Aksel Lund Svindal:

Superalpinisten røper sine Tinder-erfaringer

- Ikke negativ til internett som et sted å møte noen.

ÅPEN OM FREMTIDSØNSKER: Alpinist Aksel Lund Svindal legger ikke skjul på at han ønsker å bli en familiemann i fremtiden. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
ÅPEN OM FREMTIDSØNSKER: Alpinist Aksel Lund Svindal legger ikke skjul på at han ønsker å bli en familiemann i fremtiden. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I april ble det kjent at Aksel Lund Svindal (35) og modellkjæresten Gitte Lill Paulsen hadde gått hver til sitt.

Selv om 35-åringen er en av Norges kanskje mest ettertraktede ungkarer, har Svindal sivilstatus som singel. Det kommer frem i et større intervju med VG. Overfor avisen åpner superalpinisten opp om både boligkjøp, fremtiden, barn og familie.

Svindal forklarer at han stort sett er omgitt av utøvere fra det samme kjønn når han reiser rundt for å trene eller konkurrere. Dermed blir det også utfordrende å møte potensielle kjærestekandidater.

- Fylle huset med barn

I 2018 finnes det derimot mange moderne hjelpemidler. Aksel legger ikke skjul på at han - som så mange andre - har tydd til sjekkeappen Tinder.

- Jeg er ikke veldig aktiv der, men jeg har absolutt testet det ut. Men for å være helt ærlig er jeg ikke negativ til internett som et sted å møte noen. Verden er i forandring, også når det gjelder hvordan man sosialiserer og hvor man finner hverandre, sier han til VG.

Vis mer Vis mer

Selv om den store kjærligheten så langt har latt vente på seg, understreker 35-åringen at han ikke er bekymret for hvorvidt familiedrømmen vil gå i oppfyllelse eller ei. På spørsmål fra VG om Svindal tror han vil «fikse et familieliv», svarer alpinisten følgende:

- Ja, men da må jeg møte noen som jeg har lyst til å være sammen med resten av livet. Det må være utgangspunktet. Jeg må først treffe noen før jeg begynner å tenke på å fylle huset med barn.

Kjøpte drømmebolig

35-åringen legger likevel ikke skjul på at han har et stort ønske om å bli far.

- Ja, det har jeg, men under riktige omstendigheter. Jeg har ikke så lyst på barn om vi ikke er to som vil ha det sammen.

Skulle Svindal finne på å utvide familien, vil de i alle fall ha god plass å boltre seg på. Aksel har nå base i Innsbruck i Østerrike, men flytter snart hjem til Norge.

I mai skrev Finansavisen at alpinisten har kjøpt en strandeiendom til 35 millioner kroner på Snarøya i Bærum.

Boligen er på 400 kvadratmeter og tomten ett mål. Den luksuriøse eiendommen har egen strandlinje, i tillegg til en underjordisk tunnel fra huset til båtplassen.

Saken fortsetter under:

Avkreftet rykter

Flere trodde at kjærligheten mellom Aksel og eksen Gitte Lill var så sterk at den skulle resultere i et familieliv.

Aksel valgte å være åpen om dette før jul i fjor. I et intervju med A-magasinet kom det frem hvilke tanker og ønsker superstjernen hadde.

- Veien blir til mens man går. Men det folk kaller «A-4-livet» - to barn, stasjonsvogn, golden retriever og hytte på fjellet (...). Jeg synes det høres helt nydelig ut, sa han i intervjuet.

- Jeg kan godt tenke meg en liten flokk. Jeg kan jo ikke ha denne jobben for evig, la skistjernen til.

I det samme intervjuet avkreftet han ryktene om at han er homofil.

- Om jeg hadde vært homofil, så håper jeg at jeg hadde vært sterk nok til å være åpen om det. Jeg er ikke homofil, fastslo Aksel i det samme intervjuet.

LES OGSÅ: - Blir nok noen dager til på sykehuset

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer