HEI SVEIS: Den britiske modellen og skuespilleren Cara Delevingne har gått langt for å passe inn i rollen som kreftpasient. Foto: Splash News, NTB Scanpix
HEI SVEIS: Den britiske modellen og skuespilleren Cara Delevingne har gått langt for å passe inn i rollen som kreftpasient. Foto: Splash News, NTB ScanpixVis mer

Cara Delvingne:

Supermodellen barberte vekk alt håret

Cara Delevingne vakte oppsikt på gaten i Toronto.

(Seoghør.no): Supermodellen Cara Delevingne (24) har hatt en av de største karrierene en modell kan ønske seg.

Briten gikk fra å være totalt ukjent til å havne på førstesidene av verdens største magasiner, vise seg på catwalken for store designere og å spille hovedrollen i flere populære filmer.

Både yrket som skuespiller og modell innebærer at man tidvis må gjennomgå store forandringer, om det så er å farge håret eller å gå opp i vekt. Flere store stjerner har gjennomgått store forandringer for roller gjennom tidene, og den britiske modellen er sist i rekka.

SNAUT: Cara har gått «all inn» for å spille en svært syk kreftpasient. Foto: Splash News, NTB Scanpix
SNAUT: Cara har gått «all inn» for å spille en svært syk kreftpasient. Foto: Splash News, NTB Scanpix Vis mer

I den kommende filmen «Life in a Year» spiller stjernen en kreftpasient, som kun har ett år igjen å leve. Mange som rammes av kreft er nødt til å bli behandlet med cellegift, som på sikt sørger for at alt hår på kroppen faller av.

Klippet bort alt

Cara har derfor valgt å barbere bort alt.

Flere medier, deriblant Vogue og Daily Mail, har omtalt saken. På flere bilder kan man tydelig se det unge stjerneskuddets nye sveis, som viser en klar dedikasjon overfor rollen hun spiller. Bildene ble tatt på settet i Toronto, der filmen spilles inn.

Ifølge mediene er dette et sjeldent øyeblikk, for den siste tiden har modellen bare vært å se med hatt eller hette. Nylig, før hun barberte vekk alt håret, viste hun frem en ny sveis. Karakteren hun spiller i filmen har nemlig også rosa hår på et tidspunkt, noe stjernen elegant viste seg med på settet.

EGEN MANKE: Få dager før modellen viste frem sin nye sveis, stilte hun med denne sølvmanken på fest. Foto: Shutterstock, NTB Scanpix
EGEN MANKE: Få dager før modellen viste frem sin nye sveis, stilte hun med denne sølvmanken på fest. Foto: Shutterstock, NTB Scanpix Vis mer

Det er imidlertid trolig en parykk hun har på hodet. I starten av april var hennes eget hår sølvskinnende og grått, med mørke røtter. Denne manken har hun nå vinket farvel til, for å prestere så godt som mulig på skjermen.

Barberte hodene

Cara er ikke alene om å overraske med barbert hode. I 2007 dukket Britney Spears opp i Los Angeles med barbert hode foran fotografene etter at hun hadde et nervøst sammenbrudd.

BARBERTE HODET: Britney Spears vakte oppsikt da hun i 2007 plutselig dukket opp med barbert hode i Los Angeles. Foto: All Over Press
BARBERTE HODET: Britney Spears vakte oppsikt da hun i 2007 plutselig dukket opp med barbert hode i Los Angeles. Foto: All Over Press Vis mer

Også den norske komikeren Morten Ramm (38) måtte nylig barbere hodet i forbindelse med en sketsj.

Det ble ikke tatt spesielt godt i mot på hjemmebane.

- Da jeg kom hjem samme dag begynte en av døtrene mine å grine. Hun fikk vondt i magen og vi måtte en tur på Volvat. Hun synes altså at jeg var så stygg at vi måtte på legevakta. Den andre datteren min ba innstendig om at mamma skulle levere i barnehagen, fleiper han til Dagbladet Pluss.

BARBERTE HODET: Morten Ramm måtte nylig barbere hodet i forbindelse med innspillingen av en sketsj. Foto: Anders Grønneberg.
BARBERTE HODET: Morten Ramm måtte nylig barbere hodet i forbindelse med innspillingen av en sketsj. Foto: Anders Grønneberg. Vis mer

Spiller mot Jaden Smith

«Life in a Year» spiller Cara sammen med blant andre Jaden Smith (18) og Nia Long (46).

Filmen er ventet å nå kinoer i USA allerede neste år, og handler om den 17 år gamle Daryn (Jaden Smith) som finner ut at kjæresten (Cara Delevingne) har kreft. Hun får et år igjen å leve, og han bestemmer seg for å gi henne et fullverdig liv - på ett år.

Cara er ikke fremmed med å spille i rørende ungdomsfilmer. I 2015 var hun Margo i filmen «Paper Towns», en filmadapsjon av John Green-romanen med samme navn. Green er kjent for å skrive bestselgere, og står blant annet bak film- og boksuksessen «The Fault in our Stars».

Gikk naken i skogen

I fjor var Cara aktuell i en av de mest omtalte superheltfilmene noen sinne, nemlig «Suicide Squad». Der spiller hun med andre stjerner som Margot Robbie (26), Jared Leto (45) og Will Smith (48).

ALLSIDIG: Det er tydelig at stjernens rolle byr på flere momenter. Dette er fra samme filmsett, og det er uklart om dette er håret før sykdommen, eller en parykk samtidig som behandlingen foregår. Foto: Splash News, NTB Scanpix
ALLSIDIG: Det er tydelig at stjernens rolle byr på flere momenter. Dette er fra samme filmsett, og det er uklart om dette er håret før sykdommen, eller en parykk samtidig som behandlingen foregår. Foto: Splash News, NTB Scanpix Vis mer

I sommer avslørte den britiske skjønnheten at hun ble bedt om å kle seg naken i skogen for å lande rollen som June Moore og hennes alter ego Enchantress.

Det var filmens regissør, David Ayer, som oppfordret Cara til å ta av seg alle klærne midt på natten for å gå inn i rollen, selv om hun ikke hadde fått bekreftet at jobben var hennes enda.

- Jeg føler jeg fikk litt mer informasjon om den ene karakteren enn den andre. Før jeg i det hele tatt fikk rollen snakket David kun om Enchantress. Den handlet mest om at jeg skulle finne frem og studere avhengigheten, desperasjonen og tomrommet i meg selv, sa hun til SciFiNow, ifølge Contactmusic.com.

Bilder fra fest der Cara Delevingne festet med prinsesse Eugenie i London. Video licensed from Splash News Vis mer

- En av de første tingene David sa til meg var: «Gå inn i skogen, forhåpentligvis mens det er fullmåne, naken og kjenn hvordan det føles».

- Jeg bare: «Dette er faen meg helt fantastisk! Ok, jeg skal gjøre det! Og jeg hadde ikke en gang fått rollen enda».

Delevingne har selv tidligere åpnet seg om at hun slet med depresjon i tenårene, og at det gikk så langt at hun vurderte å ta sitt eget liv.

- Jeg følte at en ene karakteren var litt lettere å spille enn den andre. Å være Enchantress var veldig mye mer frigjørende på en måte, sa hun.

LES OGSÅ: Skylder flere hundre tusen kroner i eiendomsskatt