Anders Baasmo Christiansen og Marie Blokhus:

Superparet falt pladask for hverandre på «Børning»-settet

- De er virkelig forelsket, sier venner av paret til Se og Hør.

FERSK ROMANSE: Skuespillerkollegene Anders Baasmo Christiansen og Marie Blokhus har etter det Se og Hør erfarer funnet tonen privat. De to spilte nylig sammen i «Børning 2», der søt musikk skal ha oppstått dem i mellom i kulissene. Foto: NTB scanpix
FERSK ROMANSE: Skuespillerkollegene Anders Baasmo Christiansen og Marie Blokhus har etter det Se og Hør erfarer funnet tonen privat. De to spilte nylig sammen i «Børning 2», der søt musikk skal ha oppstått dem i mellom i kulissene. Foto: NTB scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: Tidligere i høst kom oppfølgeren til en film mange hadde ventet på. I «Børning 2» fikk vi et gjensyn med Roy Gundersen, og enda en dose med eksos, bil, og racing.

Skuespillerne Anders Baasmo Christiansen (40) og Marie Blokhus (33) er med i filmen, som fortsatt er å se på kino i store deler av landet.

I «Børning»-universet handler det om fart og spenning, men på privaten har de to en helt annen tone.

Anders og Marie har nemlig falt for hverandre. Se og Hør har observert paret flere ganger fra april og utover høsten. Det hersker ingen tvil om at de er noe mer enn bare profesjonelle kolleger.

Fant tonen i kulissene

- De er virkelig forelsket, og storkoser seg i hverandres selskap, har venner av paret fortalt til Se og Hør.

Flere Se og Hør har vært i kontakt med har fortalt at de har observert det lykkelige paret hånd i hånd i Oslos gater, og at de to turtelduene dro på kjærlighetstur til Barcelona i sommer.

Forholdet mellom de to stjernene skal ha utviklet seg i kulissene, da kameraene var slått av, og de siste månedene tok vennskapet en romantisk vending.

Anders har tidligere uttalt at han gjerne kunne tenke seg en kjæreste innenfor samme bransje som han selv.

- Jeg vil jo ikke være en arbeids-junkie, men jeg kunne ikke vært sammen med en som ba meg velge mellom henne og jobben, har han tidligere fortalt til VG.

Skilte seg tidligere i år

Skuespillerparet Frank Kjosås og Marie Blokhus giftet seg i 2011. Etter fire års ekteskap gikk de fra hverandre. Det kunne Dagbladet melde i april.

Artikkelen fortsetter under.

- Som Frank Kjosås og Marie Blokhus sitt agentur, vil vi informere om at de har gått fra hverandre. De skilles i vennskap og respekt. De ønsker ikke å kommentere dette ytterligere, skrev selskapets leder Lene Seested i en pressemelding.

Avisen var i kontakt med Panorama Agency som sa at paret ikke ønsket å kommenterer bruddet utover pressemeldinga.

Begge har vært å se i en rekke filmer, serier og oppsetninger og har markert seg kraftig de senere årene.

Maria Blokhus («Jag etter vind» og «Side om side») og Frank Kjosås («Halvbroren» og «Ta meg med») hadde i fjor hovedrollene i et av verdenshistoriens største hevndrama, «Hamlet».

Han som Hamlets kone Ofelia, og Maria Blokhus i rollen som Hamlet.

Kjørte seg hardt

40 år gamle Baasmo Christiansen er virkelig en hardtarbeidende skuespiller. Hele høsten 2013 gikk med til jobb. Den aller tøffeste perioden hadde han i forkant av «Annie»-premieren, har han tidligere sagt til Se og Hør.

Det foregikk samtidig som han spilte inn «Børning» på natten. På fridagene pendlet han til Marokko, der han spilte Kong Rufus i «Kaptein Sabeltann».

- Det var en periode der jeg hadde teaterprøver fra 11 til 20, og så var det nattlige opptak på «Børning» fra klokka 21 til 06. Det ble noen uker med det kjøret, sa Anders.

- Jeg kjørte over Atlasfjellene i Marokko fire ganger på én uke. Helt sinnssykt. Det går an å jobbe sånn innimellom, men det er veldig hardt. Og det er jo ikke sunt å sove fire timer i døgnet over lang tid. Det gjorde godt å ta pause etter den høsten, uttalte stjernen.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Droppet NRK-suksess

Marie har også hatt sine krevende roller de siste årene, som også har gitt gevinst. I fjor vant hun Heddapris i kategorien «Beste kvinnelige skuespiller» for sin rolle som Allis i «Fugletribunalet» på Det Norske Teateret.

I 2013 ble hun nominert til Amandaprisen som «Årets nykommer» for rollen sin i filmen «Jag etter vind». Den vant hun ikke, men året etter tok hun med seg Kanonprisen for innsatsen sin i samme film.

Sent i august skapte 33-åringen overskrifter, da hun plutselig forsvant fra NRK-suksessen «Side om side». Dagbladet skrev at skuespilleren hadde blitt skrevet ut av serien, fordi hun måtte prioritere andre prosjekter.

Jeg har kost meg stort med tre sesonger av «Side om side», er veldig takknemlig for å få ha fått jobbe med disse nydelige menneskene, og setter stor pris på den flotte mottagelsen fra publikum - spesielt fra mine medborgere på Tverlandet, uttaler Marie Blokhus til Dagbladet.

GODE KOLLEGER: Skuespillerne i «Børning 2» har et godt samhold. Her fra premieren på Colosseum kino på Majorstuen i Oslo tidligere i høst. F.v.: Anne Elvedal, Linn-Jeanethe Kyed, Anders Baasmo Christiansen, Jenny Skavlan, Hallvard Bræin, Marie Blokhus, Vegar Hoel, Jonas Oftebro og Ida Husøy. Foto: NTB scanpix 
GODE KOLLEGER: Skuespillerne i «Børning 2» har et godt samhold. Her fra premieren på Colosseum kino på Majorstuen i Oslo tidligere i høst. F.v.: Anne Elvedal, Linn-Jeanethe Kyed, Anders Baasmo Christiansen, Jenny Skavlan, Hallvard Bræin, Marie Blokhus, Vegar Hoel, Jonas Oftebro og Ida Husøy. Foto: NTB scanpix  Vis mer

Blokhus fortalte at hun kommer til å savne «Side om side»-gjengen.

- Døgnet har bare 24 timer og jeg måtte prioritere andre prosjekter. Ingen dramatikk i dette, NRK har visst lenge at i tillegg til min jobb ved Det Norske Teatret, er det også annet som tar tida mi. Men har hørt litt om denne sesongen, og tror seerne kan glede seg, skrev stjernen i en sms til Dagbladet.

Det har ikke lyktes Seoghør.no å komme i kontakt med verken Marie Blokhus eller Anders Baasmo Christiansen. De to skuespillernes managementer er kjent med at nyheten blir publisert, men ønsker ikke å gi noen kommentar.