<strong>ØNSKER IKKE FARGETE SKUESPILLERE:</strong> Skaperen av «Mord og Mysterier» har blitt suspendert etter at han uttalte at han ikke ønsket noen multikulturelle kolleger til skuespillerne (f.v.): Jason Hughes Kirsty DillonJohn Nettles og Barry Jackson. Foto: TV 2
ØNSKER IKKE FARGETE SKUESPILLERE: Skaperen av «Mord og Mysterier» har blitt suspendert etter at han uttalte at han ikke ønsket noen multikulturelle kolleger til skuespillerne (f.v.): Jason Hughes Kirsty DillonJohn Nettles og Barry Jackson. Foto: TV 2 Vis mer

Suspendert etter rasehets

Skaperen av «Mord og mysterier» vil bare ha med hvite i den populære TV-serien.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: TV-serien «Mord og mysterier» har i flere år vært en av Storbritannias største seer-suksesser, og også blitt populær her til lands, hvor den sendes på TV 2.

Men nå har serien - som har «Bergerac»-stjernen John Nettles (67) i hovedrollen - blitt midtpunktet i en opphetet rasismedebatt, etter kontroversielle uttalelser fra skaperen Brian True-May.

True-May hevder, ifølge Daily Mirror, at en av grunnene til seriens suksess er at de kun har hvite mennesker på rollelista.

- Vi har bevisst ikke med etniske minoriteter, fordi det ville ikke fungere. Da ville det ikke føles som en engelsk landsby.

- Det skal ikke være britisk, men engelsk. Vi er den siste bastionen av engelskhet, og jeg vil fortsatt ha det sånn, sier han i et intervju med Radio Times ifølge avisa.

Uttalelsene har skapt sterke reaksjoner i Storbritannia, og undersøkelser viser at TV-serien - som på engelsk heter «Midsommer Murders» - er upopulær blant multikulturelle seere.

Det bryr ikke True-May seg om.

- Kanskje jeg er politisk ukorrekt, men jeg prøver å lage noe som frir til et bestemt publikum, og det ser ut til å fungere. Jeg vil ikke forandre det.

Forandringer kan likevel komme snart i serien, som er i gang med sin 14. sesong på britisk TV.

TV-kanalen ITV har nå suspendert True-May og tvunget produksjonsselskapet All3Media til å se nærmere på saken.

- Vi er sjokkerte og rystet over kommentarene til Brian True-May. Disse synspunktene deles ikke av ITV, sier en talsmann Daily Mirror.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:  - Det føltes som om noen hadde dødd

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer