Sia:

Superstjernen la ut nakenbilde av seg selv

Sia tok saken i egne hender.

DELTE NAKENBILDE: Den australske artisten Sia kom fotografen i forkjøpet og delte nakenbilde av seg selv. Foto: NTB Scanpix.
DELTE NAKENBILDE: Den australske artisten Sia kom fotografen i forkjøpet og delte nakenbilde av seg selv. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Det er ikke sjelden at store stjerner, både her til lands og i det store utland, får sine intime bilder spredd på internett.

Flere store stjerner har de siste årene fått mobiltelefonene sine hacket, i tillegg til det eldre og velkjente fenomenet med innpåslitne fotografer som med jevne mellomrom klarer å skaffe seg et blinkskudd til høystbydende magasin.

SKJULER ANSIKTET: Sia har gjort det til sitt varemerke å skjule ansiktet. Her var hun på Vanity Fairs Oscar-fest i Los Angeles i februar. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
SKJULER ANSIKTET: Sia har gjort det til sitt varemerke å skjule ansiktet. Her var hun på Vanity Fairs Oscar-fest i Los Angeles i februar. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer

At det kan ligge mye penger i bilder av lettkledde kjendiser, er tilsynelatende den australske popartisten og låtskriveren Sia Furler (41) også godt kjent med.

Derfor løste hun saken selv.

Da hun kom over et lettkledd bilde av seg selv på nettet, delte artisten like greit fotografens nakenbilde av henne på sin egen Twitter-konto, med fotografens grammatisk ukorrekte tilbud om å motta flere bilder av bedre kvalitet ved kjøp, godt synlig. Det er Huffington Post som først omtaler saken.

I twittermeldingen skrev hun følgende:

- Noen forsøker tydeligvis å selge et nakenbilde av meg til fansen. Spar pengene, her er det gratis. Hver dag er julaften! (Sia er om kort tid aktuell med sitt julealbum med tittelen «Everyday is Christmas», journ.anm.)

Bildet viser en naken Sia med ryggen til kameraet, og det er tydelig at artisten ikke var klar over at hun ble fotografert.

Superstjernen la ut nakenbilde av seg selv

Skjulte ansiktet

Sia, hvis fulle navn er Sia Kate Isobelle Furler, har de siste årene hatt stor suksess med en rekke hits som «Chandelier» i 2014 og «Titanium» i 2011. Sistnevnte har hun sammen med den suksessfulle franske DJ-en David Guetta.

41-åringen har i tillegg gjort stor suksess som låtskriver for andre store artister, og har blant annet skrevet musikk for stjerner som Katy Perry, Beyoncé og Rihanna.

I løpet av de siste årene har 41-åringen også gjort det til sitt varemerke å skjule fjeset sitt under opptredener, gjerne bak en usedvanlig tung pannelugg. Da Sia besøkte «Skavlan» i 2014 gjennomførte hun intervjuet med ryggen til programleder Fredrik Skavlan.

Bare en drøy måned senere lot hun imidlertid pressen få et glimt av ansiktet da hun gikk opp den røde løperen på en filmpremiere i USA.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 14.11.2014 VIL IKKE VISE FJESET: Både under intervjuet og framførelsen av låta figurerer Sia med ryggen til publikum og kamera. Se hvordan intervjuet gikk. Video: NRK Vis mer

Paparazzi-bilder og naken-hacking

Flere kjente personer har blitt utsatt for liknende situasjon som Sia de siste årene.

I 2012 ble det oppstandelse da flere europeiske tabloide aviser og magasiner publiserte bilder av en toppløs hertuginne Kate på en privat terrasse i det franske slottet til dronning Elizabeths nevø, Lord Linley, i Provence.

Den populære popstjernen Justin Bieber (22) har også opplevd at paparazzibilder av ham i Adams drakt ble publisert på en rekke nettsteder.Bildene ble tatt mens «Sorry»-sangeren var på ferie på Bora Bora i Stillehavet, og popstjernas advokater truet med søksmål for å få bildene fjernet.

Også «Ringenes Herre»-stjerna Orlando Bloom (40) fikk nakenbilder av ham på ferie med sin daværende kjæreste Katy Perry (31) spredt rundt på internett for et års tid tilbake. Den gangen var det også som følge av en innpåsliten fotograf.

Både «Teen Wolf»-stjerna Tyler Posey (25) og motspiller Cody Christian (22) skal ha fått nakenbilder lekket på nettet av hackere i januar i år, og ifølge Refinery29 og kjendisbloggen Perez Hilton var det snakk om intime videosnutter som dukket opp på Twitter.

Tilbake i 2014 ble stjerner som Jennifer Lawrence (27), Rihanna (29), Selena Gomez (25) og Johnny Depps ekskone Amber Heard (31) ofre for en av de største hackingskanalene i Hollywood noensinne, etter at flere hundre iCloud- og Gmail-kontoer ble hacket.

LES OGSÅ: Kjenner du igjen Hollywood-stjernen?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer