Lady Gaga:

Svarer om den omstridte kjøttkjolen

Fikk hjelp av sin veganske stylist til å sy sammen kjolen.

SJOKKERTE: Superstjernen Lady GaGa ertet på seg dyreelskere verden over med kjøttkjolen sin for 11 år siden. Foto: Matt Baron/BEI/REX/Picture Perfect/NTB
SJOKKERTE: Superstjernen Lady GaGa ertet på seg dyreelskere verden over med kjøttkjolen sin for 11 år siden. Foto: Matt Baron/BEI/REX/Picture Perfect/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lady Gaga (35) har aldri lagt skjul på at hun elsker oppmerksomhet.

Popstjernen har for vane å vekke oppsikt med sine ekstravagante og spinnville antrekk, enten det er på scenen, prisutdelinger eller premierer.

I 2010 fikk hun PETA og andre dyrevernsorganisasjoner på nakken da hun stilte i den berømte kjøttkjolen under MTV Video Music Awards.

- Lady Gagas jobb er å gjøre ekstreme ting, og dette var helt klart ekstremt fordi kjøtt er noe man bør unngå å ha på kroppen, uttalte PETAs talsperson, ifølge Radar Online den gang.

Vis mer

«Spennende»

Det er nå 11 år siden «Poker Face»-stjernen sjokkerte folk på den røde løperen i kjøttkjolen, og i et nytt intervju med britiske Vogue deler sangfuglen nye detaljer om det uforglemmelige antrekket.

Til motemagasinet sier Gaga at stuntet var makeup-artisten Val Garlands idé.

- Vi hadde jobbet sammen i lang tid og hun fortalte at hun en gang hadde dratt på fest kledd opp i pølser. Jeg synes det var morsomt og sa: «det er en super måte å være sikker på at alle holder seg unna deg», innrømmer 35-åringen, ifølge E! News.

Videre sier Lady Gaga at hun ønsket å komme med et politisk standpunkt på den røde løperen i forbindelse med «Don't Ask, Don't Tell»-retningslinjene som sørget for a at de som søkte til militæret ikke skulle bli spurt om sin seksuelle legning.

REAKSJONER: Det er mange som har ment at «Shallow»-opptredenen til stjernene Lady Gaga og Bradley Cooper avdekket romantiske følelser mellom de to. Nå har en ekspert på kroppsspråk uttalt seg. Vis mer

- Vi bestemte oss å gå for kjøttkjolen fordi jeg tenkte for meg selv at hvis vi er villige til å dø for landet vårt, så betyr det vel ingenting hva vi identifiserer oss som, forklarer hun, skriver nettstedet.

35-åringen sier også hun fikk mye hjelp av Brandon Maxwell, som på den tiden var stylisten hennes, til å justere Franc Fernández-kjolen hennes. Det var kanskje ikke helt forventet ettersom Maxwell var veganer. Altså en person som unngår alle former av animalsk opprinnelse og kun spiser plantebasert mat.

- Likevel hjalp han å sy sammen alle disse kjøttbitene for meg, samt å lage kjøtthatten og kjøttvesken min. Det luktet kjøtt.

Over ett tiår etter at Lady Gaga gikk med antrekket, sier hun nå følgende om opplevelsen:

- Det var spennende å ha på seg.

LES OGSÅ: «Hva skjer med retusjeringen?»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer