REDD FOR TRYGDEN: - Hvis 50.000 mennesker laster ned musikken min, da vil jeg fort tjene 150.000 kroner på et par uker. Og det er det jeg håper på. Men midt oppe i dette bekymrer det meg at skattekontoret i så fall kan sette en stopper for trygden min Foto: TV 2
REDD FOR TRYGDEN: - Hvis 50.000 mennesker laster ned musikken min, da vil jeg fort tjene 150.000 kroner på et par uker. Og det er det jeg håper på. Men midt oppe i dette bekymrer det meg at skattekontoret i så fall kan sette en stopper for trygden min Foto: TV 2Vis mer

Suksessen kan koste ham trygden

Kurt Arve håper å tjene 150.000 kroner etter bare én TV-opptreden.

Fikk du ikke med deg Kurt Arves opptreden i "Norske Talenter"? Se videoen nederst i saken!

SEHER.NO: Fredag sjarmerte Kurt Arve Liabø (38) det norske folk i senk da han framførte låta "The Rainy Days Are Not To Sad" i sesongpremieren av "Norske Talenter" på TV 2. Men til tross for skryt - og ellevill jubel fra salen - er ikke Liabø én av dem som blir å se på skjermen når semifinalene går av stabelen.

Men at han ikke gikk videre i TV 2-programmet er ikke verdens undergang for 38-åringen fra Florø. Nå har han nemlig takket ja til en lukrativ avtale - som derimot kan få større konsekvenser enn han hadde tenkt på forhånd...

Var helt fra seg
Det hele startet dagen etter opptredenen i "Norske Talenter", da Kurt Arve satt og svarte fansen i gjesteboka på hans offisielle nettsted. Etterspørselen etter musikken hans hadde skutt i været.

- Jeg gråt og var helt fra meg fordi jeg ikke hadde kapasitet til å skaffe alle som ønsket det en cd, det var frustrerende å være populær - men samtidig ute av stand til å gi ut musikken min. Men så dumpet det inn en sms, forteller Liabø til Seher.no.

Tekstmeldingen var fra selskapet "Aspiro", som tilbød seg å hjelpe ham med å gi ut musikken i form av at de som vil kan laste ned sangene fra nettet. Dette kunne han ikke si nei til.

- Det mest positive er at jeg slipper å binde meg. Jeg står fritt som låtskriver, og kan stoppe hele greia i løpet av kort tid dersom jeg vil det, sier en fornøyd Kurt Arve.

Ifølge Liabø selv er avtalen mellom foreløpig av det muntlige slaget. Men om kort tid foreligger også den skriftlige. Det vil si at de som vil, kan laste ned 38-åringens musikk - både som musikkfil og som ringetone.

Frykter trygde-glipp
Å laste ned en hel musikkfil vil koste cirka 12 kroner, noe som vil gi den fremadstormende sangeren tre kroner rett i egen lomme. Samlet sett kan dette bety mye penger for en musiker uten platekontrakt.

- Hvis 50.000 mennesker laster ned musikken min, da vil jeg fort tjene 150.000 kroner på et par uker. Og det er det jeg håper på. Men midt oppe i dette bekymrer det meg at skattekontoret i så fall kan sette en stopper for trygden min.

Kurt Arve jobber til daglig på en vindusfabrikk, men er altså samtidig trygdet. Og dersom han mister denne, vil ballen begynne å rulle, mener han.

- Det er det som skremmer meg. At jeg plutselig skal tjene mye penger, mens jeg etter en tid mister mye av dette og er tilbake der jeg var. For det svinger fort i denne bransjen. Derfor kan jeg heller ikke si opp jobben, sier han til Seher.no.

"Norske Talenter" ser du på TV 2 fredager klokka 20.00.

Har du et kjendistips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Fra Ica-reklamer til Norske Talenter


Se videoen fra Kurt Arves opptreden i "Norske Talenter" her: