BARKER SAMMEN: John Rambo og Indiana Jones kjemper om en hard kamp om kinopublikum i 2008. Foto: Montasje
BARKER SAMMEN: John Rambo og Indiana Jones kjemper om en hard kamp om kinopublikum i 2008. Foto: MontasjeVis mer

Superheltåret 2008

Hvem vinner kampen om publikums gunst?

SEHER.NO: Etter flere års spekulasjoner har Harrison Ford igjen tatt på seg sin slitte skinnjakke og i rollen som superarkeologen Indiana Jones.

Lite er foreløpig røpet om handlingen i den nye Indy-filmen, bortsett fra at handlingen vil bli lagt til 1957 på grunn av Harrison Fords modne alder.

Men alderen har ikke hindret fansen fra å sitre av forventning foran premieren 22. mai.

Med på laget får Harrison nemlig med seg fjorårets store stjerneskudd- "Transformers"-stjernen Shia LeBeouf (21). Og "Ringenes Herre"-stjernen Cate Blanchett bidrar heller ikke til å dempe forventningspresset. ..

Men selv om "Indiana Jones og krystallhodeskallens rike"  for mange er en av årets mest etterlengtede filmer, får Harrison hard kamp fra en rekke andre Hollywoodstjerner som vil beskytte verden mot onde krefter:

Fredag hadde Sylvester Stallones fjerde film om enmannshæren John Rambo premiere på norske kinoer. Og på hevntokt inn i Burmas jungel for å befri en gruppe misjonærer viser 62 år gamle Stallone at de gamle fortsatt kan slå fra seg på lerretet.

En av grunnene til at gamle superhelter har fått ny oppblomstring er at filmene "Spider-Man" og "Transformers" har blitt megasuksesser på lerretet de siste årene.

Og fansen av lektetøysrobotene kan glede seg til at "Transformers 2" allerede er under planlegging...

Her er noen andre superhelter du kan stifte nærmere bekjentskap med i nær fremtid:

Iron Man (30. april): Robert Downey Jr. spiller Tony Stark, som blir utsatt for en ulykke. Han lager seg derfor en spesialdrakt som gir ham store krefter, og bruker disse i kampen mot en ulykke.

Hulken (13. juni): Etter at 2003-filmen om Hulken - med Eric Bana i hovedrollen- floppet, skulle man tro at det ville ta lang tid før noen ville lage en ny film om ham. Men "Fight Club"-stjernen Edward Norton mener tydeligvis han kan gjøre det bedre i rollen som sint grønn mann.

Norton spiller dr. Bruce Banner, som forsøker å finne en medisin som forhindrer ham i å forvandle seg til det enorme monstret. Liv Tyler (kjent fra blant annet "Ringenes Herre" ) vil spille Banners kjæreste.

Batman (The Dark Knight)  (25. juli): Christian Bale spiller Lynvingen for andre gang. Denne gangen må han blant annet hanskes med "Jokeren" - som spilles av nylig avdøde Heath Ledger.

Hellboy ( The Golden Army) (12. september): Den første filmen om den demonen Hellboy som kjemper det godes sak, ble slaktet av mange kritikere, men det stopper ikke filmselskapet Universal Pictures fra å prøve seg på en ny versjon. Denne gangen må hovedpersonen - som spilles av Ron Pearlman - forsvare jorda mot en invasjon fra Helvete.

James Bond (Quantum of Solace) (7. november): Daniel Craig vil igjen spille rollen som agent 007. Filmen starter der "Casino Royale" fra 2006 sluttet, og James Bond må blant annet jakte på dobbeltagenter og en organisasjon kalt "Green Planet". Det ryktes imidlertid at hverken Miss Moneypenny eller "Q" denne gangen vil bli med i Bond-eventyret...

Hvilken film gleder du deg mest til? Stem til høyre!

LES OGSÅ: Silke-comeback på TV 2

THE NAME IS BOND: Daniel Craig gjør comeback i"Quantum of Solace".
GRØNN OG GRETTEN: Hulken gjør comeback 13, juni.
LYNVINGEN: Christian Bale er Batman i "The Dark Knight" fra 25. juli. Foto: David James
JERNMANN; Robert Downey Jr. tar på seg superrustning i "Iron Man". Foto: Zade Rosenthal