NXIVM:

- Sultet kjendisdatteren i sexkulten

Nye anklager mot «Smallville»-skuespilleren Allison Mack vekker oppsikt.

I HARDT vÆR: I fjor ble den tidligere skuespilleren Allison Mack tiltalt for å ha rekruttert kvinner til Nxivm, en såkalt sexkult. Nå har hun sagt seg skyldig i saken. Her på rød løper i L.A. i 2006. Foto: NTB scanpix
I HARDT vÆR: I fjor ble den tidligere skuespilleren Allison Mack tiltalt for å ha rekruttert kvinner til Nxivm, en såkalt sexkult. Nå har hun sagt seg skyldig i saken. Her på rød løper i L.A. i 2006. Foto: NTB scanpix Vis mer

I mai startet rettssaken mot NXIVM-grunnlegger Keith Raniere (58), som står tiltalt for en rekke lovbrudd. Han anklages blant annet for sexhandel, pengeutpressing og for besittelse av overgrepsmateriale mot barn. Dette har den amerikanske kultlederen selv benektet, men vitnesbyrd i rettssaken mot ham peker på noe annet.

Kort forklart omhandler saken den såkalte sexkulten NXIVM, som av lederne ble forkledd som en selvhjelpsgruppe. I virkeligheten skal medlemmer ha blitt tvunget til å ha sex med Raniere.

De grufulle påstandene omhandler blant annet kvinnelige «slaver» som utførte perverse handlinger under tvang, brennemerking, og grove kriminelle aktiviteter. Det skal også ha blitt arrangert seremonier - der handlingene som fant sted ble beskrevet som noe fra «en skrekkfilm».

SKYLDIG: «Smallville»-skuespilleren Allison Mack har sagt seg skyldig i saken. Nå forteller vitner de grufulle handlingene hun skal ha begått. Foto: NTB Scanpix
SKYLDIG: «Smallville»-skuespilleren Allison Mack har sagt seg skyldig i saken. Nå forteller vitner de grufulle handlingene hun skal ha begått. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ofrene ble rekruttert av andre kvinner i samme kult, deriblant tidligere «Smallville»-skuespiller Allison Mack (36). Dette er hun tiltalt for, og flere vitner har nå begynt å legge fram oppsiktsvekkende historier om hvordan det hele skal ha gått for seg. En av hendelsene omhandler India Oxenberg (28), som er datteren til «Dynastiet»-stjernen Cathrine Oxenberg (57).

- Ble sultet

Sistnevnte spilte Amanda Carrington i den kjente såpeserien, men har de siste månedene fått mer oppmerksomhet for sin støtte av datteren enn for sine skuespillerprestasjoner. Hun har hele tiden vært en av kultens største kritikere.

HARDT UT: «Dynastiet»-stjernen Cathrine Oxenbergs datter skal ha blitt sultet i den påståtte sexkulten NXIVM. Hun har vært en av de største kritikerne av kulten de siste månedene. Foto: NTB scanpix
HARDT UT: «Dynastiet»-stjernen Cathrine Oxenbergs datter skal ha blitt sultet i den påståtte sexkulten NXIVM. Hun har vært en av de største kritikerne av kulten de siste månedene. Foto: NTB scanpix Vis mer

Forrige uke vitnet et av NXIVMs tidligere medlemmer, som i New York Post bare omtales som Nicole, mot Mack og den behandlingen hun angivelig skal ha utsatt kjendisdatteren for. Retten fikk høre at India Oxenberg ble tvunget til å være på en diett på bare 500 kalorier daglig, slik at hun kunne bevare det kulten anså som en ideell vekt.

Mack skal ha truet med å sulte kjendisdatteren ytterligere om Nicole ikke, som altså selv har vært med i kulten som såkalt slave, ikke fulgte ordre. Det psykologiske spillet var vanskelig å håndtere.

- Da India og jeg ble venner, brukte de henne for å holde orden på meg. Allison ville at India skulle slanke seg litt, og det ble bestemt at den ideelle vekten var 48,5 kilo, fortalte det gråtkvalte vitnet i retten.

Da Nicole prøvde å forlate den mye omtalte kulten, ble det tydelig hvor langt Mack var villig til å gå for å holde reimene på plass. Hun skal ha blitt fortalt at Oxenberg ikke ville bli matet dersom hun ikke returnerte tilbake til klubben.

STRENG DIETT: Lederskikkelser i kulten skal ha tvunget India Oxenberg (t.h) til å være på en streng diett i lang tid. Her er kjendisdatteren fotografert med bestemoren, prinsesse Jelisaveta Karadjordjevic, i 2004. Foto: NTB scanpix
STRENG DIETT: Lederskikkelser i kulten skal ha tvunget India Oxenberg (t.h) til å være på en streng diett i lang tid. Her er kjendisdatteren fotografert med bestemoren, prinsesse Jelisaveta Karadjordjevic, i 2004. Foto: NTB scanpix Vis mer

Tidligere vinter har hevdet at kultleder Raniere foretrakk at sexslavene hans var tynne, tappet for søvn og lydige. Han skal også ha hatt kallenavn på damene, hvor Oxenberg ble kalt for «the princess» og Mack ble omtalt som «the brat».

I tillegg kan vitnet fortelle om andre ydmykende praksiser som fant sted i kulten. Hun hevder at de ukentlig måtte sende nakne gruppebilder til Raniere, i det som ble omtalt som familiebilder. I likhet med mange av de andre ofrene for kulten, ble også Nicole brennemerket med initialene til den tiltalte kultlederen.

Nicole skal mandag forklare seg videre i retten.

TILTALT: Keith Raniere står tiltalt for blant annet sexhandel, pengeutpressing og besittelse av overgrepsmateriale mot barn. Han nekter straffskyld på alle punkter. Her tegnet i rettssalen i en annen anledning. Foto: Elizabeth Williams via AP / NTB Scanpix
TILTALT: Keith Raniere står tiltalt for blant annet sexhandel, pengeutpressing og besittelse av overgrepsmateriale mot barn. Han nekter straffskyld på alle punkter. Her tegnet i rettssalen i en annen anledning. Foto: Elizabeth Williams via AP / NTB Scanpix Vis mer

Rangstige

Tidligere har blant andre den kanadiske skuespilleren Sarah Edmondson (41) og en kvinne under navnet «Sylvie» fortalt sine versjoner fra innsiden av sexkulten.

NXIVM har fra utsiden blitt presentert som ei selvhjelpsgruppe, men i seinere tid har det derimot vist seg at sannheten skal være en helt annen.

I undergruppa DOS, som ble laget spesielt for kvinnelige medlemmer, skal flere blant annet ha blitt brennemerket med Ranieres initialer, for så å bli tvunget til å ha samleie med ham.

Det skal ha vært et tydelig skille mellom medlemmer av ulike grader - hvor man enten hadde rolle som «slave» eller «master». For å klatre oppover måtte man selv rekruttere kvinner inn i gruppen.

- Utføre oralsex

Keith Raniere står også tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med en mindreårig kvinne kalt «Camilla». Hun ble ifølge avisen rekruttert fra Mexico som 15-åring, og skal ha vært Ranieres første sexslave.

Jobben hennes ble raskt å rekruttere andre slaver til å utføre seksuelle tjenester for kultlederen. Blant andre skal en 30 år gammel skuespiller ha blitt introdusert for Raniere mens hun hadde bind for øynene og var knytt fast i et bord.

- En tredje person kom inn i rommet og begynte å utføre oralsex på henne. Den tredje personen var 15 år gamle «Camilla», sa aktor under de innledende rundene av rettssaken.

Keith Raniere skal ifølge avisen ha vist lite følelser mens de grufulle detaljene kom til overflaten i retten. Dersom 58-åringen blir dømt, risikerer han livstid i fengsel. Alle de andre som er tiltalt for kultvirksomheten i NXIVM, har tilstått. Lederen hevder derimot fortsatt sin uskyld.

LES OGSÅ: Foreviget «sex-tabbe» på armen