Superregissør lager Nesbø-film

«The Aviator»-regissør Martin Scorsese skal gjøre den norske rollefiguren til internasjonal filmhelt.

LAGER FILM OM HARRY HOLE: - Martin Scorsese er min favorittregissør fra jeg var liten og «Taxi Driver» var min desiderte favorittfilm, sier Jo Nesbø om Martin Scorsese, som skal regissere hans egen bok, «Snømannen». Foto: All Over Press
LAGER FILM OM HARRY HOLE: - Martin Scorsese er min favorittregissør fra jeg var liten og «Taxi Driver» var min desiderte favorittfilm, sier Jo Nesbø om Martin Scorsese, som skal regissere hans egen bok, «Snømannen». Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Stjerneregissøren Martin Scorsese (69) har sagt ja til å regissere Jo Nesbøs «Snømannen». Det skriver VG.

Scorsese står bak storfilmer som «Taxi Driver», «Raging Bull» og «Goodfellas» - som av det amerikanske filminstituttet alle tre anses som tre av de beste filmene som er laget i USA. Scorsese står også bak senere filmer som «The Aviator», «Shutter Island» og «The Departed».

- Martin Scorsese er min favorittregissør fra jeg var liten og «Taxi Driver» var min desiderte favorittfilm. Jeg fikk mast meg til en brukt filmplakat fra «Taxi Driver» på Molde kino da jeg var 17 år, og den fulgte meg rundt på studenthybler hvor den hang over sengen, sier Nesbø til VG.

«Snømannen» fra 2007 er Jo Nesbøs syvende bok om Harry Hole. Men den norske forfatteren satte betingelser for at Harry kunne gå til filmen, som det britiske selskapet Working Title Films har rettighetene til.

- Jeg var ambivalent til at det skulle bli film av Harry, så de spurte hva som skulle til. Jeg sa at da måtte jeg være med på å bestemme regissør. Jeg visste at det var urealistisk, men så snudde de og sa ja. Øverst på listen sto Martin Scorsese, forteller Jo Nesbø til VG.

Foreløpig er det ikke avklart når man går igang med filmatiseringen av boka.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Skjulte spor i Nesbøs «Gjenferd»

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer