Gigi Hadid:

Supermodellen ber Trump-fansen om unnskyldning

Supermodellen legger seg flat etter hun ble anklaget for rasisme. 

PARODI: Gigi Hadid parodierte Melania Trump under American Music Awards. Da raste Trump-tilhengerne mot henne. Video: CNN Vis mer Vis mer Vis mer

Det gikk ikke helt på skinner da supermodell Gigi Hadid (21) debuterte som programleder under søndagens American Music Awards.

Under sendingen prøvde hun nemlig å slå an en spøk ved å imitere USAs kommende førstedame Melania Trump (46).

Hun gjorde blant annet narr av den slovenske modellens ansikt og østeuropeiske aksent.

Se video øverst i saken!

Spøken gjorde at flere Trump-tilhengere raste mot den unge supermodellen i sosiale medier.

Flere gikk så langt at de anklaget Hadid for rasisme, og noen mente at hun burde holde seg til modellkarrieren.

- Beklager til alle jeg fornærmet

Tirsdag delte 21-åringen et håndskrevet brev på sin twitter-konto der hun beklager at flere oppfattet spøken som rasistisk.

- Jeg følte meg beæret over å lede AMAs i går kveld og å kunne jobbe med noen av de mest respekterte manusforfatterne i bransjen. Jeg fjernet eller forandret alt i manuset som jeg følte ble dratt for langt, og om du ønsker å se det eller ikke, det som sto igjen var gjort med humoristiske intensjoner. Jeg har også opplevd å ha blitt gjort narr av på tv og har klart å se humoren i det, skriver hun og avslutter:

- Jeg tror Melania forstår bransjen og hvordan programmer blir skrevet. Jeg beklager til alle jeg fornærmet, jeg har bare de beste ønskene for landet vårt.

Under parodien spøkte Hadid også med Melania Trumps tale til det republikanske partiet under årets landsmøte. Der mente mange at hun hadde stjålet flere vendinger fra nåværende førstedame Michelle Obama.

Campaign 2016 Melania Trump
Campaign 2016 Melania Trump Vis mer

- Jeg elsker ektemannen min, president Barack Obama, og våre to barn Sasha og Malia, vitset modellen fra scenen.

Melania Trump har ikke kommentert saken.

Slo tilbake

Dette er ikke første gang Gigi Hadid har tatt til sosiale medier for å forsvare seg.

Hun har tidligere fått krasse meldinger fra flere som mener at hun ikke passer til å være modell. Mange designere bruker som kjent syltynne modeller for å vise fram sine kreasjoner.

Hadid sa i fjor at hun er klar over at hun ikke ser ut som mange av sine kolleger, men at det heller ikke er noe som plager henne.

- Ja, jeg har pupper, jeg har magemuskler, jeg har rumpe, men jeg ber ikke om spesialbehandling av den grunn. Jeg passer inn i de større størrelsene, skrev hun på Instagram.

SUPERMODELL: Gigi Hadid på catwalken under Victoria’'s Secret Fashion Show i fjor. Foto: Anthony Behar / NTB scanpix
SUPERMODELL: Gigi Hadid på catwalken under Victoria’'s Secret Fashion Show i fjor. Foto: Anthony Behar / NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Beskyldes for rasisme mot Trumps kone