KLARE FOR MGP: Surferosa, med Mariann Thomassen i spissen, poserer på de offisielle NRK-bildene i forbindelse med MGP-deltakelsen. Foto: Fredrik Arff/NRK
KLARE FOR MGP: Surferosa, med Mariann Thomassen i spissen, poserer på de offisielle NRK-bildene i forbindelse med MGP-deltakelsen. Foto: Fredrik Arff/NRKVis mer

Surferosa stiller selv i MGP

Mariann Thomassen gjør som Thomas Brøndbo.

SEHER.NO: 24. januar er det klart for den første delfinalen i Melodi Grand Prix 2009. Den går av i Kongsvinger.

NRK offentliggjorde fredag morgen at Surferosa kommer til å spille sangen "U Look Good" selv.

Torsdag kunne Seher.no at også Tone Damli Aaberge vil fremføre sin egen sang, "Butterflies", selv.

Mange kjente navn stiller i Kongsvinger.

Artistveteran Espen Hana skal fremføre Ricochets-stjerne Trond Andreassens "Two of a Kind", mens lillebroren til Bjarne og Eskil Brøndbo, Thomas Brøndbo, skal fremføre sangen "Det vart en storm".

Dette er en av de to norskspråklige sangene vi får høre fra Kongsvinger.

Gruppa Chicas del Coro skal fremføre storband-swinglåta "Men, men men", som ifølge låtskriver og artist Hilde Marstrander er som skapt for finanskrisen.

- Hver gang det er internasjonal finanskrise blir jo "glæmma" swingmusikk og kostymedramafilmer hot igjen, sier hun til Seher.no.

De andre delfinalene finner sted i Bodø 31. januar og Grenland 7. februar, men det er foreløpig ikke kjent hvilke artister som stiller her.

Les mer om hvem som skal spille i Kongsvinger under:

Melodi 1: U Look Good
Artist: Surferosa
Melodi: Surferosa og Lars-Erik Westby
Tekst: Mariann Thomassen

”U Look good” er en fengende låt som formidler positivitet og energi, med et budskap om at det er lov å være annerledes og man må ha tro på deg selv, uansett hva andre sier. Låta passer derfor for alle, og er en oppfordring om å ta opp fighten med janteloven, og være stolt av seg selv.

Surferosa er et synthbasert trashpop-band som ble dannet i 2000. Bandet består av Mariann Thomassen (vokal), Andreas Orheim (synthesizer), Henrik Gustavsen (trommer), Kjetil Wevling (gitar) og Sigurd Løvik (bass). De albumdebuterte med Shanghai My Heart (2003), og har siden gitt ut The Force (2005) og The Beat on the Street (2008). Surferosa har spilt over 1000 konserter over hele verden, og regnes som et rutinert band som alltid gir maksimalt for å underholde sitt publikum. De har turnèrt internasjonalt med store band som blant annet The Killers og Turboneger.

Surferosa har hatt mange store radiohits, som for eksempel “Lucky Lipstick”, ”Saturday Night”, ”The Future” og ”Open your eyes”, og dette er første gang de deltar i MGP.

Melodi 2: Men, men, men
Artist: Chicas del Coro
Tekst og melodi: Hilde Marstrander

”Men Men Men” er en lystig, glamorøs og glad 40-talls storband-swinglåt etter inspirasjon fra 40-tallsstjerner som Ginger Rogers og Fred Astaire. I følge Hilde selv er låta som skapt for finanskrisen.

- Hver gang det er internasjonal finanskrise blir jo "glæmma" swingmusikk og kostymedramafilmer hot igjen, sier Marstander til Seher.no.

Chicas del Coro ble dannet i 1998, og er spansk og betyr et lite jentekor. Dette lille koret i Chicas del Coro består av Hege Austheim og Hilde Marstrander, og de deltar i MGP for første gang. Begge er bosatt i Oslo, og de beskriver musikken sin som obskur, retroorientert westernmusikk, country med steelgitar, ispedd blues, jazz og rockabilly. Jentene har en gjennomført stil, og stiller alltid i førti- og femtitallsinspirerte klær og frisyrer når de opptrer.

Hilde Marstrander har vært med på å starte The Rebelettes, deltatt i surfebandet Honey Lulu`s, og har skrevet flere hits, blant annet ”Drive On” som ble en radiohit med Vidar Busk. Hilde Marstrander jobber som redaktør, motejournalist og illustratør. Hege Austheim har bakgrunn fra Tv- bransjen og driver til daglig barnehage på Nordstrand i Oslo

Melodi 3: Party
Artist: KeSera
Melodi: Robin Nordahl og Thomas Ewel
Beats og riff: William (Nasty Kutt)
Tekst: KeSera

”Party” handler om å det å ha det kult sammen med alle som vil være med, og er sådan en veldig inkluderende låt. Guttene liker å feire livets oppturer, noe som både synes og høres på ”Party”. Dette er tidenes første hiphop-låt i MGP!

KeSera består av Raymond David Henriksen (20) og Nahom Feshatzion (22) som lager fengende norsk hiphop med partybeats. De er begge født og oppvokst på Ellingsrud i Oslo, Nahom har sin bakgrunn fra Eritrea, og de begynte tidlig å lage musikk sammen. Raymond og Nahom startet sin karriere med å lage russelåter, og fikk gode tilbakemeldninger på at musikken de lagde skapte stemning. Gutta bor sammen i Oslo, og foruten sin interesse for musikk, er de opptatt av fotball, snowboard og å tilbringe tid med felles venner.

William Larsen, bedre kjent som Nasty Kutt, har produsert og lagt på beats på ”Party”.  Nasty Kutt har bidratt på, og produsert, en rekke låter for artister som Jaa9&Onkl P, el Axel, Phillip og Don Martin.

Melodi 4: Two of a Kind
Artist: Espen Hana
Melodi: Trond Andreassen
Tekst: Trond Andreassen og Christian Bloom

”Two of a Kind” er skrevet som en hyllest til kjærligheten, og er ikledd en femtitalls, crooner-aktig stil med koringer og strykere som gir den et drømmeaktig uttrykk. I følge låtskriver Trond Andreassen kunne ”Two of a kind” fint vært med på soundtracket til en David Lynch-film.

Espen Hana kommer fra og bor i Stavanger, og har et veldig godt forhold til Melodi Grand Prix.  Han jobber i dag som skuespiller, i tillegg er han tekstforfatter, komponist og visesanger.

Espen Hana arbeidet som musiker for Rogaland Teaters Barneteater før han i 1988 begynte på Statens Teaterhøyskole. Etter tre år med teaterstudier vendte han tilbake til hjembyen hvor han debuterte på Rogaland Teater og siden fikk mange hovedroller, både der og ved andre store scener. Espen Hana er i tillegg kjent som den ene halvdelen av duoen ”Brødrene te bølten”. Han debuterte med albumet Tunge kyss i 1996, elleve år etter utga han sitt andre album Eg reise aleina. Av musikalske forbilder har Hana Tom Waits, Keith Jarret, Sting og Jan Eggum.

Melodi 5: Sweeter Than A Kiss
Artist: Charite
Tekst og melodi: Christian Ingebrigtsen og Laila Samuelsen

”Sweeter Than A Kiss” er en ”ung” og fengende poplåt som handler om å finne den store og overveldende kjærligheten. Den er skrevet av den sterke låtskriverduoen Christian Ingebrigtsen og Laila Samuelsen som begge har lange karrierer som låtskrivere og artister.

17 år gamle Charite kommer fra Trondheim, og er med i MGP for første gang. Tiltross for hennes unge alder er hun både scenevant og vant til rampelyset, fra blant annet MGP jr i 2002, som førte til sommerturne og videoinnspilling av singelen ”Little Seniorita” i Spania. Den unge jenta fikk en kjempehit med sin første singel ”Sunshine” i 2007, og har siden det vært med på VGs Topp20-turne to ganger. Andresingelen ”School`s out” kom i 2008, og fikk jevnt gode anmeldelser.

For tiden går Charite andre året på Malvik videregående skole, og er i gang med å spille inn sitt debutalbum, som etter planen skal utgis i 2009. Charite har en unik og særegen stemme, og med sine danseferdigheter utstråler hun sikkerhet på scenen. Charites største drøm er å kunne leve av musikken og reise og opptre i utlandet.

Melodi 6: Det vart en storm
Artist: Thomas Brøndbo
Melodi: Svein Gundersen
Tekst: Rolf Mokkelbost

”Det vart en storm” er en fengende poplåt om et kjærlighetsforhold som tar slutt, og er skrevet av den rutinerte låtskriveren Svein Gundersen, som blant annet har skrevet store hits som ”Har en drøm” og ”Se ilden lyse”.

Thomas Brøndbo kommer fra Namsos, og er yngst av tre musikerbrødre, hvor storebrødrene Bjarne og Eskil Brøndbo er kjent fra DDE. Thomas begynte å synge og spille trommer i 13-årsalderen, og har holdt på med musikk siden, blant annet som korist for Åge Aleksandersen og DDE.

Thomas har utviklet et eget musikalsk uttrykk som kan defineres som folkelig voksenpop på trøndersk, med musikalske forbilder i for eksempel Phil Collins, Bryan Adams og Dum Dum Boys. I 2006 ga han ut EP’en ”Du sa æ va en drøm”, der tittellåta lå 12 uker øverst på Norsktoppen. I september 2008 ble debutplata med samme navn gitt ut på Universal, og har til nå solgt 8000 eksemplarer.
 
Thomas markerte seg for det norske tv-publikum da han høsten 2007 kom på andreplass i NRK-programmet Lyden av Lørdag.

Melodi 7: Tricky
Artist: Velvet
Tekst og melodi: Hanne Sørvaag og N2, Niklas Bergwall og Niclas Kings

”Tricky” er en fengende, Britney Spears-aktig poplåt som handler om å prøve og å feile i kjærligheten; Selv om man kan erfare at det er vanskelig, fortsetter man likevel å prøve.

Velvet er et oslobasert jenteband bestående av Thea Bay, Charlotte Øverland Våset, Cornelia Børnick og Annette Amelia Larsen. Det er første gang jentene er med i MGP som gruppe, men Charlotte koret for Stig Van Eijk i den internasjonale finalen i Jerusalem, 1999 og Thea Bay var en av to spacegirls bak Jannicke Abrahamsen i 2006. Samme år deltok Annette Amelia Larsen solo med låten ”Unbelievable”.

De fire sangfuglene representerer kremen av norske musikalartister, og har til sammen svært lang fartstid i underholdningsbransjen. Samlet har jentene opptrådt på over 60 teaterforestillinger og musikaler som Chicago, West Side Story, I Blanke Messingen, Fame, Hair, Frendløs og Jesus Christ Superstar, for å nevne noen.

De har koret for en rekke kjente artister, og har danset og koreografert i alt fra store TV-show som MGP, til moderne ballettforestillinger på Black Box. Alle fire var med i musikalen Evita sammen med blant annet Mia Gundersen, og det var i denne perioden de fikk ideen med å danne gruppen Velvet.

Selv mener de at sjansen til å delta i MGP er en unik mulighet til å få presentert Velvet for et stort publikum, og ikke minst lansere en utrolig kul låt signert en av landets beste låtskrivere, nemlig Hanne Sørvaag.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: - Det største som kunne skjedd Maria