PÅ TURNÉ: Jan Thomas starter i dag sin foredragsturné. Foto: Henning Jensen
PÅ TURNÉ: Jan Thomas starter i dag sin foredragsturné. Foto: Henning JensenVis mer

- Svært ødeleggende for ryktet mitt

Jan Thomas tror 2013 blir hans beste år noensinne. Men tirsdag morgen satte han morgenkaffen i vrangstrupen, da han leste og hørte nyheter om seg selv.

SEOGHØR.NO: – Jeg har holdt det gående i 11 år, og enda har jeg ikke begynt å skrape toppen av isfjellet, sier en stolt Jan Thomas (47) til Seoghør.no


I går starter Jan Thomas Mørch Husby på sin landsomfattende turné. Se og Hørs Motepoliti skal besøke ni norske byer med turneen «Jan Thomas Live – Usminket». Kjendisstylisten lover aha-opplevelser for publikum.

– Det blir et krevende publikum jeg møter på «The Theif» på Tjuvholmen i kveld, men jeg gleder meg til å snakke om reisen min, og kan knapt vente til å treffe alle de som er der.

For det har nemlig vært litt av en reise for Norges mest kjente stylist. For 11 år siden landet han på Gardermoen etter mange år i Hollywood, uten å vite hva han gikk til.

– Jeg sto med 200 dollar i lomma da jeg landet på Gardermoen, og den første tanken som slo meg var «Hvorfor kom jeg egentlig tilbake?».

Siden den gang har han bygget opp et varemerke verdt millioner, og et skjønnhetsimperium som mangler sidestykke i norsk historie.

Satser videre.
Toppen er på ingen måte nådd for den suksessrike stylisten. Han har fortsatt nye markeder han vil erobre.

Jan Thomas-salongen i Parkveien i Oslo omsatte i fjor for 8,1 millioner kroner. Ektemannen Christoffer Mørch Husby (24) er daglig leder i salongen, og nå snuser de på nye lokaler for å utvide virksomheten med flere salonger.

– Jeg tror 2013 blir vårt beste år noensinne. Det kommer til å bli en all-time high, sier Jan Thomas stolt.


Se og Hørs Motepoliti jobber også med en ny bok, og går i tillegg med planer om en egen motekolleksjon. På nyåret lanserer han en egen serie med skjønnhetsprodukter med hans navn.

Jan Thomas'  private selskap, JTC har hatt en nedgang på inntektssiden 1,2 millioner kroner fra 2011 til 2012, men dette har vært planlagt, ifølge ham selv.

– De siste to årene har det vært mye planlegging med turne, bok og kolleksjoner. Det er grunnen til at jeg ikke har hatt tid til å jobbe så aktivt med denne delen av forretningene mine, forklarer han.
 
Ødeleggende.
 Jan Thomas og ektemannen satte morgenkaffen i vrangstrupen tirsdag morgen da de leste NA24s sak  hvor de skrev at Jan Thomas-salongen tapte millioner av kroner.

Dette stemmer ikke. Nettstedet hadde blandet Jan Thomas' to selskaper. Dette var svært frustrerende for Jan Thomas.

– Saken er blitt sitert på radio, i aviser, og andre nettsteder. Jeg har hatt mange telefoner fra journalister som har ønsket kommentarer på feilaktig grunnlag. Det er svært ødeleggende for meg, og ryktet mitt. Jeg har store samarbeidspartnere, og det er ødeleggende for meg at de må lese usannheter, sier han til Seoghør.no.

Artikkelen ble i morgentimene rettet opp, og Nettavisen har kommet med en unnskyldning til Jan Thomas.

- Vi snakket med både Jan Thomas og Christopher Mørch Husby tidlig tirsdags morgen, hvor vi naturligvis unnskyldte oss. Da vi ble gjort oppmerksom om feilen, laget vi en ny sak på de riktige tallene og slettet den gamle, sier Økonomiredaktør i Nettavisen, Ole Eikeland.

I artikkelen beklager nå NA24 overfor Jan Thomas.

«Nettavisen NA24 omtalte, i en tidligere artikkel, JTC AS sine regnskapstall som Jan Thomas AS (Jan Thomas Studio) sine tall. Vi beklager denne feilen.»

Hit kommer Jan Thomas på turné
27. august The Thief Oslo
4. september Quality Spa & Resort Son
5. september Quality Spa & Resort Strømstad
6. september Quality Hotel & Resort Sarpsborg
11. september Quality Hotel & Resort Hafjell
12. september Quality Hotel & Resort Fagernes
13. september Quality Spa & Resort Holmsbu
18. september Quality Hotel & Resort Kristiansand
19. september Quality Hotel & Resort Skjærgården, Langesund
21. september Quality Spa & Resort Norefjell

Turnéen er arrangert av blant annet Se og Hør.

LES OGSÅ: Nå kan du få hjelp av Jan Thomas