Halle Berry om «Catwoman»:

Svarer endelig på slakten

- Alle rundt meg sa: «Ikke gjør det. Det blir døden for deg, det vil ende karrieren din.»

TAKKET JA: Halle Berry ble advart mot å spille i «Catwoman». Selv om det viste seg å bli en flopp, så angrer hun ikke. Foto: Matt Baron / NTB scanpix
TAKKET JA: Halle Berry ble advart mot å spille i «Catwoman». Selv om det viste seg å bli en flopp, så angrer hun ikke. Foto: Matt Baron / NTB scanpix Vis mer

(Se og Hør): For 14 år siden spilte Halle Berry (51) i superheltfilmen «Catwoman». Det kan neppe sies at den ble tatt godt imot, verken av filmelskere eller anmeldere.

I magasinet Rolling Stone fikk filmen bare én av totalt fire mulig stjerner. De kalte filmen for «en katastrofe til 90 millioner dollar». The New York Times skrev at «filmen var en fornærmelse mot verdens katter» og ga den en score på 3 av 10.

Dagbladets anmelder syntes filmen var «like spennende som å finne ei død mus på trappa» og trillet en toer.

På nettstedet IMDB har «Catwoman» fått et gjennomsnitt på 3,3 av 10 etter vurderinger fra filmfans. På Rotten Tomatoes har filmen en score på bare ni prosent.

«Catwoman» ble tildelt fire priser under «Golden Raspberry Awards», som tar for seg det dårligste innen film. Berry fikk prisen for «verste kvinnelige skuespiller».

Saken fortsetter nedenfor.

KATTASTROFE: Halle Berry fikk pris for «verste kvinnelige skuespiller» for innsatsen i «Catwoman». Vis mer

Ble advart

Filmen er basert tegneserien av Genevieve Valentine. Budsjettet for filmen var på 796 millioner kroner, men innkasserte bare 32 millioner.

Denne uka tok skuespilleren selv opp katastrofefilmen under Matrix Awards i New York. Her snakket hun om karrieren og om det å følge magefølelsen.

Ifølge E News! sier Halle Berry i en tale at det var mange som frarådet henne fra å ta rollen som «Catwoman» - men at hun likevel takket ja.

- Alle rundt meg sa: «Ikke gjør det. Det blir døden for deg, det vil ende karrieren din. Gjett hva jeg gjorde! Jeg fulgte intuisjonen min og spilte i filmen «Catwoman ... som viste seg å være en katastrofe.»

Saken fortsetter nedenfor.

FLOPPET: Halle Berry fikk prisen for «verste kvinnelige skuespiller» for innsatsen i filmen «Catwoman». Her ankommer hun Hollywood-premieren i 2004. Foto: Robert Galbraith / NTB scanpix
FLOPPET: Halle Berry fikk prisen for «verste kvinnelige skuespiller» for innsatsen i filmen «Catwoman». Her ankommer hun Hollywood-premieren i 2004. Foto: Robert Galbraith / NTB scanpix Vis mer

- Dritmye penger

Hollywood-stjernen forklarer videre at filmen ikke ble et nederlag for henne, selv om «alle» mente at det var en flopp.

- Hvorfor? Jeg møtte så mange interessante mennesker som jeg eller aldri ville ha møtt. Jeg fikk muligheten til å lære meg to ulike former for kampsport. Jeg lærte meg hva jeg ikke skulle gjøre - og at det du ikke må gjøre er like viktig som å lære deg det må gjøre, sier hun og henvender seg til publikum:

- Og så fikk jeg dritmye penger som forandret livet mitt, sier skuespilleren til stor latter.

Halle Berry er ellers kjent som bondpike i James Bond-filmen «Die Another Day», «X-men» og «Monster's Ball», som hun mottok en Oscar-statuett for i 2002.

LES OGSÅ: Nytt brudd for Halle Berry