KONKURRENTER: Etter det Se og Hør erfarer, skal både Erlend Bratland og Hank von Helvete delta i årets Melodi Grand Prix. Foto: NTB Scanpix
KONKURRENTER: Etter det Se og Hør erfarer, skal både Erlend Bratland og Hank von Helvete delta i årets Melodi Grand Prix. Foto: NTB ScanpixVis mer

Melodi Grand Prix 2019:

Superduell i årets Melodi Grand Prix

Disse skal kjempe om å bli Norges representant i den internasjonale finalen.

Den offisielle avsløringen fra NRK om hvilke artister som skal kjempe om å bli årets Eurovision-håp fra Norge skjer ikke før fredag, men flere navn har allikevel allerede lekket ut i offentligheten.

Mandag skrev VG at den Oslo-bosatte amerikaneren, Chris Medina (35), er blant artistene som dukker opp i årets Melodi Grand Prix, som vises på tv i mars. I dag kan Se og Hør avsløre flere av artistene.

Etter det Se og Hør erfarer møter Medina konkurranse fra navn som Hans-Erik Dyvik Husby (46), kjent under artistnavnet Hank von Helvete, og Erlend Bratland (27).

Saken fortsetter nedenfor.

CHRIS MEDINA: Den Oslo-bosatte amerikaneren er blant artistene som dukker opp i årets Melodi Grand Prix. Det skrev VG mandag. Her avbildet under «Århundrets Stemme» i 2018. Foto: NTB Scanpix
CHRIS MEDINA: Den Oslo-bosatte amerikaneren er blant artistene som dukker opp i årets Melodi Grand Prix. Det skrev VG mandag. Her avbildet under «Århundrets Stemme» i 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Begge er allerede godt kjent med MGP-sirkuset. Mens Husby deltok i 2013, var Bratland blant bidragene i 2015.

Trakk seg tilbake

Ingen av dem nådde opp til toppen, men nå gjør de angivelig et nytt forsøk.

Erlend Bratland ble kjent for offentligheten i 2008, da han gikk helt til topps i talentkonkurransen «Norske talenter». I etterkant ga han ut singelen «Lost» og albumet «True Colors», som sørget for Spellemann-nominasjoner i klassen «Årets hit» og «Årets nykommer».

Saken fortsetter nedenfor.

MGP-KLAR: Erlend Bratland er angivelig blant årets artister i Melodi Grand Prix. Foto: NTB Scanpix
MGP-KLAR: Erlend Bratland er angivelig blant årets artister i Melodi Grand Prix. Foto: NTB Scanpix Vis mer

27-åringen trakk seg senere tilbake fra rampelyset, før han gjorde comeback i 2014. Tre år senere deltok han i NRK-programmet «Stjernekamp».

Erlend Bratlands manager, Erland Bakke, verken avkrefter eller bekrefter om hans artist skal kjempe om å bli Norges representant i den internasjonale finalen:

- Før det er offentlig, kan jeg av prinsipp ikke kommentere hvilke artister hos oss som deltar i forskjellige tv-programmer eller konkurranser. Men Melodi Grand Prix er uansett en fantastisk begivenhet, og vi ville vært stolte om Erlend Bratland en gang skal delta der, sier han til Se og Hør.

Bratlands konkurrent, Hans-Erik Dyvik Hysby, har bakgrunn som vokalist, artist og skuespiller. Han er kanskje særlig kjent som tidligere medlem i det norske hardrock- og punkbandet Turboneger, der også artistnavnet hans kommer fra.

Det har foreløpig ikke lykkes Se og Hør å få en kommentar fra Husby.

Saken fortsetter nedenfor.

TILBAKE PÅ SCENEN: I 2013 var Hans-Erik Dyvik Husby blant deltakerne i Melodi Grand Prix med sangen «No One». Nå gjør han comeback! Foto: NTB Scanpix
TILBAKE PÅ SCENEN: I 2013 var Hans-Erik Dyvik Husby blant deltakerne i Melodi Grand Prix med sangen «No One». Nå gjør han comeback! Foto: NTB Scanpix Vis mer

D'sound til MGP

Se og Hør har også fått opplyst at bandet D'sound skal være blant årets bidrag.

Musikkgruppen herjet hitlistene på slutten av 90-tallet, og er fremdeles aktive. I fjor valgte riktignok bandets frontfigur og vokalist, Simone Eriksrud (48), å forlate D'sound, 25 år etter at bandet så dagens lys.

Saken fortsetter nedenfor.

DEN GANG DA: Da musikkprisen HitAwards ble utdelt i Oslo Spektrum i 1999, ble D'sound kåret til årets norske gruppe. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Da musikkprisen HitAwards ble utdelt i Oslo Spektrum i 1999, ble D'sound kåret til årets norske gruppe. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bandet består i dag av Jonny Sjo på gitar og Kim Ofstad på trommer. På nettsiden beskriver bandet seg som et popband med innslag av jazz og funk.

For tiden er de aktuelle med singelen «Lykkelig», der «The Voice»-deltakeren Mirjam Johanne Omdal har vokal.

Se og Hør har forsøkt å kontakte bandets management, uten foreløpig svar.

Det knytter seg store forventninger til hvem de øvrige artistene i årets Melodi Grand Prix er, men Se og Hør erfarer at det skal være flere aktuelle A-kjendiser på listen. Det gjenstår å se til navnene offentliggjøres fredag.

Prosjektleder Stig Karlsen i NRK vil verken bekrefte eller avkrefte om de ovennevnte artistene vil delta i årets Melodi Grand Prix.

- I år som alle tidligere år vil vi ikke kommentere på spekulasjoner om deltakere før pressekonferansen, så det er bare å følge med i morgen, sier han.

LES OGSÅ: - Det ble litt for tøft for kona

Emilie ble millionær: - Trodde jeg skulle besvime!

Emilie ble millionær: - Trodde jeg skulle besvime!

Annonsørinnholdfra NORSK TIPPING
- Brudd for Khloé

- Brudd for Khloé

Brudd for Lady Gaga

Brudd for Lady Gaga

Tar mysterium med seg i graven

Tar mysterium med seg i graven

- Dette «beviser» hemmelig romanse

- Dette «beviser» hemmelig romanse

Ble bestemor for syvende gang

Ble bestemor for syvende gang

Avslører babynavnet

Avslører babynavnet

Tenkte: «Nei, nå kødder du med meg?»

Tenkte: «Nei, nå kødder du med meg?»

Oppfordret datteren til å droppe ut av skolen

Oppfordret datteren til å droppe ut av skolen

Får kritikk for barnas hårfrisyrer

Får kritikk for barnas hårfrisyrer

Avslørte babynyhet på direkten

Avslørte babynyhet på direkten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder
Postadresse
Boks 1184 Sentrum, 0107 Oslo
Besøksadresse
Karvesvingen 1, 0579 Oslo
Sentralbord
21 30 10 00
Ansvarlig redaktør
Ulf André Andersen
Redaktør seher.no
Jonas Jørstad
Utgiverselskap
Aller Media AS
Powered by
Labrador CMS
Tips oss på sms 2255