Michael J. Fox etter 31 år med Parkinson

Superstjernen for svak til å gå

Sykdommen har herjet med kroppen hans halve livet. Nå må han bruke rullestol.

SVEKKET: Superstjernen har trosset mange av legenes dystre spådommer – men nå har han stor nytte av å sitte i rullestol. Foto: MEGA
SVEKKET: Superstjernen har trosset mange av legenes dystre spådommer – men nå har han stor nytte av å sitte i rullestol. Foto: MEGA Vis mer
Publisert

Superstjernen Michael J. Fox (61) har levd med Parkinson i 31 år. Nå begynner sykdommen virkelig å sette begrensninger for ham i hverdagen.

Da han skulle se på en boksekamp i Las Vegas, kunne han nemlig ikke gå selv. Han måtte trilles både inn på stadion og ut igjen.

Superstjernen har brukt rullestol på lange reiser tidligere, men dette er den første gangen han har latt seg fotografere i den i en helt dagligdags situasjon.

- Jeg har en rullestol som jeg må bruke nå og da, og det er tøft, sa han nylig på «CBS Mornings».

Han har også snakket om rullestolen tidligere.

- Det kan være en frustrerende og isolerende opplevelse å la noen andre bestemme hvilken retning jeg skal i, og hvor fort jeg kan reise. Det er den som triller som bestemmer, utdypet han i et intervju med The Irish Times i 2020.

Livslang kamp

Det var i 1991 at livet forandret seg for den da 29 år gamle Michael J. Fox. Etter «Tilbake til fremtiden» -trilogien lå verden for hans føtter, og han var i ferd med å spille inn sin tolvte film – «Doc Hollywood».

Men det ingen visste, var at Fox var i de innledende rundene til sitt livs tøffeste kamp. Han hadde nettopp fått vite at de små rykningene i lillefingeren var tegn på Parkinson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer