LANGTUR: - Jeg vil samle inn 1,4 millioner kroner til å overta et landområde i den siste ville sonen i Namibia, sier supermodellen Aleksandra. Hun skal gå ca 400 kilometer mellom Asker og Kristiansand. Hunden Maximus er også med.
LANGTUR: - Jeg vil samle inn 1,4 millioner kroner til å overta et landområde i den siste ville sonen i Namibia, sier supermodellen Aleksandra. Hun skal gå ca 400 kilometer mellom Asker og Kristiansand. Hunden Maximus er også med. Vis mer

Supermodellen går fra Asker til Kristiansand - til fots

Den norske supermodellen Aleksandra Ørbeck-Nilssen er ferdig med glam og glitter. Nå vier hun sitt liv til Afrikas dyr.

SEOGHØR.NO: Norske Aleksandra Ørbeck-Nilssen (23) har vært modell for giganter som Diesel, Hugo Boss og Jimmy Choo og figurert på forsiden av Vogue og Elle.

Men for fem år siden endret hun fokus fullstendig etter en reise i Afrika, og har etablert «Nanofasa Conservation Trust». Hennes livsprosjekt. Et reservat som skal bidra til å ivare de store kattedyrene i Afrika.

De neste ti dagene skal Aleksandra gå 400 kilometer fra Asker til Kristiansand. Hun kaller prosjektet for «The BIG cat walk» - en vandrende pengeinnsamling.

- Jeg vil samle inn 1,4 millioner kroner for å overta et landområde i den siste ville sonen i Namibia. Får jeg til det, skal jeg ivareta truede dyrearter og økosystemer i område, sier Aleksandra til seoghør.no. 

23-åringen la ut på tur onsdag ettermiddag. 

- Jeg kom hjem fra en fotoshoot i Tyrkia for to dager siden, og begynte å gå nesten med en gang, forteller Aleksandra til seoghør.no.

Når vi snakker med henne har hun nettopp kommet til Sande i Vestfold, og tilbakelagt 58 kilometer eller 60 000 skritt.

- Jeg har det helt topp! I dag er målet å gå til Tønsberg, sier den ambisiøse modellen.

Helt siden 23-åringen startet Nanofasa har alle pengene hun tjener på modelloppdrag gått rett til livsprosjektet.

- Jeg har ikke tatt ut lønn på to år. Jeg sover i telt, og lever på ris når jeg er hjemme i Namibia. Men jeg setter pris på mammas kjøleskap når jeg kommer hjem til Norge, sier Asker-jenta.

I fem år levde hun jetsettlivet i New York og Paris. Kjendisfester, luksushoteller og glamour var en del av hverdagen, men møte med Afrika ble en aha-opplevelse.

- Jeg innså at jeg hadde alt jeg trengte her, sier hun. 

I dag lever hun sammen med San-stammen. Et folk som verken har tallsystem eller skriftspråk, og snakker «klikk». Et språk hun behersker til det fulle.

- San-folket har ikke noe begrep om tid - de lever nå. Vi har noe å lære der, sier Ørbeck-Nilssen.

Slik kan du donere: Gå innpå www.nanofasa.com  og klikk på «donate»-knappen.

 
LES OGSÅ: Coldplay til Skaugum