Melodi Grand Prix 2019:

Superduell i årets Melodi Grand Prix

Disse skal kjempe om å bli Norges representant i den internasjonale finalen.

KONKURRENTER: Etter det Se og Hør erfarer, skal både Erlend Bratland og Hank von Helvete delta i årets Melodi Grand Prix. Foto: NTB Scanpix
KONKURRENTER: Etter det Se og Hør erfarer, skal både Erlend Bratland og Hank von Helvete delta i årets Melodi Grand Prix. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den offisielle avsløringen fra NRK om hvilke artister som skal kjempe om å bli årets Eurovision-håp fra Norge skjer ikke før fredag, men flere navn har allikevel allerede lekket ut i offentligheten.

Mandag skrev VG at den Oslo-bosatte amerikaneren, Chris Medina (35), er blant artistene som dukker opp i årets Melodi Grand Prix, som vises på tv i mars. I dag kan Se og Hør avsløre flere av artistene.

Etter det Se og Hør erfarer møter Medina konkurranse fra navn som Hans-Erik Dyvik Husby (46), kjent under artistnavnet Hank von Helvete, og Erlend Bratland (27).

Saken fortsetter nedenfor.

CHRIS MEDINA: Den Oslo-bosatte amerikaneren er blant artistene som dukker opp i årets Melodi Grand Prix. Det skrev VG mandag. Her avbildet under «Århundrets Stemme» i 2018. Foto: NTB Scanpix
CHRIS MEDINA: Den Oslo-bosatte amerikaneren er blant artistene som dukker opp i årets Melodi Grand Prix. Det skrev VG mandag. Her avbildet under «Århundrets Stemme» i 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Begge er allerede godt kjent med MGP-sirkuset. Mens Husby deltok i 2013, var Bratland blant bidragene i 2015.

Trakk seg tilbake

Ingen av dem nådde opp til toppen, men nå gjør de angivelig et nytt forsøk.

Erlend Bratland ble kjent for offentligheten i 2008, da han gikk helt til topps i talentkonkurransen «Norske talenter». I etterkant ga han ut singelen «Lost» og albumet «True Colors», som sørget for Spellemann-nominasjoner i klassen «Årets hit» og «Årets nykommer».

Saken fortsetter nedenfor.

MGP-KLAR: Erlend Bratland er angivelig blant årets artister i Melodi Grand Prix. Foto: NTB Scanpix
MGP-KLAR: Erlend Bratland er angivelig blant årets artister i Melodi Grand Prix. Foto: NTB Scanpix Vis mer

27-åringen trakk seg senere tilbake fra rampelyset, før han gjorde comeback i 2014. Tre år senere deltok han i NRK-programmet «Stjernekamp».

Erlend Bratlands manager, Erland Bakke, verken avkrefter eller bekrefter om hans artist skal kjempe om å bli Norges representant i den internasjonale finalen:

- Før det er offentlig, kan jeg av prinsipp ikke kommentere hvilke artister hos oss som deltar i forskjellige tv-programmer eller konkurranser. Men Melodi Grand Prix er uansett en fantastisk begivenhet, og vi ville vært stolte om Erlend Bratland en gang skal delta der, sier han til Se og Hør.

Bratlands konkurrent, Hans-Erik Dyvik Hysby, har bakgrunn som vokalist, artist og skuespiller. Han er kanskje særlig kjent som tidligere medlem i det norske hardrock- og punkbandet Turboneger, der også artistnavnet hans kommer fra.

Det har foreløpig ikke lykkes Se og Hør å få en kommentar fra Husby.

Saken fortsetter nedenfor.

TILBAKE PÅ SCENEN: I 2013 var Hans-Erik Dyvik Husby blant deltakerne i Melodi Grand Prix med sangen «No One». Nå gjør han comeback! Foto: NTB Scanpix
TILBAKE PÅ SCENEN: I 2013 var Hans-Erik Dyvik Husby blant deltakerne i Melodi Grand Prix med sangen «No One». Nå gjør han comeback! Foto: NTB Scanpix Vis mer

D'sound til MGP

Se og Hør har også fått opplyst at bandet D'sound skal være blant årets bidrag.

Musikkgruppen herjet hitlistene på slutten av 90-tallet, og er fremdeles aktive. I fjor valgte riktignok bandets frontfigur og vokalist, Simone Eriksrud (48), å forlate D'sound, 25 år etter at bandet så dagens lys.

Saken fortsetter nedenfor.

DEN GANG DA: Da musikkprisen HitAwards ble utdelt i Oslo Spektrum i 1999, ble D'sound kåret til årets norske gruppe. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Da musikkprisen HitAwards ble utdelt i Oslo Spektrum i 1999, ble D'sound kåret til årets norske gruppe. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bandet består i dag av Jonny Sjo på gitar og Kim Ofstad på trommer. På nettsiden beskriver bandet seg som et popband med innslag av jazz og funk.

For tiden er de aktuelle med singelen «Lykkelig», der «The Voice»-deltakeren Mirjam Johanne Omdal har vokal.

Se og Hør har forsøkt å kontakte bandets management, uten foreløpig svar.

Det knytter seg store forventninger til hvem de øvrige artistene i årets Melodi Grand Prix er, men Se og Hør erfarer at det skal være flere aktuelle A-kjendiser på listen. Det gjenstår å se til navnene offentliggjøres fredag.

Prosjektleder Stig Karlsen i NRK vil verken bekrefte eller avkrefte om de ovennevnte artistene vil delta i årets Melodi Grand Prix.

- I år som alle tidligere år vil vi ikke kommentere på spekulasjoner om deltakere før pressekonferansen, så det er bare å følge med i morgen, sier han.

LES OGSÅ: - Det ble litt for tøft for kona

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer