KOMMER IKKE: Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent under artistnavnet Kygo, har valgt å droppe Spellemannprisen for annet år på rad. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KOMMER IKKE: Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent under artistnavnet Kygo, har valgt å droppe Spellemannprisen for annet år på rad. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Spellemannprisen 2016:

Superstjernene dropper Spellemann

En rekke av de aller største nominerte artistene har valgt å droppe prisutdelingen lørdag kveld.


Årets Spellemannprisutdeling er godt i gang, og årets sjangerpriser er allerede blitt delt ut på utestedet Sentralen i Oslo, før de gjeveste prisene blir delt ut utover kvelden.

Prisutdelingen hyller norske artister som har utmerket seg det siste året, og er den største i sitt slag her til lands.

Imidlertid har en rekke av de aller mest profilerte nominerte valgt å utebli fra Spellemann i år.

Aurora Aksnes, Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahll, Marcus og Martinus Gunnarsen, Alan Walker, samt Magnus August Høiberg, kjent under artistnavnet Cashmere Cat, har alle valgt bort prisutdelinga.

Dette er noen av de største og mest populære artistene Norge har i dag, med enorm suksess også i utlandet.

BLE HJEMME: Aurora droppet årets Spellemann. Her er hun på scenen under Øyafestivalen i fjor. Foto: NTB scanpix
BLE HJEMME: Aurora droppet årets Spellemann. Her er hun på scenen under Øyafestivalen i fjor. Foto: NTB scanpix Vis mer

Mottok pris hjemmefra

Da Aurora Aksnes takket for prisen hun vant i kategorien Årets popsolist i dag, for albumet «All My Demons Greeting Me As A Friend», skjedde det hjemmefra.

- Det har vært et veldig rart år. Med mye hardt arbeid, sa Aurora da hun mottok prisen hjemme hos seg selv, i klippet som ble vist på utdelingen.

20-åringen fra Os i Hordaland er også nominert i kategoriene Årets album og Årets musikkvideo. Disse prisene deles ut på Sentrum Scene i Oslo fra 21-tiden.

Uteblir for andre år på rad

Kygo har vært en av Norges største eksportvarer innenfor musikk de par siste åra, og 25-åringen fra Bergen spiller konserten langt utenfor landegrensene. Det gjør han også i kveld, framfor å kaste glans over Spellemannprisen i Oslo.

Lørdag kveld står Kygo på scenen i amerikanske Aspen, ifølge artistens offisielle Facebook-side.

Søstrene til Kygo, Jenny og Johanne Gørvell-Dahll forteller om hvordan broren slapp unna oppvasken på hjemmebane. De ble intervjuet på Spellemannprisen 2015 da de mottok Årets spellemann for broren. Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Under Spellemannprisen i fjor stakk Gørvell-Dahll av med den gjeveste prisen, Årets spellemann, i tillegg til prisen for Årets låt. Heller ikke da var han til stede på utdelingen, noe som innebar at søstrene hans mottok prisene på hans vegne.

Både i fjor og i år har Kygo vært blant trekkplastrene under X Games i Aspen den helga Spellemann er blitt arrangert.

- Jeg er selvsagt lei meg for det, og vil derfor hilse til alle der hjemme før jeg nå snart skal på scenen her i Aspen under X Games, sa Kygo til Dagbladet om uteblivelsen sin fra Spellemann i fjor.

KOMMER IKKE: Popdupen Marcus & Martinus. Foto: Karin Törnblom / IBL Bildbyå / NTB scanpix
KOMMER IKKE: Popdupen Marcus & Martinus. Foto: Karin Törnblom / IBL Bildbyå / NTB scanpix Vis mer

Er i Finland

De par siste åra er popduoen Marcus og Martinus Gunnarsen blitt Norges største popstjerner og blitt tatt inn i varmen på Nobelkonserten.

14-åringene fra Trofors i Nordland er kinoaktuelle i storfilmen «Marcus & Martinus - Sammen om drømmen», og lørdag kveld er det bare på det store lerretet man har sjanse til å se dem.

De uhyre populære tvillingbrødrene befinner seg nemlig i Finland, der de deltar på Uuden Musiikin Kilpailu (UMK), ifølge duoens offisielle Instagram-profil. UMK ble stifta i 2012, som et nytt konsept for å velge Finlands bidrag til Eurovision Song Contest.

IKKE I NORGE: Artist Alan Walker. Foto: NTB scanpix
IKKE I NORGE: Artist Alan Walker. Foto: NTB scanpix Vis mer

Alan Walker fra Fana er storfavoritt i kategorien Årets hit med kjempesuksessen «Faded». Han har vært i Mexico på promooppdrag denne uka, før turen gå videre til Japan, og er ikke på plass under Spellemann.

Cashmere Cat, som egentlig heter Magnus August Høiberg, er heller ikke til stede på utdelingen. Han er Norges hotteste produsent for tida, med samarbeid med Kanye West, Ariana Grande og The Weeknd, og er oddsfavoritt i kategorien Årets produsent. Han er heller ikke til stede.

FRAVÆR: Suksessrike Cashmere Cat. Foto: Judy Eddy / WENN.com / NTB scanpix
FRAVÆR: Suksessrike Cashmere Cat. Foto: Judy Eddy / WENN.com / NTB scanpix Vis mer

Styreleder i Spellemann, Marthe Thorsby medgir at de gjerne skulle hatt de nominerte på plass i Norge og på utdelinga.

- Vi skulle helst hatt alle her i kveld, men det er flere norske artister som har stor suksess i utlandet. Det er derfor naturlig at de ikke er i Norge til enhver tid. Kygo, Aurora, Marcus og Martinus, blant andre, er i utlandet nå, og har ikke mulighet til å være her. Vi er uansett veldig glade og stolte over at de gjør det så stort i utlandet, selv om vi aller helst skulle hatt de her, sier hun til Dagbladet.

LES OGSÅ: Takket Gud etter Spellemann-suksessen