Kendall Jenner:

Supermodellen i trøbbel

Kan få kostbare konsekvenser.

I TRØBBEL: Kendall Jenner befinner seg i disse dager i et heftig søksmål, der hun potensielt må tilbakebetale millioner. Foto: London Entertainment/ Shutterstock/ NTB
I TRØBBEL: Kendall Jenner befinner seg i disse dager i et heftig søksmål, der hun potensielt må tilbakebetale millioner. Foto: London Entertainment/ Shutterstock/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det hersker liten tvil om at supermodeller tjener svært gode penger. Det gjelder også i aller høyeste grad Kendall Jenner (25).

Hun har vært i rampelyset helt siden hun var barn, og har de seneste årene vært den best betalte modellen i verden.

Pengene modellene tjener inn forutsetter imidlertid at de holder avtaler og gjør slik kontraktene de har skrevet under på krever. Et brudd på disse avtalene kan få dyre konsekvenser.

Derfor ser det nå ut til at det kan svi litt i 25-åringens gigantiske lommebok. Hun blir nemlig i disse dager saksøkt for millioner.

PINLIGE SPØRSMÅL: De tidligere turtelduene Kendall Jenner og Harry Styles møtes til duell i James Cordens «Spill Your Guts». Det er ikke alt de ønsker å svare på. Video: Viaplay / Rød Løper Vis mer

Milliontrøbbel

I et søksmål rettet mot modellen, sendt inn av motehuset Liu Jo, hevdes det nemlig at «Keeping up with the Kardashians»-stjernen har brutt kontrakten ved å ikke dukke opp på en planlagt fotografering.

Det er E! News som har fått tilgang til rettsdokumentene.

Kampanjen bildene skulle være til skal ha gitt modellen en lønn på 1,5 millioner dollar, eller 13,1 millioner norske kroner, pluss 20 prosent i serviceavgift, ifølge rettsdokumentene.

Kendall Jenner hadde en årsinntekt på rundt 22,5 millioner dollar, 197 millioner kroner, i 2018, skriver Forbes. Det har gjort henne til verdens best betalte modell.

25-åringen dukket opp på den første delen av fotograferingen for motehuset sommeren 2019, og i februar i fjor fikk hun utbetalt 1,35 millioner dollar. Del to av fotograferingen skulle foregå i London i mars 2020, men ble utsatt som følge av pandemien.

POPULÆR: Kendall Jenner har 122 millioner følgere på Instagram, og hos Ellen DeGeneres forteller hun om populariteten. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

Ønsker penger

I søksmålet hevder det italienske motehuset at 25-åringen har sluttet å svare når de har foreslått nye datoer for fotograferingen.

Da skal de ha sagt til modellen at hun var i ferd med å bryte avtalen. To dager senere skal Kendall ha svart til motehuset at det var umulig for henne å reise til Italia for en fotoshoot den høsten, grunnet pandemien.

Liu Jo hevder også at de har tapt store summer penger, og ønsker å få tilbakebetalt 1,8 millioner dollar, som tilsvarer 15,8 millioner kroner.

«På grunn av at Jenner har nektet å forhandle i god tro, ble Liu Jo tvunget til å finne erstatningsmodeller og omstrukturere hele vår/sommer 2021-fotograferingen - til store kostnader for Liu Jo», heter det i søksmålet.

FORBAUSER: Gloria de Paula var tidligere modell, men det nye karrierevalget forbauser. Video/bilder: @glorinahdepaula / Instagram Vis mer

Ikke uttalt seg

Kendall Jenner har foreløpig ikke uttalt seg om søksmålet, men managementet hennes, The Society Management, skriver følgende i en uttalelse:

«Dette søksmålet er uten grunn. Managementet, på vegne av Kendall Jenner, har kontinuerlig tilbudt Liu Jo alternative datoer og steder å oppfylle avtalen, som ble tvunget til å utsette på grunn av coronapandemien», skriver de, og legger til:

«Kendall har vært villig og har tilbudt å fullføre tjenesten for å respektere forpliktelsene sine».

LES OGSÅ: Etter skilsmissen: Dement og under vergemål

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer