Gordon Ramsay:

Superstjernen dukket brått opp

Det ble selfie-bonanza da kokkestjernen kom til Voss.

OVERRASKET: Anita Knapstad (t.h) og dattera Synva ble overrasket da Gordon Ramsay brått dukket opp på restauranten deres. Foto: Privat
OVERRASKET: Anita Knapstad (t.h) og dattera Synva ble overrasket da Gordon Ramsay brått dukket opp på restauranten deres. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble en noe spesiell Lucia-feiring på Vangen Café i Voss. Anita Knapstad har drevet stedet i flere år, og kafeen er kjent i området for sin tradisjonsrike mat. Voss tiltrekker seg årlig tusenvis av turister, og i ny og ne hender det også at berømtheter tar turen.

Akkurat denne fredagen dukket derimot en av de desidert mest kjente kokkene i verden opp på kafeen.

Britiske Gordon Ramsay (53), kjent fra utallige tv-produksjoner og for sitt tidvis iltre temperament, bestemte seg nemlig for å kose seg med en lasagne på restauranten.

Klipp fra «Hellstrøm rydder opp»: Eyvind Hellstrøm blir forbanna på eieren av restauranten han prøver å rydde opp i. Vis mer

Likte lasagnen

Avisa Hordaland var først ute med å omtalte det uanmeldte stjernebesøket. Turen innom kafeen handler trolig om en tv-produksjon. Torsdag kunne NRK melde at Ramsay var på Røros, der han drev med en tv-innspilling. Han skulle blant annet besøke Rørosmat, se på reinsdyr og lage mat med ulike råvarer.

Nå har han altså tatt den over åtte timer lange kjøreturen til Voss, hvor han muligens skal spille inn mer. Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med superstjernen, men han har foreløpig ikke gitt lyd fra seg.

I NORGE: Gordon Ramsay delte dette på sin Instagram-profil fredag ettermiddag. Utsikten døpte han som vakker i videoen. Foto: Privat
I NORGE: Gordon Ramsay delte dette på sin Instagram-profil fredag ettermiddag. Utsikten døpte han som vakker i videoen. Foto: Privat Vis mer

På sin Instagram story har han lagt ut en video av omgivelsene, som han tilsynelatende koser seg med. «Det er så vakkert», sier han i videoen.

Lasagne på Vangen Café hadde han i hvert fall ikke noe negativt å si om, ifølge avisen.

- Han kom helt tilfeldig innom. Han spiste lasagne, smilte og var like hyggelig som i tv-ruta, sier Knapstad til avisen.

Ramsay skal ha vært rolig og stille.

- Men han sa at maten var «delicious», og det var svært hyggelig, sier hun videre.

Anita Knapstad har foreløpig ikke besvart Se og Hør henvendelser.

Verdensstjerne

Om det er mat eller opplevelser som har brakt Ramsay til Norge, vites altså ikke. Ramsay har fått tolv Michelinstjerner og eier 25 restauranter verden over, men har altså kanskje blitt aller mest kjent for sine noe eksplosive uttalelser. Akkurat der kan han sammenlignes litt med Eyvind Hellstrøm.

Når Ramsay ikke er på reisefot, bor han med storfamilien i London. Sammen med kona Tana har han fem barn, i diverse aldre. Senest i april ble familien utvidet på ny.

De stolte foreldrene delte babynyheten på Instagram, og avslørte samtidig sønnens navn.

- Etter tre BAFTAs og en Emmy … Endelig har vi vunnet en Oscar, si velkommen til Oscar James Ramsay.

Den lille gutten trer dermed inn som nummer fem i søskenflokken, som fra før av består av Megan (21), tvillingene Holly og Jack (19) og Matilda (18).

GODT GIFT: Gordon og Tana Ramsay er et av Storbritannias mest kjente par. I vår utvidet de familien nok en gang, da de fikk sitt femte barn. Foto: NTB scanpix
GODT GIFT: Gordon og Tana Ramsay er et av Storbritannias mest kjente par. I vår utvidet de familien nok en gang, da de fikk sitt femte barn. Foto: NTB scanpix Vis mer

Flere ganger har kjendiskokken fortalt at han ikke ønsker å skjemme bort barna. Det innebærer blant annet at han ikke ønsker at de skal få noe av formuen hans.

- (Formuen) går definitivt ikke til dem, og det er ikke for å være slem. Det er for å ikke skjemme dem bort, fortalte han.

Alle barna er i tenårene og går ifølge The Telegraph i farens fotspor med studier og veldedighetsarbeid. Og selv om kjendiskokken ikke vil skjemme dem bort økonomisk, vil han likevel hjelpe dem litt.

- Det eneste jeg og Tana har blitt enige om er at de skal få et depositum på 25 prosent til leilighet, men de får ikke alt, forklarte kokken.

Ble kastet ut

Tv-kokken har hatt stor suksess verden over og mye later til at han lever det gode liv. Kokken har derimot åpnet opp om sine feil tidligere.

Blant annet har han blitt kastet ut av et foreldremøte på barnas skole.

I et intervju med Vegas Magazine har Ramsay fortalt om en hendelse hvor han glemte et foreldremøte, og deretter kom i klem med rektoren ved skolen.

- Jeg glemte et av foreldremøtene på barnas skole, og da jeg dro på neste møte med yngstedattera mi, Tilly, spurte jeg rektoren om en selfie. Da ble jeg kastet ut av foreldremøtet, fortalte Ramsay på spørsmål om han noen gang har feilet i livet.

50-åringen har forklart at den dårlige stemningen med rektoren ikke ga seg der.

- Neste dag fikk jeg til og med en e-post hvor det sto «kan du være så snill å ikke komme på neste foreldremøte, vi trenger ikke nærværet av Mr. Ramsay», fortalte han.

LES OGSÅ: - Lå i foster­stilling og gråt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer