Ashley Graham:

Supermodellen viser stolt frem cellulittene sine

- Jeg skammer meg ikke over noen klumper eller cellulitter.

SUNT KROPPSFOKUS: Ashley Graham har i sin lange karriere som modell hatt et sunt kroppsfokus. Nå ønsker hun at unge jenter skal være glade i og stolte over kroppen de har fått. Foto: NTB Scanpix.
SUNT KROPPSFOKUS: Ashley Graham har i sin lange karriere som modell hatt et sunt kroppsfokus. Nå ønsker hun at unge jenter skal være glade i og stolte over kroppen de har fått. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Den amerikanske «Plus size»-supermodellen, Ashley Graham (28), har de siste årene gjort seg godt bemerket ved å ha gått i front for kvinners syn på den «perfekte» kroppen.

Graham deler av sin lukseriøse hverdag på sosiale medier, men også av sitt usminkede jeg. På onsdag delte modellen stolt et bilde av seg selv hvor hun viste cellulittene sine tydelig.

Under bildet skrev modellen: «Jeg trener. Jeg gjør mitt beste for å spise sunt. Jeg elsker kroppen jeg har. Og jeg er ikke flau over noen få kuler og cellulitter.. Det burde ikke du være heller».

Under bildet hadde hun også lagt ved hashtaggene: «#Beautybeyondsize» og «#Lovetheskinyourein».

Bryter grenser

Som en positiv kroppsaktivist har modellen de siste åra vært på «alles» lepper. Hun har blant annet en egen undertøyskollekson og en bikinikolleksjon, «Swimsuits for all».

I fjort ble modellen avbildet som forsidepike på Sports Illustrated, og gikk inn i historiebøkene som magasinets første «Plus size»-modell.

Fikk egen Barbie-dukke

Den amerikanske toppmodellen var også blant kvinnene som ble hedret under Glamour's Women of the Year Awards i Los Angeles i november. Og dét ble gjort på en litt spesiell måte, ifølge Huffington Post.

Kroppsaktivisten fikk på utdelingen en egen, spesiallaget Barbie. Det skal likevel ha vært krav fra 28-åringen om utseende på den personlige dukken.

OVERRASKET: Modellen ble overrasket da hun så hvor lik dukken var henne selv. Her er Graham på Glamour Women Of The Year i 2016. Foto: NTB Scanpix.
OVERRASKET: Modellen ble overrasket da hun så hvor lik dukken var henne selv. Her er Graham på Glamour Women Of The Year i 2016. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Forutsetningen var at lårene skulle være inntil hverandre. Jeg sa: «Folkens, vi kan lage denne dokka, men hvis lårene ikke rører hverandre, blir hun ikke autentisk». Dette skriver Huffington Post.

Modellen har et sterkt ønske om at dukken om å gi den yngre generasjonen et sunt bilde rundt sin egen kropp.

- Jeg liknet ikke på Barbie da jeg vokste opp, og ville ikke ha følt meg så annerledes om det fantes ei i min størrelse. Nå kan unge jenter vokse opp og vite at de er normale, noe som er svært oppmuntrende for den yngre generasjonen, sa Graham.

SELVSIKKER: Ashley Graham har tidligere delt dette bildet på Twitter hvor hun selvsikkert viser former og cellulitter. Foto: NTB scanpix. 
SELVSIKKER: Ashley Graham har tidligere delt dette bildet på Twitter hvor hun selvsikkert viser former og cellulitter. Foto: NTB scanpix.  Vis mer

Ville ikke kle opp modellen

Supermodellen avsluttet 2016 med å være på forsiden av det britiske bladet Vogue. Det skulle derimot vise seg å by på problemer under fotoshooten. Magasinets redaktør, Alexandra Schulman, røpte at det var vanskelig å få designere til å låne dem klær.

«Shooten ble satt sammen på kort tid og vi er nå veldig takknemlige overfor folka i Coach (motemerke, jour anm), som under den kreative ledelsen av Stuart Vevers var raske med å komme med klær til oss som var utenfor de tradisjonelle prøveklærne vi hadde», skrev hun i magasinets lederartikkel og fortsatte:

«Mens de var entusiastiske for å kle en dame som ikke er en standard modell, var det dessverre andre som blånektet å låne oss klær», forklarte hun.

Det var januarutgaven av magasinet den amerikanske modellen var med i. Dette viste hun stolt frem da hun la ut et skrytebilde på Instagram i slutten av november. I teksten som fulgte bildet la hun frem hvor beæret hun følte seg.

LES OGSÅ: «Brangelina» trues av ny sjokkdokumentar

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer