REVEJAKTEN: Bjørn Sundquist er for tiden aktuell i filmen "Den siste revejakten" med Nicolai Cleve Broch og Kristoffer Joner.  Foto: SCANPIX
REVEJAKTEN: Bjørn Sundquist er for tiden aktuell i filmen "Den siste revejakten" med Nicolai Cleve Broch og Kristoffer Joner. Foto: SCANPIX Vis mer

Sundquist holdt på å drukne

- Det kan nesten sammenlignes med drapsforsøk...

SEHER.NO: I ferskt intervju med kvinnebladet Tara, samt avisene Dagbladet og VG, snakker den norske skuespillerlegenden Bjørn Sundquist (60) ut om en skremmende voldsepisode på Aker Brygge og dødsangsten etter et hjerteinnfarkt.

Skuespilleren, som for tiden er å se i filmen "Den siste revejakten", ble i mai 2004 slått ned av tre karer etter en tur på byen, og ramlet så i havet med hjernerystelse.

Etter ti minutter i det kalde vannet, ble Sundquist i siste liten reddet opp av brannvesenet, skriver Dagbladet.

Hendelsen startet med at tre menn begynte å si ubehagelige ting til han, noe skuespilleren tilslutt fikk nok av.

- De brukte kjeft og sa ubehagelige ting, så da svarte jeg. Jeg er ingen hissigpropp, men av og til finner man seg ikke i ting! sier skuespilleren til Dagbladet.

I VG sier beskriver han også hendelsen som nær drapsforsøk, selv om han innrømmer at han også hadde drukket en god del alkohol og kanskje lot seg unødig provosere.

- Det kan nesten sammenlignes med et drapsforsøk, sier han.

Likevel synes 60-åringen det mest skremmende med hele hendelsen er hvordan folk rundt reagerte.

- Det mest ubehagelige ved hele hendelsen er at ingen gjorde tegn til å hjelpe. Folk bare sto og så på. Folk tok MMS-bilder og sendte det inn til 1000-tipset. Det er ekkelt og deprimerende å tenke på. Men det var en som ringte etter hjelp. Jeg vil veldig gjerne takke denne personen for å ha reddet meg, sier han til Dagbladet.

Skuespilleren valgte å la være å anmelde hendelsen, da han ikke ønsket mer oppmerksomhet rundt det.

Men dette var likevel ikke første gangen Sundquist hadde en "nær døden" opplevelse. For noen år siden fikk han et alvorlig hjerteinnfarkt, som satte en tydelig støkk i han.

- Jeg var nesten psykotisk i en periode. Jeg var helt overbevist om at jeg kom til å dø når som helst. Det å kjenne at døden lurer på deg, det var en skrekk, sier han, som også innrømmer at han nå har en dyp tro på Gud.
- Gud lager juleaften for oss alle. Vi får en gave, men det er noen som ikke åpner den. Jeg har åpnet min, sier han.

Har du et kjendistips? Tips oss på Seher@seher.no

LES OGSÅ: - Filmdebut som Bjørn Sundquist