«Harry Potter»:

Superstjernen venter barn

Rupert Grint venter sitt første barn med kjæresten Georgia Groome.

TRIO: Rupert Grint, Emma Watson og Daniel Radcliffe på premieren av den siste «Harry Potter»- filmen, «Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2» i 2011. Foto: Toby Hancock/REX
TRIO: Rupert Grint, Emma Watson og Daniel Radcliffe på premieren av den siste «Harry Potter»- filmen, «Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2» i 2011. Foto: Toby Hancock/REX Vis mer
Publisert

Rupert Grint (31) vokste opp foran en hel verden på kinolerretet sammen med Daniel Radcliffe (30) og Emma Watson (29). Mange lot seg begeistre av de unge britene som ble castet til å spille Harry Potter og hans to bestevenner, Ronny og Hermine.

For halvannet år siden, i et intervju i anledning hans 30-års dag, røpet Grint overfor The Guardian at han kunne tenkt seg å snart slå seg til ro og få barn. Torsdag satte ryktemølla fart, da Grint og hans kjæreste, skuespiller Georgia Groome (28), ble sett på ute på gata i London. Groome med en åpenbart voksende mage.

Venter barn

Nå bekrefter en representant for Grint at paret venter sitt første barn. Det skriver en rekke amerikanske og britiske medier.

- Rupert Grint og Georgia Groome er glade for å kunngjøre at de venter barn og vil be om privatliv på dette tidspunktet, sier representanten i en uttalelse til E! News.

PAR: Rupert Grint og Georgia Groome avbildet i juni i fjor. Foto: Can Nguyen/REX
PAR: Rupert Grint og Georgia Groome avbildet i juni i fjor. Foto: Can Nguyen/REX Vis mer

Paret er svært private, men ifølge tabloidpressen har Grint vært i et forhold med Groome i nesten ti år. For snart ett år siden spekulerte britiske Mirror om det forelå et bryllup i nærmeste framtid.

MISFORSTÅELSE: Harry Potter-skuespiller Daniel Radcliffe forteller om en hendelse hvor en fremmed mann trodde at han var en uteligger. Vis mer

Slet med økonomien

Rupert Grint var bare 13 år gammel da den første «Harry Potter»-filmen kom ut. Siden den gang har han vært den av hovedrolleinnehaverne som har hatt minst suksess med karrieren. Han har hatt flere roller opp gjennom åra, men ingenting har trumfet den store suksessen han opplevde fra 2001 til 2011.

Han har derimot levd godt på inntektene fra suksessfranchisen. I et større intervju med Independent i 2018, avslørte skuespilleren imidlertid at han i flere år slet med å ha kontroll økonomisk.

Vis mer

Ifølge avisa brukte 30-åringen store summer på bisarre ting som en isbil, et såkalt luftputefartøy, bedre kjent som en hovercraft, og et strutseskjelett i sin fulle form.

- Det tok meg en stund å få et forhold til personlig økonomi. Det er på mange måter veldig flaut. Jeg kjøpte mye rart, men jeg har stoppet med det nå, sa Grint.

I samme intervju fortalte Grint at han lenge slet med å forholde seg til kjendisstatusen som kom med suksessfilmene. Han klarte blant annet aldri å stole på hvem som var hans ekte venner, eller om de bare ville henge med ham på grunn av statusen.

Spilte inn i Norge

I 2012 var Grint i Norge for å promotere filmen «Into the White», regissert av norske Petter Næss. Tre ukers innspilling i den norske fjellheimen, i 20 minusgrader, ble beskrevet som utmattende da Dagbladets journalist møtte Grint og hans britiske skuespillerkollega Lachlan Nieboer.

- Det er vanskelig å være i rollen i slike forhold. Bare det å gå sakte var utmattende, det var iskaldt, og du lurer på hvordan det går. Men det var en opplevelse, sa Grint.

Men til tross for snøstorm og bitende kulde, angret de ikke på å ha takket ja til Næss' prosjekt.

- Nei, nei, nei. Vi har aldri angret, selv om det var utmattende, sa britene unisont, og fortalte at de var fornøyde med resultatet.

«Into the white» er basert på en sann historie fra andre verdenskrig. 27. april 1940 skjøt to fly hverandre ned over bygda Grotli ved Stryn. De overlevende - to engelske og tre tyske piloter - søker alle ly fra den massive snøstormen i ei lita, øde hytte, og ser seg nødt til å droppe krigen mot hverandre til fordel for å kjempe kampen om å overleve - sammen.

På rollelista sto også Stig Henrik Hoff, og tyskerne Florian Lukas og David Kross.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer