Hadid-familien:

Supermodellenes far må punge ut etter feilslått luksusprosjekt

Mohamed Hadid risikerer å måtte jevne kjempevilla med jorda.

VILLABRÅK: Mohamed Hadid er blitt dømt i en sak om ulovlig bygging av en luksusvilla. Her avbildet med modelldattera Bella under filmfestivalen i Cannes tidligere i år. Foto: James Gourley / NTB Scanpix
VILLABRÅK: Mohamed Hadid er blitt dømt i en sak om ulovlig bygging av en luksusvilla. Her avbildet med modelldattera Bella under filmfestivalen i Cannes tidligere i år. Foto: James Gourley / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De unge modellene Gigi (22), Bella (20) og Anwar Hadid (18) er mye mulig den mest omtalte søskenflokken i USA - om man ser bort fra Kardashian-familien. Spesielt Gigi og Bella har satt sitt preg på en mengde catwalker og magasinforsider.

Det kanskje ikke alle vet er at faren deres er en styrtrik eiendomsmogul: Mohamed Hadid (68), som ifølge Gazette Review er verdt 100 millioner dollar. Han bosatte seg i Los Angeles på 90-tallet sammen med ekskona, og barnas mor, Yolanda Hadid (53).

I 2011 kjøpte han en større eiendom i rikmannsstrøket Beverly Hills. Det ble starten på et ambisiøst byggeprosjekt - som imidlertid har gitt ham trøbbel med loven.

Torsdag ble dommen i saken klar.

Dømt til samfunnstjeneste

Ifølge Los Angeles Times er Mohamed Hadid nå dømt til 200 timer med samfunnstjeneste. I tillegg er han ilagt bøter på 24 000 kroner. Han må også betale en sum på om lag 120 000 kroner for å dekke bygningsetatens kostnader.

Overordnede dommer i saken, Eric Harmon, påla ham tre års prøvetid. Han har ikke sett det nødvendig med fengselsstraff.

Hvis partene ikke kommer fram til et forslag om hvordan Hadid kan ferdigstille bryggeprosjektet på en lovlig måte, kan han bli tvunget til å rive gigantvillaen på 2080 kvadratmeter.

Mohamed Hadid er anklaget for å ha bygget huset både større og høyere enn det byens regler tillater.

Ifølge rettsdokumenter er det flere deler av eiendommen som aldri har blitt godkjent, deriblant soverom, plattinger og en IMAX-kino.

Saken fortsetter under bildet.

BERØMT FAMILIE: Mohamed Hadids fikk tre barn med ekskona Yolanda Foster (nr. tre f.v.). Både Gigi, Anwar og Bella er i dag berømte modeller. Foto: NTB scanpix
BERØMT FAMILIE: Mohamed Hadids fikk tre barn med ekskona Yolanda Foster (nr. tre f.v.). Både Gigi, Anwar og Bella er i dag berømte modeller. Foto: NTB scanpix Vis mer

Naboklager

Tjenestemenn i Los Angeles skal ha krevd full stans av det påkostede prosjektet for tre år siden og seinere trukket byggetillatelsen. Ifølge bygningsetaten skal Hadid likevel ha fortsatt byggeprosessen.

Flere naboer har uttrykt sin bekymring over at det enorme bygget kan ha gjort åssiden ustabil og utrygg å bo i.

En nabogruppe oppfordret til «de stiveste bøtene og den høyeste straffen som mulig» og mente at huseieren verken har vist hensyn til loven eller til naboene sine.

Byadvokat Mike Feuer sier i en uttalelse at det er snakk om alvorlige overtredelser: «De betingelsene vi har kjempet for, og som retten har innvilget, er avgjørende for sikkerheten til dette lokalsamfunnet».

Saken fortsetter under bildet.

STOPPET: Mahmed Hadids villabygging har foreløpig blitt stoppet. Dette bildet er tatt i slutten av mai i år. Foto: Damian Dovarganes / NTB scanpix
STOPPET: Mahmed Hadids villabygging har foreløpig blitt stoppet. Dette bildet er tatt i slutten av mai i år. Foto: Damian Dovarganes / NTB scanpix Vis mer

Berømt advokat

Ifølge W Magazine representeres Mohamed Hadid i retten ved advokat Robert Shapiro. Det er samme mann som forsvarte O.J. Simpson i 1995. Han blir også brukt av Kardashian-familien.

- Vi er interessert i en ting, og bare én ting ... å få denne bygningen til å bli i tråd med forskriftene, fortalte advokaten til journalister etter dommen torsdag.

- Jeg kan forsikre dere om at når denne bygningen er fullført, vil den bli en av de vakreste boligene i Bel-Air - om ikke i hele landet.

Hadids advokater har tidligere hevdet at han ikke var den som hadde ansvar for å innhente de nødvendige tillatelsene. De har også understreket at luksusvillaen på Strada Vecchia i Bel-Air ble inspisert flere ganger under byggingen.

Robert Shapiro understreket dessuten torsdag at bygningen var «like sikker som enhver bygning som noensinne er bygget».

Privat er Mohamed Hadid forlovet med Shiva Safai, som er oppvokst i Norge. Hun er født i Iran, men bodde i Bærum fram til hun var 19 år gammel. Ekteskapet med Yolanda Hadid tok slutt i 2000.

LES OGSÅ: - Oppgitt over kjæresten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer