Svarer kritikerne etter MC-ulykke

Da influenser Tiffany Mitchell delte bilder av at hun hadde havnet i en motorsykkelulykke, ble hun møtt med en storm av anklager.

ANKLAGER: Etter å ha delt bilder fra en motorsykkelulykke, opplevde influenseren Tiffany Mitchell en storm av anklager. Foto: Lindsay Grace Whiddon / @tifforelie / Instagram
ANKLAGER: Etter å ha delt bilder fra en motorsykkelulykke, opplevde influenseren Tiffany Mitchell en storm av anklager. Foto: Lindsay Grace Whiddon / @tifforelie / Instagram Vis mer
Publisert

Forrige måned delte den amerikanske influenseren Tiffany Mitchell bilder på Instagram av at hun hadde vært involvert i en utforkjøring med en motorsykkel. Siden har det blitt satt spørsmålstegn ved influenserens motiv.

Influenseren delte bildesamlingen på sin egen Instagram-konto som har over 200 000 følgere. I kommentarfeltet under innlegget ble hun anklaget for å ha iscenesatt ulykken for å fremme et produkt.

Årsaken til at følgerne mistenkte at dette var et PR-stunt, var at bildene fra ulykken virket å være tatt av en profesjonell fotograf. I tillegg var det flere som la merke til at en vannflaske hadde fått en framtredende plassering på ett av bildene.

BBCs undersøkelser underbygger at nødetatene rykket ut til stedet, og at ulykken var ekte.

I et annet bilde enn det som er publisert her, kan man se den omstridte vannflasken produsert av SmartWater, som eies av Coca-Cola. Overfor BBC opplyser produsenten at de ikke har en reklameavtale med Mitchell.

LIL MIQUELA: Instagram-profilen til Lil Miquela virker som en hvilken som helst annen influensers Instagram; daglige oppdateringer med bilder og stories, sponsede innhold og såkalte inspo-bilder. Men en ting skurrer; jenta er ikke ekte. Vis mer

Svarer kritikerne

Som følge av anklagene valgte influenseren å slette innlegget. I et nytt innlegg skriver Mitchell at hun ikke kan forstå kritikken og avfeier anklagene om at det hele var et PR-stunt.

- Jeg har delt ekte historier fra livet siden jeg opprettet brukeren. Jeg har vært åpen om spontanabort, skilsmisse, angst, at jeg mistet kjæresten min i en motorsykkelulykke for tre år siden og sorgen som fulgte.

Videre bedyrer hun at hun merker hvert eneste innlegg som inneholder produktplassering.

- Å anklage noen for å ha iscenesatt eller glamorisert en ulykke, er veldig alvorlig. Hva om dere tar feil? Dette skjedde med meg på ekte, og jeg var virkelig redd. Jeg var skadd på ekte.

Se dette innlegget på Instagram

I’ve been figuring out how to respond to everything that’s unfolded recently regarding the post I shared 3 weeks ago about my moto accident. I won’t get into that post here (see my Moto Accident story highlight for all the details), but I want to talk about the reactions I’ve been getting to the article @buzzfeednews posted sensationalizing what I went through that day, and making a mockery of the post I shared. As a result, I’ve been accused of staging the accident to get attention, using it as a product placement opportunity with a water company, and other things I can’t even wrap my head around. I’ve been sharing real life stories here since I started my account. I’ve opened up about miscarriage, divorce, anxiety, losing my partner in a moto accident 3 years ago, and navigating the grief that followed. I’ve chosen to use Instagram as a tool for healing and connecting with other humans who may be going through similar things so we can do it together. And it’s been beautiful. When I work with brands, they’re ones I personally enjoy, and I disclose every single sponsorship. Accusing someone of faking or exploiting an accident is extremely serious—because what if you’re wrong? It really happened to me, and I was scared. I really was injured and had to recover. I was in shock laying on the side of the road, having flashbacks to when I lost someone very important to me. Friends were by my side, strangers called an ambulance, waited while I was checked out and then gave me a ride home. When I found out my professional photographer friend who I’d been shooting with earlier took photos of everything, I was completely moved. I shared this on my feed with humans who have been on a journey with me for years because I knew they would understand what it meant to me and I understood what it would mean to them. I’m sad that something so true and personal has been treated this way, and disappointed in BuzzFeed for spinning it there. I would just ask that if you’re here because of this, consider that the post I made was something real that happened in my life that resonated deeply with me and those who have chosen to follow me. That’s what it was intended for. 💛🌾

Et innlegg delt av Tiffany / 👻 tifforelie (@tifforelie)

Lettere skadd

På bildene som Mitchell publiserte, har hun lettere skader i form av skrubbsår. Influenseren skriver at hun ikke fant ut at hennes venninne hadde tatt bilder av hendelsen før i etterkant.

- Det er synd at noe så ekte og personlig har blitt behandlet på denne måten.

På Instagrams historiefunksjon svarer hun også på hvorfor vannflasken befant seg i bildet. Hun hevder at venninnen ikke begynte å ta bilder før de hadde forsikret seg om at Mitchell ikke var alvorlig skadd, og at vennene ga henne en helt vilkårlig flaske med vann mens hun lå på bakken.

- Skremt av hatet

Også Mitchells venninne, fotografen Lindsay Grace Whiddon, sier at hendelsen ikke var iscenesatt, ifølge BBC. Hun forteller at Mitchell er blitt «skremt av alt hatet» hun har opplevd i det siste.

- Det er trist at så mange stoler blindt på det de leser om dette, og ikke tenker på at det kan hende at de angriper noen som faktisk har opplevd en motorsykkelulykke og blitt rammet av ekte traumer, sier Whiddon.

The Guardians skribent, Arwa Mahdawi, mener at hvorvidt ulykken var iscenesatt ikke er det viktigste.

- Det som er viktig, er at vi bombarderes med så mye reklame at vi instinktivt blir mistenksomme, selv av en motorsykkelulykke. Det som er viktig, er at vi er så lei av at influensere lyver til oss om sine liv, at vi ikke tror på dem selv når de snakker sant, skriver hun i en kronikk.

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - Hun er beinhard

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer