Cengiz Al:

Svarer på «anklagene»

Mange mener Cengiz Al har en klar fordel. Dette sier han selv.

PROFFDANSER?: Flere lurer på om Cengiz Al er profesjonell danser. Foto: Thomas Andersen / TV 2
PROFFDANSER?: Flere lurer på om Cengiz Al er profesjonell danser. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer
Publisert

Det nærmer seg semifinale i «Skal vi danse: all stars» og spenningen stiger for hver eneste dag. TV-seerne har hatt et høyt engasjement gjennom hele sesongen, og har stadig diskutert, spekulert og snakket om både stort og smått rundt programmet.

- Ikke feigt

I podkasten til «Skal vi danse» har programlederduoen Helene Olafsen (32) og Anders Hoff (46) fått inn et spørsmål fra lyttterne som de drøfter med proffdanser Tarjei Svalastog (24).

«Er ikke Cengiz profesjonell danser?» er spørsmålet.

GIKK VIDERE: Cengiz Al slapp med skrekken, og gikk videre til årets «Skal vi danse»-semifinale. Vis mer

- Det er et betent tema, har jeg skjønt. Jeg vet at det er mange som har snakket om det og spurt: «Har Cengiz lov til å være med i en sesong som skal være for amatører?», sier Svalastog i podkasten, og følger opp:

- Cengiz er jo ingen ballroom-danser, på ingen som helst måte.

- Man kommer inn i «Skal vi danse» med ulik bagasje fra tidligere, og Cengiz er jo egentlig en skuespiller, så kanskje den store fordelen hans inn i «Skal vi danse» er hans formidling, som kommer fra skuespillerkarrieren. Men hvor mange skuespillere har ikke vært med i «Skal vi danse»? Så det er jo ikke feigt at han er med på noen som helst måte og han er med på like premisser som alle andre. Mener jeg da, fortsetter Svalastog.

Jørgine Massa Vasstrand med et akrobatisk stunt på «Skal vi danse: all stars», hvor hun hadde med seg Atle Pettersen som gjestedanser. Reporter: Sofie Losen. Video: Celina Moken / TV 2 Vis mer

I et intervju med Side2 i 2017 har Cengiz selv omtalt seg som danser.

- Jeg mener dansingen har fått meg hit jeg er i dag, uttalte han til Side2 i forbindelse med sin første deltakelse i «Skal vi danse».

- Fordelen er rett og slett at jeg er danser, men det betyr ikke at jeg har gjort pardans før. Jeg kan ingenting om det, og vet ikke hva slags grener som finnes engang. Men fordelen er selvfølgelig at jeg kan koreografi og bevege meg litt mer enn det som er vanlig, sa han også i intervjuet den gangen.

KRITIKK: Kollega Bjørn Wettre Holthe gir programleder Helene Olafsen en skjennepreken etter «Skal vi danse»-premieren. Video: Luna Lea / TV 2. Reporter: Jonas Hammer. Klipp: Celina Morken Vis mer

- Aldri konkurrert

Se og Hør tok en prat med Cengiz selv, for å finne ut av hva han tenker om «anklagene».

- Jeg er jo egentlig ikke proffdanser, men vi skuespillere har forståelse for musikk, sang og rytme, sier 25-åringen, og følger opp:

- Jeg har jo ikke danset siden sist «Skal vi danse», aktivt.

Cengiz poengterer at det at han har forståelse for rytme, har hjulpet han også i skuespillerkarrieren.

- Da jeg for eksempel skulle lære meg å ri til «Askepott», var det en fordel at jeg skjønte rytme.

25-åringen tror suksessen først og fremst handler om å ha lidenskap for det man vil lære:

RØK UT: Det var enda en ny deltaker som måtte forlate konkurransen i «Skal vi danse - All stars» på lørdag. Video: Celina Morken. Reporter: Sofie Losen. Klipp: Luna Lea. Vis mer

- Og ikke minst forstå hverandre. De dansene vi lager blir jo bra fordi jeg og Rikke har veldig god kjemi. Vi har brukt masse tid på å bli kjent med hverandre, på å snakke.

- Tror du han har hatt en fordel, Rikke?

- Nå har jo faktisk alle som har vært med i år danset før, det er jo et poeng det. Og folk var med i forskjellige sesonger, så det vil være forskjellig hvor lenge det var siden folk danset, sier Rikke, og følger opp:

- Nå har du aldri konkurrert i dans, og det er jo mange som har vært innom dans i barndommen.

LES OGSÅ: - Har det veldig fint sammen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer