjen

Selv stiller Pedersen seg uforstående til Slettens synspunkter.

- Jeg vil gjerne understreke at jeg alltid har ment at penetrering er sex, dette sier jeg også på tv. Videre forsøkte jeg å forklare at seansen mellom meg og Marielle var såpass kort at det ikke er hva jeg kaller en «skikkelig sexøkt», forteller han til Se og Hør.

Bergenseren forklarer videre at han mener saken er dratt ut av proporsjoner, og at han føler seg feilaktig framstilt i programmet.

UENIGE: Flere måneder etter innspillingen er de to «Ex On The Beach»-deltakerne fremdeles ikke enige om hva som skjedde under dyna i tv-villaen. Foto: TVNorge
UENIGE: Flere måneder etter innspillingen er de to «Ex On The Beach»-deltakerne fremdeles ikke enige om hva som skjedde under dyna i tv-villaen. Foto: TVNorge Vis mer

- Serien er klippet for å skape kontroverser, og de som kjenner meg, kjenner meg ikke igjen. Relevante deler av historien er tatt ut av programmet, nettopp for å forsterke denne tv-personligheten produksjonen ønsker å skape, sier Pedersen.

- Forstår du at uttalelsene dine, selv om de er klippet sammen, kan virke støtende?

- Jeg respekterer selvfølgelig at Marielle har en annen oppfatning av det som skjedde, og i ettertid skulle jeg ønske at jeg hadde formulert meg annerledes, sier realitydeltakeren.

Oppgitt

Selv forklarer Marielle Kvernaas Efford at hun blir oppgitt av å høre Pedersens forklaring. 20-åringen understreker riktignok at hun ikke har noe uoppgjort med ham i dag.

- Det er selvsagt irriterende at han fortsatt står på sitt, når jeg har en annen versjon av saken. I programmet føler jeg riktignok ikke at mine synspunkter blir tatt på alvor.

Etter å ha sett de foreløpige episodene mener Kvernaas Efford at sekvensene er satt sammen i Pedersens favør, noe hun synes er urimelig.

Saken fortsetter nedenfor.

DRAMA: Tre av «Ex on the Beach»-deltakerne røk i tottene på hverandre tidlig i programmet, men sier de har skværet opp. Reporter: Julie Solberg. Video: Andreas Fadum Vis mer

- Det blir for eksempel hele tida satt fokus på at han var den som avbrøt akten, når virkeligheten er at jeg også bidro til å stoppe det. Det kommer aldri fram, hevder hun.

Mediesjef i Discovery, Hanne McBride, forteller til Se og Hør at hun kan forstå «Ex on the Beach»-deltakernes frustrasjon. Hun påpeker likevel at tv-kanalen etter beste evne forsøker å ta med hendelsene som er relevante for at historien fortelles så godt som mulig.

OVERRASKET: Det var duket for premiere på «Ex on the Beach». Realitykollegene Melina Johnsen og Adrian Sellevoll kunne avsløre overfor Se og Hør at de to har funnet tonen etter innspilling. Reporter: Julie Solberg. Video: Andreas Fadum. Vis mer

- Fæl sammenlikning

- I «Ex on the Beach» Norge, som i de fleste andre tv-produksjoner, klippes timesvis med materiale ned til de minuttene som ender opp på skjermen. Vi forstår at dette kan oppleves urettferdig, eller at vi bevisst spisser situasjonene, men vår forpliktelse er til historien, sier McBride.

Hva gjelder Daniel Aakre Pedersen, har han flere høner å plukke med Dagbladets Katinka Sletten, og hennes synspunkter i ovennevnte kommentar.

- Jeg reagerer spesielt på at hun legger ved en ganske fæl sammenligning til hva som er voldtekt og ikke, som egentlig bare illustrerer hvor kontroversielt et tv-program som dette kan være. Til det ønsker jeg å gi henne et sitat fra Bjørnstjerne Bjørnson, som lyder slik: «Du skal ikke dømme om det du ikke kjenner».

Saken fortsetter nedenfor.

ÅRETS DELTAGERE: «Ex on the Beach» er realityen vi har drømt om. Video: Dplay Vis mer

Selv har Katinka Sletten følgende kommentar:

- Selvfølgelig vil man føle seg misforstått når døgnets 24 timer kuttes ned til 45 minutter med underholdning. Det vil alltid være visse nyanser som går tapt. Men, nå er det jo sånn at han har kommet med sitatet: «Det var litt penetrering, men det var ikke sex-sex», og uansett hvordan man snur og vender på det, mener jeg det er et provoserende utsagn, forteller Sletten.

LES OGSÅ: Full forvirring rundt «Love Island»-reglene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer