Supermodellens bilde skjulte en vond hemmelighet

- Det ble starten på et fire års helvete for meg.

EN FASADE: Den australske modellen Bridget Malcolm har gjort en rekke prestisjefulle oppdrag i løpet av sine 14 år i modellbransjen. Nå forteller hun om medaljens bakside. Foto: NTB Scanpix
EN FASADE: Den australske modellen Bridget Malcolm har gjort en rekke prestisjefulle oppdrag i løpet av sine 14 år i modellbransjen. Nå forteller hun om medaljens bakside. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Etter 14 år i bransjen, har australske Bridget Malcolm (27) en karriere flere bare kan drømme om. To ganger har hun fått det prestisjefulle oppdraget om å gå catwalken for Victoria's Secret. Hun har stått modell for Harper's Bazaar, Playboy og Elle.

Bak sminken, velfrisert hår og ekstravagante antrekk, har det derimot vært mange tapre smil foran kamera. I et innlegg på sin Instagram-profil, avslører supermodellen nå at hun rent privat har kjempet en ekstrem kamp mot seg selv.

ENGLER: Bridget Malcolm gikk på catwalken for Victoria's Secret i 2015 og 2016. Her er hun avbildet sammen med Kelly Gale for tre år siden. Foto: NTB Scanpix
ENGLER: Bridget Malcolm gikk på catwalken for Victoria's Secret i 2015 og 2016. Her er hun avbildet sammen med Kelly Gale for tre år siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

2014 markerer begynnelsen på marerittet. Da fikk Malcolm angivelig streng beskjed fra en potensiell oppdragsgiver om at hun var «for feit» - til tross for at hun etter BMI-mål ville blitt regnet som undervektig. Deretter ble den da 22 år gamle jenta satt på en ekstrem diett - som besto av «å leve på ingenting» over flere måneder.

- Det ble starten på en fire år lang syklus med helvete for meg. Jeg ble skremmende tynn, skriver Malcolm i en utvidet forklaring på sin blogg, der hun deler sin reise med følgerne.

- VAR SYK: Bridget Malcolm forklarer at hun har slitt med alvorlige spiseforstyrrelser over flere år. Her avbildet i 2013. Foto: NTB Scanpix
- VAR SYK: Bridget Malcolm forklarer at hun har slitt med alvorlige spiseforstyrrelser over flere år. Her avbildet i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vil navngi vedkommende

Forestillingen om at hun aldri var slank nok, aldri god nok - førte henne inn i en ond spiral. Spiseforstyrrelsen ble altoppslukende. For å illustrere nettopp hvor syk hun var, har modellen delt før- og etterbilder på sin Instagram-profil.

- Jenta på disse bildene hadde ikke hatt mensen på flere måneder, og trengte tolv timers søvn hver natt bare for å fungere.

Saken fortsetter under:

Malcolm, som også har gått moteshow for Ralph Lauren og Stella McCartney, retter krass kritikk mot bransjen - og spesielt ett av selskapene hun har vært involvert med. 27-åringen ønsker imidlertid ikke å oppgi navnet på den angivelige oppdragsgiveren.

- For å være helt ærlig, er det bare én person jeg ønsker å navngi. Det er et til tider utilbørlig press for å gå ned i vekt som modell, og denne personens arbeid har gjort de umulige standardene oppnåelige grunnet måten vedkommende dikterer sine modeller. Selskapet har også tjent seg rik på dette. Jeg har førstehånds erfaring med deres metoder over mange år, og preges fortsatt av de helsemessige konsekvensene.

- Ødela fordøyelsen

Modellen forklarer videre at hun fikk et fullstendig destruktivt forhold til mat som følge av det strenge regimet. Sørgelig nok er hun også langt fra den eneste som har varslet om liknende forhold gjennom årene.

- Det er først det siste året at jeg har lært meg å spise intuitivt, og å trene uten å føle skyld eller angst over hvor sulten det vil gjøre meg. (...) Denne personen ødela fordøyelsen min. Da jeg la på meg vekt igjen, fikk jeg også mensen tilbake.

Malcolm er takknemlig for at hun nå er i ferd med å legge det mørke kapittelet bak seg, men legger ikke skjul på at hun vil møte utfordringer på veien.

- Jeg husker utmattelsen av å gå i trapper, den konstante angsten, måten jeg distanserte meg fra mine kjære. Den hjernedøde energien, og følelsen av håpløs frykt over hver minste ting. (...) Alt handler om progresjon over tid. Å ta ett steg om gangen. Det er mitt fokus.

Selv engasjerer 27-åringen seg sterkt i arbeidet mot et sunt og trygt miljø innad i modellbransjen, og håper hennes historie kan være en vekker.

- Vi ser nå en enestående mengde med modeller som står opp for seg selv, og som krever trygge arbeidsforhold. Da jeg skrev om dette temaet for aller første gang, var jeg sikker på at jeg ville få sparken. Jeg er så takknemlig for å kunne si at karrieren min bare har blitt enda bedre.

LES OGSÅ: Kronprinsesse Victoria ble rammet av spiseforstyrrelser

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer